Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Hassen, Adana’da Aşk ve Karantina’yı izledi!

KÜLTÜR-SANAT 20.04.2022 - 17:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1812+ kez okundu.
 

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Hassen, Adana’da Aşk ve Karantina’yı izledi!

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Sri Lanka Inter Act Sanat Tiyatro Enstitüsü’nca sahnelenen Aşk ve Karantina adlı tek perdelik oyunu izledi.   Sabancı Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunun senaryo yazarı Prasad Wikramarathna, yönetmenliğini de Mohamed Safeer yapıyor. Yönetmen Mohamed Safeer, aşk ve yalnızlığın hayatın farklı evrelerinde isteyerek veya istemeyerek deneyimlenen iki olgu olduğunu ifade ederek, “Küresel salgın nedeniyle yalnızlık gerçeği ile yüzleşiyoruz. Pandemiden öte, bu oyun bir genç kızın aşkı ve yalnızlığı arasındaki ayrılmaz bağı anlatıyor. Kelimelerin minimum kullanımıyla bu oyunda yalnızlık, ayrılık, hayaller, acılar, zevkler, tutkular dans ve hareketlerle izleyiciye sunuluyor” dedi.    Safeer, tiyatrocu olarak otuzuncu yılını doldurduğunu anımsatarak, “Bu otuz yıl boyunca 50'ye yakın farklı türde oyun ve bir film yönettim. Geriye dönüp baktığımda, yürüdüğüm yoldan memnunum. Herkes yürüdüğüm yolun güllerle bezeli olmadığını hissedecektir. Bu yolda çok zorlukla karşılaştım. Şimdi elimde olan tek şey ise daha fazlası için bir arzu. Ödüllerimi, övgülerimi, deneyimlerimi yüzleştiğim zorluklar, engeller ve sefalet sayesinde kazandım.” ifadelerini kullandı.  Kendisini Sri Lanka tiyatrosunun iyileştirilmesi için mücadele eden bir savaşçı olarak nitelendiren Safeer, şöyle devam etti: “Geçmişte de savaşçıydım, gelecekte de savaşçı olacağım. Bütün zorluklar sayesinde dünya tiyatrosuna katkılar sağlayabildim. Ve bu yolda dünya tiyatrocuları arasında saygınlık kazandığımı tüm alçak gönüllüğümle belirtmek isterim. Aşk ve Karantina bir deneysel tiyatro uygulaması. Tiyatro benim için deneyler yapmaktır. Bu durum geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacak. Ve birçok genç tiyatrocunun da ilham kaynağı olduğumuzu yine deneylerim sonucunda öğrendim. Pandemi bana yalnızlığı öğretti, yalnızlığı deneylememi sağladı. Şimdi ben de bu deneyimi bir oyuna dönüştürüyorum. Bu oyunu bütün dünyanın görmesini hayal ediyorum. Umarım bu hayalim gerçek olur!”    Büyükelçi Hassen, Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen Aşk ve Karantina’yı Adana Devlet Tiyatroları Müdürü Emrah Keskin ile birlikte izledi. Oyunun tamamlanmasının ardından Büyükelçi Hassen, yönetmen Mohamed Safeer, oyuncu Subuddhi Lakmali’yi kutladı.  Büyükelçi Hassen, Sri Lanka'dan gelen bir tiyatro ekibinin sahnelediği gösteriyi izlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hassen, bu tür etkinliklerle iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin artacağına inandığını bildirdi. Hassen, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Sabancı Vakfı yetkililerine de teşekkür ederek, başarı diledi. Oyunun müziklerini ise Keshan Kuruppu yaptı.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Sri Lanka Inter Act Sanat Tiyatro Enstitüsü’nca sahnelenen Aşk ve Karantina adlı tek perdelik oyunu izledi.

 

Sabancı Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunun senaryo yazarı Prasad Wikramarathna, yönetmenliğini de Mohamed Safeer yapıyor. Yönetmen Mohamed Safeer, aşk ve yalnızlığın hayatın farklı evrelerinde isteyerek veya istemeyerek deneyimlenen iki olgu olduğunu ifade ederek, “Küresel salgın nedeniyle yalnızlık gerçeği ile yüzleşiyoruz. Pandemiden öte, bu oyun bir genç kızın aşkı ve yalnızlığı arasındaki ayrılmaz bağı anlatıyor. Kelimelerin minimum kullanımıyla bu oyunda yalnızlık, ayrılık, hayaller, acılar, zevkler, tutkular dans ve hareketlerle izleyiciye sunuluyor” dedi. 

 


Safeer, tiyatrocu olarak otuzuncu yılını doldurduğunu anımsatarak, “Bu otuz yıl boyunca 50'ye yakın farklı türde oyun ve bir film yönettim. Geriye dönüp baktığımda, yürüdüğüm yoldan memnunum. Herkes yürüdüğüm yolun güllerle bezeli olmadığını hissedecektir. Bu yolda çok zorlukla karşılaştım. Şimdi elimde olan tek şey ise daha fazlası için bir arzu. Ödüllerimi, övgülerimi, deneyimlerimi yüzleştiğim zorluklar, engeller ve sefalet sayesinde kazandım.” ifadelerini kullandı. 


Kendisini Sri Lanka tiyatrosunun iyileştirilmesi için mücadele eden bir savaşçı olarak nitelendiren Safeer, şöyle devam etti: “Geçmişte de savaşçıydım, gelecekte de savaşçı olacağım. Bütün zorluklar sayesinde dünya tiyatrosuna katkılar sağlayabildim. Ve bu yolda dünya tiyatrocuları arasında saygınlık kazandığımı tüm alçak gönüllüğümle belirtmek isterim. Aşk ve Karantina bir deneysel tiyatro uygulaması. Tiyatro benim için deneyler yapmaktır. Bu durum geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacak. Ve birçok genç tiyatrocunun da ilham kaynağı olduğumuzu yine deneylerim sonucunda öğrendim. Pandemi bana yalnızlığı öğretti, yalnızlığı deneylememi sağladı. Şimdi ben de bu deneyimi bir oyuna dönüştürüyorum. Bu oyunu bütün dünyanın görmesini hayal ediyorum. Umarım bu hayalim gerçek olur!” 

 


Büyükelçi Hassen, Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen Aşk ve Karantina’yı Adana Devlet Tiyatroları Müdürü Emrah Keskin ile birlikte izledi. Oyunun tamamlanmasının ardından Büyükelçi Hassen, yönetmen Mohamed Safeer, oyuncu Subuddhi Lakmali’yi kutladı. 


Büyükelçi Hassen, Sri Lanka'dan gelen bir tiyatro ekibinin sahnelediği gösteriyi izlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hassen, bu tür etkinliklerle iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin artacağına inandığını bildirdi. Hassen, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Sabancı Vakfı yetkililerine de teşekkür ederek, başarı diledi. Oyunun müziklerini ise Keshan Kuruppu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.