SEYMER’LERDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

GÜNDEM 23.11.2021 - 11:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1241+ kez okundu.
 

SEYMER’LERDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yurttaş odaklı, etkin, verimli ve yaşam konforunu arttıran hizmetler üreten Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi’nin,  kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle tüm yurttaşlara yönelik toplum hizmeti veren Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezleri’nde (SEYMER) yeni dönem kurs kayıtları başladı. BİREYLERİN MESLEKİ, KÜLTÜREL, KENTSEL VE SOSYAL GELİŞİMİNE KATKI Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile kişisel gelişimden, meslek edindirmeye birçok farklı dalda eğitim olanağının sunulduğu SEYMER’ler, alanlarında uzman eğitmenlerle bireylerin kişisel, mesleki, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, donanımlarını artırma konusunda sorumluluk bilinciyle hizmet veriyor. HAYATA RENKLİ BİR PENCERE Çoğunlukla sosyal yaşamın ve sosyal alanların kısıtlı olduğu mahallelerde hizmet veren SEYMER’ler, çocuk oyun odaları, engellilere uygun hale getirilen altyapısı, kadınlara verilen bilinçlendirme seminerleri, kadınlara ve yaşlılara yönelik sosyal aktiviteleriyle halkın tüm kesimleri için hayata renkli bir pencere açıyor. MESLEK SAHİBİ OLUP HEM SOSYALLEŞİYORLAR HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYORLAR Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği SEYMER’lerde aldıkları ücretsiz eğitimlerle becerilerini geliştirip sertifikalı meslek sahibi olan kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de üretim sürecine katılarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.  ANNELER EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENLİ ELLERDE Kadınlar kurslara devam ederken, çocukları da “SEYMER Çocuk Oyun Odaları”nda, konusunda uzman eğitmenlerle, yaşıtlarıyla birlikte nitelikli zaman geçirerek, sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanıp, güvenli bir alanda hem oynuyorlar hem öğreniyorlar.

Yurttaş odaklı, etkin, verimli ve yaşam konforunu arttıran hizmetler üreten Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi’nin,  kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle tüm yurttaşlara yönelik toplum hizmeti veren Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezleri’nde (SEYMER) yeni dönem kurs kayıtları başladı.

BİREYLERİN MESLEKİ, KÜLTÜREL, KENTSEL VE SOSYAL GELİŞİMİNE KATKI

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile kişisel gelişimden, meslek edindirmeye birçok farklı dalda eğitim olanağının sunulduğu SEYMER’ler, alanlarında uzman eğitmenlerle bireylerin kişisel, mesleki, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, donanımlarını artırma konusunda sorumluluk bilinciyle hizmet veriyor.

HAYATA RENKLİ BİR PENCERE

Çoğunlukla sosyal yaşamın ve sosyal alanların kısıtlı olduğu mahallelerde hizmet veren SEYMER’ler, çocuk oyun odaları, engellilere uygun hale getirilen altyapısı, kadınlara verilen bilinçlendirme seminerleri, kadınlara ve yaşlılara yönelik sosyal aktiviteleriyle halkın tüm kesimleri için hayata renkli bir pencere açıyor.

MESLEK SAHİBİ OLUP HEM SOSYALLEŞİYORLAR HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği SEYMER’lerde aldıkları ücretsiz eğitimlerle becerilerini geliştirip sertifikalı meslek sahibi olan kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de üretim sürecine katılarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. 

ANNELER EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENLİ ELLERDE

Kadınlar kurslara devam ederken, çocukları da “SEYMER Çocuk Oyun Odaları”nda, konusunda uzman eğitmenlerle, yaşıtlarıyla birlikte nitelikli zaman geçirerek, sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanıp, güvenli bir alanda hem oynuyorlar hem öğreniyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.