Tavukçuoğlu: Her ülkenin geleceği borsalardan geçiyor

EKONOMİ 04.06.2021 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2229+ kez okundu.
 

Tavukçuoğlu: Her ülkenin geleceği borsalardan geçiyor

  Yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, borsa deyince insanların aklına çeşitli kuşkular geldiğini belirterek, “Borsa denilince ilk akla gelen kumar. Tam tersi her ülkenin geleceği borsalardan geçiyor.” dedi.   Girişim Kulübü tarafından gerçekleştirilen online konferansta konuşan yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, borsa denilince ilk akla kumar geldiğini söyleyerek, aksine her ülkenin geleceğinin borsalardan geçtiğini ifade etti.   Borsanın amacının aslında ‘kazan, kazandır’  olduğuna vurgu yapan Tavukçuoğlu, şunları kaydetti: “Bir şirket büyümek için finansal maliyeti düşük yatırımlar yapmak için halka açılır yani sizi o şirkete ortak eder, sizler de yatırımcı olarak halka açık şirketleri belli bir süzgeçten geçirerek, bilançolarına bakarak, geleceğini tartarak yatırım yapma kararı alırsınız. Şirkete de büyük ölçüde yatırım finansmanı sıfır olacak şekilde gelir elde etmiş olur. Halka arz esnasında şirkete ekstra bir sermaye olarak dönüşümü sağlandığında o şirket hiçbir şekilde finansman ihtiyacını duymadan yani finansman giderine maruz kalmadan yatırımına ve büyümesine devam edebilecektir. Bu nedenle borsanın amacı aslında kazan kazandır. Şirket finansal maliyeti düşük yatırımlar yapar. O sayede karlı ve hızlı bir şekilde büyümeye kavuşur. Siz o şirketin halka arzını, hissesini alırsınız, bu buradaki karlı büyümeye dahil olursunuz. Mantık budur ama bunların hiçbiri kısa vadede olmaz.”   “Yatırım için belli bir vadeniz olması gerekiyor”   Tavukçuoğlu, yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenlere de değinerek, “Gerek kripto paralarda gerek borsalarda hatta döviz kurlarında bazı emtia fiyatlarında çok yüksek oranlı dalgalanmalar gerçekleşmeye başladı. Bu yüzden kesinlikle nereye yatırıp yaparsanız yapın belli bir vadeniz olması gerekiyor. Neticede kolay kazanç yoktur.” şeklinde konuştu.    

 

Yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, borsa deyince insanların aklına çeşitli kuşkular geldiğini belirterek, “Borsa denilince ilk akla gelen kumar. Tam tersi her ülkenin geleceği borsalardan geçiyor.” dedi.

 

Girişim Kulübü tarafından gerçekleştirilen online konferansta konuşan yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, borsa denilince ilk akla kumar geldiğini söyleyerek, aksine her ülkenin geleceğinin borsalardan geçtiğini ifade etti.

 

Borsanın amacının aslında ‘kazan, kazandır’  olduğuna vurgu yapan Tavukçuoğlu, şunları kaydetti:

“Bir şirket büyümek için finansal maliyeti düşük yatırımlar yapmak için halka açılır yani sizi o şirkete ortak eder, sizler de yatırımcı olarak halka açık şirketleri belli bir süzgeçten geçirerek, bilançolarına bakarak, geleceğini tartarak yatırım yapma kararı alırsınız. Şirkete de büyük ölçüde yatırım finansmanı sıfır olacak şekilde gelir elde etmiş olur. Halka arz esnasında şirkete ekstra bir sermaye olarak dönüşümü sağlandığında o şirket hiçbir şekilde finansman ihtiyacını duymadan yani finansman giderine maruz kalmadan yatırımına ve büyümesine devam edebilecektir. Bu nedenle borsanın amacı aslında kazan kazandır. Şirket finansal maliyeti düşük yatırımlar yapar. O sayede karlı ve hızlı bir şekilde büyümeye kavuşur. Siz o şirketin halka arzını, hissesini alırsınız, bu buradaki karlı büyümeye dahil olursunuz. Mantık budur ama bunların hiçbiri kısa vadede olmaz.”

 

“Yatırım için belli bir vadeniz olması gerekiyor”

 

Tavukçuoğlu, yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenlere de değinerek, “Gerek kripto paralarda gerek borsalarda hatta döviz kurlarında bazı emtia fiyatlarında çok yüksek oranlı dalgalanmalar gerçekleşmeye başladı. Bu yüzden kesinlikle nereye yatırıp yaparsanız yapın belli bir vadeniz olması gerekiyor. Neticede kolay kazanç yoktur.” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.