Seyhan Müftülüğü 120 Hafız için"Taç Giyme ve İcazet Töreni"ne Hazırlanıyor

KÜLTÜR-SANAT 26.03.2018 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2069+ kez okundu.
 

Seyhan Müftülüğü 120 Hafız için"Taç Giyme ve İcazet Töreni"ne Hazırlanıyor

  Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu, Hacı Menekse Hatun Kız Kuran Kursu ve Fatma Feride Hatun Kız Kuran Kursu’nda 2016-2017 yıllarında hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diploması almaya hak kazanan 120  hafız için 28 Mart 2018 Çarşamba günü Saat 09:30’da Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda  "Taç Giyme ve İcazet Töreni"düzenlenecek. Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç  de katılacak. Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, “Uzun bir süredir bu program için hazırlık yapıyoruz. Hafızlık merasimi artık Seyhan'da bir gelenek haline dönüştü. Bundan 2 yıl önce de 74 hafızımız için yapmıştık bu programı. Allah'a hamdolsun bugün bu sayıyı 120'ye çıkarmış olmanın sevincini yaşıyoruz.Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin yıllarca zihninde kalacak  güzel bir  programı onlara hediye etmenin gayretinitaşıyoruz. Programımız üçana bölümden oluşacak. Birinci bölüm, protokol konuşmaları ve konferanstan oluşacak. İkinci bölümde Kuran ziyafeti ve hatim duasıyer alacak.Üçüncü blümde ise Hafız çocuklarımıza belgelerini takdim ederekemeklerinin karşılığı olmasa da her bir hafızamıza hafızlık müessesesinicanlı tutmak ve bu müesseseye teşvik olması amacıyla birer tam Cumhuriyet altını hediye edeceğiz.Hazırladığınız bu güzel program için tüm Adanalıları Adnan Menderes Kapalı Spor Salonuna davet ediyoruz. Hanım kardeşlerimize de özel yer ayrılmıştır” dedi. İstanbul Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış'ın Kur’an ziyafetinin de yer alacağı programda, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Adana Müftüsü Hasan Çınar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç birer konuşma yapacak. Program sonrasında davetlilere pilav ikramı yapılacak. Ayrıca Çukurova Müftülüğüne bağlı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kuran Kursu’nda hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diplomalarını alan 20  hafız için aynı gün 28 Mart 2018 Çarşamba günü saat 14:00’da  Ramazanoğlu Konferans Salonu’nda  taç giyme ve icazet töreni düzenlenecek.    

 

Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu, Hacı Menekse Hatun Kız Kuran Kursu ve Fatma Feride Hatun Kız Kuran Kursu’nda 2016-2017 yıllarında hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diploması almaya hak kazanan 120  hafız için 28 Mart 2018 Çarşamba günü Saat 09:30’da Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda  "Taç Giyme ve İcazet Töreni"düzenlenecek.
Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç  de katılacak.
Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, “Uzun bir süredir bu program için hazırlık yapıyoruz. Hafızlık merasimi artık Seyhan'da bir gelenek haline dönüştü. Bundan 2 yıl önce de 74 hafızımız için yapmıştık bu programı. Allah'a hamdolsun bugün bu sayıyı 120'ye çıkarmış olmanın sevincini yaşıyoruz.Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin yıllarca zihninde kalacak  güzel bir  programı onlara hediye etmenin gayretinitaşıyoruz. Programımız üçana bölümden oluşacak. Birinci bölüm, protokol konuşmaları ve konferanstan oluşacak. İkinci bölümde Kuran ziyafeti ve hatim duasıyer alacak.Üçüncü blümde ise Hafız çocuklarımıza belgelerini takdim ederekemeklerinin karşılığı olmasa da her bir hafızamıza hafızlık müessesesinicanlı tutmak ve bu müesseseye teşvik olması amacıyla birer tam Cumhuriyet altını hediye edeceğiz.Hazırladığınız bu güzel program için tüm Adanalıları Adnan Menderes Kapalı Spor Salonuna davet ediyoruz. Hanım kardeşlerimize de özel yer ayrılmıştır” dedi.

İstanbul Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış'ın Kur’an ziyafetinin de yer alacağı programda, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Adana Müftüsü Hasan Çınar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç birer konuşma yapacak.
Program sonrasında davetlilere pilav ikramı yapılacak.

Ayrıca Çukurova Müftülüğüne bağlı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kuran Kursu’nda hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diplomalarını alan 20  hafız için aynı gün 28 Mart 2018 Çarşamba günü saat 14:00’da  Ramazanoğlu Konferans Salonu’nda  taç giyme ve icazet töreni düzenlenecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.