SOKAKTA KALAN YOK ARTIK OTELDELER!

GÜNDEM 17.01.2022 - 17:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1960+ kez okundu.
 

SOKAKTA KALAN YOK ARTIK OTELDELER!

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, kışın kendini hissettirdiği bugünlerde sokakta kalanları otellerde ağırlamaya başladı.
Seyhan Belediyesi, ekonomik ve sosyal koşullar sebebiyle barınma imkanı olmayanlar için seferber oldu.  Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatı üzerine harekete geçen Sosyal Yardım İşleri ekipleri, “Kapımız Açık” sloganıyla kimsenin aç ve açıkta kalmaması için kampanya başlattı. Adana’daki evsizlere barınma, sıcak yemek, sağlık taraması, kişisel bakım hizmetleri ücretsiz sunuluyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gelen ihbarlarla sokakta yaşadığı tespit edilen kişi ve aileler otele yerleştirilerek, soğuk kış aylarını sıcak bir yuva ortamında geçirmeleri sağlanıyor. Günde üç öğün sıcak yemek verilen evsiz yurttaşlar, düzenli sağlık taramasından geçiriliyor, sorun yaşayanlara ücretsiz tedavi imkanı sağlanıyor.   Evsizlerin kışlık kıyafet ihtiyaçları da Seyhan Dikimevi aracılığıyla karşılanırken, kişisel bakım hizmetleri Sosyal Yardım İşleri ekiplerince gerçekleştiriliyor. Başkan Akif Kemal Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözünden hareketle kimsesiz ve sokakta yaşayanlara sahip çıktıklarını söyledi.  Akay, “Hemşehrilerimiz barınma olanağı olmadığı için sokakta yaşayan kişi ve aileleri 0322 432 43 74 nolu telefondan bildirebilir. Başvuruları hızlıca değerlendirip soğuk kış aylarının zor koşullarını hafifletmeye çalışıyoruz. Seyhan’da hiç kimse sahipsiz değil. Bu zor günleri birlikte, dayanışma içinde, paylaşarak aşacağız” diye konuştu.
Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, kışın kendini hissettirdiği bugünlerde sokakta kalanları otellerde ağırlamaya başladı.

Seyhan Belediyesi, ekonomik ve sosyal koşullar sebebiyle barınma imkanı olmayanlar için seferber oldu. 

Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatı üzerine harekete geçen Sosyal Yardım İşleri ekipleri, “Kapımız Açık” sloganıyla kimsenin aç ve açıkta kalmaması için kampanya başlattı. Adana’daki evsizlere barınma, sıcak yemek, sağlık taraması, kişisel bakım hizmetleri ücretsiz sunuluyor.


Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gelen ihbarlarla sokakta yaşadığı tespit edilen kişi ve aileler otele yerleştirilerek, soğuk kış aylarını sıcak bir yuva ortamında geçirmeleri sağlanıyor. Günde üç öğün sıcak yemek verilen evsiz yurttaşlar, düzenli sağlık taramasından geçiriliyor, sorun yaşayanlara ücretsiz tedavi imkanı sağlanıyor.  


Evsizlerin kışlık kıyafet ihtiyaçları da Seyhan Dikimevi aracılığıyla karşılanırken, kişisel bakım hizmetleri Sosyal Yardım İşleri ekiplerince gerçekleştiriliyor. Başkan Akif Kemal Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözünden hareketle kimsesiz ve sokakta yaşayanlara sahip çıktıklarını söyledi. 


Akay, “Hemşehrilerimiz barınma olanağı olmadığı için sokakta yaşayan kişi ve aileleri 0322 432 43 74 nolu telefondan bildirebilir. Başvuruları hızlıca değerlendirip soğuk kış aylarının zor koşullarını hafifletmeye çalışıyoruz. Seyhan’da hiç kimse sahipsiz değil. Bu zor günleri birlikte, dayanışma içinde, paylaşarak aşacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.