SÜMER: HER ÖĞRENCİYE 1200 TL VERİLSİN

EĞİTİM 23.08.2020 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1402+ kez okundu.
 

SÜMER: HER ÖĞRENCİYE 1200 TL VERİLSİN

  ADANA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, okul masraflarını karşılayabilmeleri için velilere, öğrenci başına 1200 TL ödeme yapılmasını istedi. Sümer ayrıca bağış adı altında para toplanmasına son vermek için okullara ayrılan ödeneğin artırılmasını talep etti. 21 Eylül’de açılacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul masrafları cep yakıyor. Pandemi döneminde işsiz kalan, alım gücü düşen vatandaşlar çocuklarını okula nasıl göndereceklerini düşünüyor.   FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ ARTTI CHP’li Sümer yaptığı yazılı açıklamada fırsat eşitliğinin eğitim dünyasının en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek bu eşitsizliğin pandemi sürecinde daha da arttığına dikkat çekti. Uzaktan eğitime erişmede yaşanan sıkıntıların çözülemediğini, maddi durumu iyi olan öğrencilerin özel derslere yöneldiğini kaydeden Sümer, “Artan bu eşitsizlikler yeni eğitim öğretim yılında minimuma indirilmelidir” dedi.   Sümer açıklamasına şöyle devam etti: Pandemi döneminde vatandaşların alım gücü düştü. Milyonlarca kişi işsiz kaldı. Pandemiden kaynaklanan işsizlik halen ediyor. İşlerine geri dönenlerin kazançları da eskisi kadar değil. Birçok vatandaş çocuklarını okula göndermeye hazırlanıyor.   KAYNAK BULUNUR Geçen yılın araştırmalarına göre bir öğrencinin okula başlama masrafı yaklaşık 2 bin TL. bu rakam bu yıl daha da arttı. Milyonlarca veli çocuklarını nasıl okula gönderecek? Bunun için velilere öğrenci başına 1200 TL ödeme yapılmalıdır. Bunun için kaynak olduğunu biliyoruz. Yandaş müteahhitlere dolar üzerinden yapılan ödemelerin bir kısmının ertelenmesiyle bile rahatlıkla kaynak bulunur. Vatandaşa verilecek en büyük müjde de bu olur.    ÖDENEK ARTIRILSIN Bizlere gelen şikayetlere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm uyarılarına karşın okullarda bağış adı altında para toplanmasına devam ediliyor. Birçok okul yönetimi, masraflarını karşılayamadığı için bunu yapmak zorunda kalıyor. Okul yöneticileriyle veliler sık sık karşı karşıya geliyor. Okul yöneticilerine ‘sakın bağış toplamayın’ gibi uyarılarla bunun önüne geçilemez. Bağışların istemenin önüne geçebilmek okullara verilen ödeneğin artırılmalıdır. En büyük yatırım çocuklarımıza ve eğitime yapılan yatırımdır.”

 

ADANA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, okul masraflarını karşılayabilmeleri için velilere, öğrenci başına 1200 TL ödeme yapılmasını istedi. Sümer ayrıca bağış adı altında para toplanmasına son vermek için okullara ayrılan ödeneğin artırılmasını talep etti.

21 Eylül’de açılacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul masrafları cep yakıyor. Pandemi döneminde işsiz kalan, alım gücü düşen vatandaşlar çocuklarını okula nasıl göndereceklerini düşünüyor.

 

FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ ARTTI

CHP’li Sümer yaptığı yazılı açıklamada fırsat eşitliğinin eğitim dünyasının en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek bu eşitsizliğin pandemi sürecinde daha da arttığına dikkat çekti. Uzaktan eğitime erişmede yaşanan sıkıntıların çözülemediğini, maddi durumu iyi olan öğrencilerin özel derslere yöneldiğini kaydeden Sümer, “Artan bu eşitsizlikler yeni eğitim öğretim yılında minimuma indirilmelidir” dedi.

 

Sümer açıklamasına şöyle devam etti:

Pandemi döneminde vatandaşların alım gücü düştü. Milyonlarca kişi işsiz kaldı. Pandemiden kaynaklanan işsizlik halen ediyor. İşlerine geri dönenlerin kazançları da eskisi kadar değil.

Birçok vatandaş çocuklarını okula göndermeye hazırlanıyor.

 

KAYNAK BULUNUR

Geçen yılın araştırmalarına göre bir öğrencinin okula başlama masrafı yaklaşık 2 bin TL. bu rakam bu yıl daha da arttı. Milyonlarca veli çocuklarını nasıl okula gönderecek?

Bunun için velilere öğrenci başına 1200 TL ödeme yapılmalıdır. Bunun için kaynak olduğunu biliyoruz. Yandaş müteahhitlere dolar üzerinden yapılan ödemelerin bir kısmının ertelenmesiyle bile rahatlıkla kaynak bulunur. Vatandaşa verilecek en büyük müjde de bu olur. 

 

ÖDENEK ARTIRILSIN

Bizlere gelen şikayetlere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm uyarılarına karşın okullarda bağış adı altında para toplanmasına devam ediliyor. Birçok okul yönetimi, masraflarını karşılayamadığı için bunu yapmak zorunda kalıyor. Okul yöneticileriyle veliler sık sık karşı karşıya geliyor. Okul yöneticilerine ‘sakın bağış toplamayın’ gibi uyarılarla bunun önüne geçilemez. Bağışların istemenin önüne geçebilmek okullara verilen ödeneğin artırılmalıdır.

En büyük yatırım çocuklarımıza ve eğitime yapılan yatırımdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.