SMA Hastası Furkan’ın annesi, belediye başkanlarından yardım istedi

GÜNDEM 20.06.2021 - 19:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2798+ kez okundu.
 

SMA Hastası Furkan’ın annesi, belediye başkanlarından yardım istedi

Adana’da Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 24 aylık Furkan Demir’in ailesi, çocuklarının ABD'de gen tedavisi görebilmesi için yardım eli uzatılmasını istiyor. Anne Emine Demir, bir yıldır solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren oğlunun gözünün önünde eridiğini belirterek, çok kısa süre içinde hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.  Yüreğir ilçesi Akarcalı mahallesinde yaşayan Mustafa ve Emine Demir’in çocukları Furkan, SMA Tip1 hastası. Minik Furkan’a doktorlar 13,5 kiloya gelmeden sadece yurt dışında yapılabilen gen tedavisi tavsiyesinde bulundu. Tedavi için 2 milyon 132 bin euroya ihtiyaç duyuluyor. İşçisi baba ve ev hanımı anne, ekonomik durumlarının bu tedavinin yapılmasına yeterli olmadığını belirterek, Adana Valiliği’ne başvurdu. Yardım kampanyalarında paranın yüzde 35,5’lik kısmı tamamlandı, ancak bu miktar yetersiz kalıyor.  Anne Demir, “Sesimizi büyük kitlelere ulaştırmak için çok büyük mücadeleler  veriyoruz. Çocuğumun tedavisi için kampanyayı tamamlayamamaktan çok korkuyoruz” dedi. İlk zamanlarda burnundan beslenen oğlunun mide kapakçığının genişlediğini ve şu anda sadece midesinden beslendiğini anlatan Demir, “Sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Yılmayacağız, sonuna kadar her türlü mücadelemize devam edeceğiz. Çocuğumuzu bu ilaca kavuşturana kadar ayakta duracağız. Belediye başkanlarımızdan bu konuda destek istiyoruz” dedi.  Furkan Demir’e  destek olmak isteyenler, 10 ay önce başlayan kampanya kapsamında Vakıfbank TR9700015007313239767 nolu hesaba bağışta bulanabilir.

Adana’da Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 24 aylık Furkan Demir’in ailesi, çocuklarının ABD'de gen tedavisi görebilmesi için yardım eli uzatılmasını istiyor. Anne Emine Demir, bir yıldır solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren oğlunun gözünün önünde eridiğini belirterek, çok kısa süre içinde hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

Yüreğir ilçesi Akarcalı mahallesinde yaşayan Mustafa ve Emine Demir’in çocukları Furkan, SMA Tip1 hastası. Minik Furkan’a doktorlar 13,5 kiloya gelmeden sadece yurt dışında yapılabilen gen tedavisi tavsiyesinde bulundu. Tedavi için 2 milyon 132 bin euroya ihtiyaç duyuluyor. İşçisi baba ve ev hanımı anne, ekonomik durumlarının bu tedavinin yapılmasına yeterli olmadığını belirterek, Adana Valiliği’ne başvurdu. Yardım kampanyalarında paranın yüzde 35,5’lik kısmı tamamlandı, ancak bu miktar yetersiz kalıyor. 
Anne Demir, “Sesimizi büyük kitlelere ulaştırmak için çok büyük mücadeleler  veriyoruz. Çocuğumun tedavisi için kampanyayı tamamlayamamaktan çok korkuyoruz” dedi. İlk zamanlarda burnundan beslenen oğlunun mide kapakçığının genişlediğini ve şu anda sadece midesinden beslendiğini anlatan Demir, “Sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Yılmayacağız, sonuna kadar her türlü mücadelemize devam edeceğiz. Çocuğumuzu bu ilaca kavuşturana kadar ayakta duracağız. Belediye başkanlarımızdan bu konuda destek istiyoruz” dedi. 
Furkan Demir’e  destek olmak isteyenler, 10 ay önce başlayan kampanya kapsamında Vakıfbank TR9700015007313239767 nolu hesaba bağışta bulanabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.