Seyhan, “Yeni Normal”e geçişte de durmuyor

SİYASET 12.06.2020 - 09:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1208+ kez okundu.
 

Seyhan, “Yeni Normal”e geçişte de durmuyor

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle temizlik, dezenfektasyon-hijyen, koruma tedbirleri ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Seyhan Belediyesi, halka hizmeti ve planlı çalışmaları da eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor. NORMALLEŞME SÜRECİNE UYUM SAĞLANIYOR Seyhan Belediyesi, COVİD-19 salgınının belli bir noktada kontrol altına alınmasıyla başlatılan normalleşme sürecindeki “Yeni Normal”e uyum çerçevesinde alınan kararları hayata geçirerek hizmetlerin aksamadan sürmesini sağlıyor.  Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla toplum sağlığı öncelikli olarak temizlik, hijyen, koruma gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor.  Belediye ekipleri aynı zamanda sorumluluk alanlarındaki sokaklarda, bakım-onarım, sağlıklaştırma ve asfalt serme işlemini aralıksız yürütüyor. İŞLEM VE İŞLEYİŞLERDE STANDART ÜSTÜ ÇALIŞMA Belediye ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda, yapılacak iş ve işleyişle ilgili belirlenmiş standartlar baz alınıyor. Asfalt serme ve bakım-onarım çalışmaları titizlikle yapılıyor. Asfalt serme işlemi öncesi freze ile eski asfalt sökülüyor, zemin temizlenerek finişer ile yeni asfalt seriliyor. Asfaltın en az 8 cm kalınlığında olmasına özen gösteriliyor. Bakım ve onarım çalışmasında da çukur kazılarak temizleniyor ardından yama, yol hizasında yapılıyor. Aynı zamanda kaldırımların da bakımı yapılıyor. PARKLARDA BAKIM SÜRÜYOR Seyhan Belediyesi Park-Bahçeler ekibi de halkın kullanımına açılan parklarda bakım, dezenfekte çalışmaları ile çiçek ve ağaç dikimini sürdürüyor.  Çalışmalarda Medine çiçeği, Begonya çiçeği, Kadife çiçeği, İpek çiçeği gibi mevsimine uygun rengârenk 35 bin çiçeğin dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri,  sosyal mesafeye uygun bankları, parklara yerleştirme işlemini sürdürüyor.  Banklar, iki kişinin arasında bir metre mesafe olacak şekilde kullanım olanağı sunuyor. COVİD-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde açılan ibadethaneler ve kamunun kullanımına açık iş yerleri dezenfekte ediliyor.  Seyhan Belediyesinin,  başlamış olan projeleri de belirlenmiş program çerçevesinde ilerliyor.

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle temizlik, dezenfektasyon-hijyen, koruma tedbirleri ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Seyhan Belediyesi, halka hizmeti ve planlı çalışmaları da eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor.

NORMALLEŞME SÜRECİNE UYUM SAĞLANIYOR

Seyhan Belediyesi, COVİD-19 salgınının belli bir noktada kontrol altına alınmasıyla başlatılan normalleşme sürecindeki “Yeni Normal”e uyum çerçevesinde alınan kararları hayata geçirerek hizmetlerin aksamadan sürmesini sağlıyor.  Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla toplum sağlığı öncelikli olarak temizlik, hijyen, koruma gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor.  Belediye ekipleri aynı zamanda sorumluluk alanlarındaki sokaklarda, bakım-onarım, sağlıklaştırma ve asfalt serme işlemini aralıksız yürütüyor.

İŞLEM VE İŞLEYİŞLERDE STANDART ÜSTÜ ÇALIŞMA

Belediye ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda, yapılacak iş ve işleyişle ilgili belirlenmiş standartlar baz alınıyor. Asfalt serme ve bakım-onarım çalışmaları titizlikle yapılıyor. Asfalt serme işlemi öncesi freze ile eski asfalt sökülüyor, zemin temizlenerek finişer ile yeni asfalt seriliyor. Asfaltın en az 8 cm kalınlığında olmasına özen gösteriliyor. Bakım ve onarım çalışmasında da çukur kazılarak temizleniyor ardından yama, yol hizasında yapılıyor. Aynı zamanda kaldırımların da bakımı yapılıyor.

PARKLARDA BAKIM SÜRÜYOR

Seyhan Belediyesi Park-Bahçeler ekibi de halkın kullanımına açılan parklarda bakım, dezenfekte çalışmaları ile çiçek ve ağaç dikimini sürdürüyor.  Çalışmalarda Medine çiçeği, Begonya çiçeği, Kadife çiçeği, İpek çiçeği gibi mevsimine uygun rengârenk 35 bin çiçeğin dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri,  sosyal mesafeye uygun bankları, parklara yerleştirme işlemini sürdürüyor.  Banklar, iki kişinin arasında bir metre mesafe olacak şekilde kullanım olanağı sunuyor.

COVİD-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde açılan ibadethaneler ve kamunun kullanımına açık iş yerleri dezenfekte ediliyor.  Seyhan Belediyesinin,  başlamış olan projeleri de belirlenmiş program çerçevesinde ilerliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.