SİGORTA ACENTELERİ ZOR DURUMDA

GÜNDEM 14.01.2022 - 17:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2748+ kez okundu.
 

SİGORTA ACENTELERİ ZOR DURUMDA

Adana Sigorta Acenteleri Derneği (ADSAD) Başkan Yardımcısı Ahmet İşibol, sigorta acentelerinin oldukça sıkıntılı günler geçirdiğine işaret ederek, en büyük sorunun ise kayıt dışı kaçak sayısında artış olduğunu kaydetti.
Pandemi ve ekonomik belirsizlik nedeniyle zor günler geçiren sigorta acenteleri, haksız rekabetten yakınıyor. Sektördeki en temel sorunun başka bir iş yapma hakkı olmayan tek işi sigortacılık olan acentelerin rekabet ortamında büyük yapılarla mücadele edemeyişi olduğunu belirtin sektör temsilcileri, bu yapıların çalışma tarzının müşteriye doğru poliçe satmaktan ziyade, ucuz poliçe satmak olduğunu söyledi.    KAYIT DIŞI ÇALIŞAN SAYISI ARTTI   Adana Sigorta Acenteleri Derneği  (ADSAD) Başkan Yardımcısı Ahmet İşibol, sigorta acentelerinin sıkıntılı günler geçirdiğine işaret ederek, Kayıt dışı, kaçak çalışan sayısının arttığını, ancak bunu önleyecek denetimin olmadığını kaydetti. İşibol; “Biz kayıtlı acentelerin kanunda başka hiç iş yapamaz kuralı var ama acente olmayan kişi veya kişiler bu işi kayıt dışı yapıyor. Bizler sivil toplum örgütü olarak, bunu önleyemiyoruz.”dedi.   KOMİSYON ORANLARIMIZ ARTTIRILSIN    Bu işi yapan 32 bin acente olduğuna dikkat çeken Ahmet İşibol, personel sayısının eklediğinde ise bu sayının 4 kat arttığını belirtti. İşibol; “Bizler rekabet yüzünden düşürülen komisyon oranlarımızın tekrar arttırılmasını talep ediyoruz. Bir kaç platformda dile getirdik ama komisyon artışımız hala olmadı. Adana Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı olarak, bu sıkıntılılarımızın tek çaresi komisyonlarımızın artırılması olacaktır.”diye konuştu.   ZAMLAR SİGORTA ACENTELERİNİ VURDU    2021 yılının sigorta sektörü açısından zorlu geçtiği tespitini yapan İşibol, “Ekonomik sıkıntılar ve dövizdeki dalgalanma nedeniyle vatandaşın en son düşündüğü şey, özel poliçeleri oldu. Dolayısıyla sigorta acenteleri umduğunu bulamadı. Şu anda döviz kurunun böyle dengesiz ilerleyişi tedarik zincirinde kırılmaya yol açıyor. Ancak gelen zamlardan dolayı insanlar kasko ve sigortalarını yapmaktan imtina ediyor. Acenteler ise bu durumdan dolayı zor günler geçiriyor.’’şeklinde konuştu.
Adana Sigorta Acenteleri Derneği (ADSAD) Başkan Yardımcısı Ahmet İşibol, sigorta acentelerinin oldukça sıkıntılı günler geçirdiğine işaret ederek, en büyük sorunun ise kayıt dışı kaçak sayısında artış olduğunu kaydetti.

Pandemi ve ekonomik belirsizlik nedeniyle zor günler geçiren sigorta acenteleri, haksız rekabetten yakınıyor. Sektördeki en temel sorunun başka bir iş yapma hakkı olmayan tek işi sigortacılık olan acentelerin rekabet ortamında büyük yapılarla mücadele edemeyişi olduğunu belirtin sektör temsilcileri, bu yapıların çalışma tarzının müşteriye doğru poliçe satmaktan ziyade, ucuz poliçe satmak olduğunu söyledi. 

 

KAYIT DIŞI ÇALIŞAN SAYISI ARTTI

 

Adana Sigorta Acenteleri Derneği  (ADSAD) Başkan Yardımcısı Ahmet İşibol, sigorta acentelerinin sıkıntılı günler geçirdiğine işaret ederek, Kayıt dışı, kaçak çalışan sayısının arttığını, ancak bunu önleyecek denetimin olmadığını kaydetti. İşibol; “Biz kayıtlı acentelerin kanunda başka hiç iş yapamaz kuralı var ama acente olmayan kişi veya kişiler bu işi kayıt dışı yapıyor. Bizler sivil toplum örgütü olarak, bunu önleyemiyoruz.”dedi.

 

KOMİSYON ORANLARIMIZ ARTTIRILSIN 

 

Bu işi yapan 32 bin acente olduğuna dikkat çeken Ahmet İşibol, personel sayısının eklediğinde ise bu sayının 4 kat arttığını belirtti. İşibol; “Bizler rekabet yüzünden düşürülen komisyon oranlarımızın tekrar arttırılmasını talep ediyoruz. Bir kaç platformda dile getirdik ama komisyon artışımız hala olmadı. Adana Sigorta Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı olarak, bu sıkıntılılarımızın tek çaresi komisyonlarımızın artırılması olacaktır.”diye konuştu.

 

ZAMLAR SİGORTA ACENTELERİNİ VURDU 

 

2021 yılının sigorta sektörü açısından zorlu geçtiği tespitini yapan İşibol, “Ekonomik sıkıntılar ve dövizdeki dalgalanma nedeniyle vatandaşın en son düşündüğü şey, özel poliçeleri oldu. Dolayısıyla sigorta acenteleri umduğunu bulamadı. Şu anda döviz kurunun böyle dengesiz ilerleyişi tedarik zincirinde kırılmaya yol açıyor. Ancak gelen zamlardan dolayı insanlar kasko ve sigortalarını yapmaktan imtina ediyor. Acenteler ise bu durumdan dolayı zor günler geçiriyor.’’şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.