Seyhan’dan minik çocuklara ağız ve diş bakımı

GÜNDEM 26.08.2021 - 10:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1872+ kez okundu.
 

Seyhan’dan minik çocuklara ağız ve diş bakımı

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici sağlık ekibi tarafından, Muhtarlarla işbirliği halinde Mahallelerde bulunan çocukların Obezite - fiziksel gelişimleri, ağız, diş ve diş etleri kontrolden geçiriliyor.   Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla çocuklar başta olmak üzere tüm bireylere bilgilendirme ve önleyici kontroller yapan Sağlık Müdürlüğü ekipleri; minik çocukları bilgilendirmek, ağız ve diş sağlığı kontrolü ile kişisel gelişimlerini takip etmek amacıyla yine görevdeydi. Sağlık Müdürlüğünde görevli Diş Hekimi, Diyetisyen sağlık personelinden oluşan gezici sağlık ekibinin çocuklara yönelik bilgilendirme ve kontrol çalışmasının bu haftaki durağı Akkapı Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarıyla koordineli bir şekilde Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) binasında gerçekleşen Kontrol ve bilgilendirme çalışmasında çocukların ağız ve dişleri kontrol edildi, diyetisyen tarafından kilo ve boy oranı takip edildi. KONTROLLER YAPILDI, AİLELERE “BİLGİLENDİRME KARTI” GÖNDERİLDİ Oyunlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilen çocukların, ayrı ayrı bakım setleriyle ağız, diş ve diş eti kontrolleri yapıldı. Tespit edilen çürük veya sorunlar not edilerek, ailelere bilgilendirme kartı olarak yollandı. Çocukların ağız, diş ve diş eti kontrolleri koordineli bir şekilde ilçedeki diğer mahallelerde de sürecek. ÇOCUKLARA SAĞLIKLI GIDA ÖNERİSİ VE KİLO-BOY KONTROLÜ Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen ise çocukların sağlıklı gıdalar tüketmesi amacıyla bilgilendirme yaptı. Diyetisyen çocukların boy ve kilo oranını kontrol etti. Boy-kilo oranının anormal olduğu ve obezite riski bulunan çocukların ailelerine yapılan tespitler “Bilgilendirme Kartı” ile gönderildi. Ayrıca çocuklara; gıdaların hijyen şartlarına uygun olarak tüketmesi, el yıkamanın önemi ile Pandemi sürecinde maske-mesafe-hijyen kurallarına dikkat etme bilgilendirmesi yapıldı. Seyhan Belediyesi gezici sağlık ekibinin gerçekleştirdiği tarama, çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı ve diş macunu ile fırça hediye edildi.

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici sağlık ekibi tarafından, Muhtarlarla işbirliği halinde Mahallelerde bulunan çocukların Obezite - fiziksel gelişimleri, ağız, diş ve diş etleri kontrolden geçiriliyor.  

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla çocuklar başta olmak üzere tüm bireylere bilgilendirme ve önleyici kontroller yapan Sağlık Müdürlüğü ekipleri; minik çocukları bilgilendirmek, ağız ve diş sağlığı kontrolü ile kişisel gelişimlerini takip etmek amacıyla yine görevdeydi. Sağlık Müdürlüğünde görevli Diş Hekimi, Diyetisyen sağlık personelinden oluşan gezici sağlık ekibinin çocuklara yönelik bilgilendirme ve kontrol çalışmasının bu haftaki durağı Akkapı Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarıyla koordineli bir şekilde Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) binasında gerçekleşen Kontrol ve bilgilendirme çalışmasında çocukların ağız ve dişleri kontrol edildi, diyetisyen tarafından kilo ve boy oranı takip edildi.

KONTROLLER YAPILDI, AİLELERE “BİLGİLENDİRME KARTI” GÖNDERİLDİ

Oyunlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilen çocukların, ayrı ayrı bakım setleriyle ağız, diş ve diş eti kontrolleri yapıldı. Tespit edilen çürük veya sorunlar not edilerek, ailelere bilgilendirme kartı olarak yollandı. Çocukların ağız, diş ve diş eti kontrolleri koordineli bir şekilde ilçedeki diğer mahallelerde de sürecek.

ÇOCUKLARA SAĞLIKLI GIDA ÖNERİSİ VE KİLO-BOY KONTROLÜ

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen ise çocukların sağlıklı gıdalar tüketmesi amacıyla bilgilendirme yaptı. Diyetisyen çocukların boy ve kilo oranını kontrol etti. Boy-kilo oranının anormal olduğu ve obezite riski bulunan çocukların ailelerine yapılan tespitler “Bilgilendirme Kartı” ile gönderildi. Ayrıca çocuklara; gıdaların hijyen şartlarına uygun olarak tüketmesi, el yıkamanın önemi ile Pandemi sürecinde maske-mesafe-hijyen kurallarına dikkat etme bilgilendirmesi yapıldı.

Seyhan Belediyesi gezici sağlık ekibinin gerçekleştirdiği tarama, çocuklara doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı ve diş macunu ile fırça hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.