TDP İl Başkanı Malgaf: Demokrasi adına büyük bir reform yaptık

22.09.2021 - 17:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2854+ kez okundu.
 

TDP İl Başkanı Malgaf: Demokrasi adına büyük bir reform yaptık

TDP Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, parti genel başkanını delegelerin değil, üyelerin belirlediği bir sistemi hayata geçirdiklerini söyledi. Malgaf, “Demokrasi adına büyük bir reform yaptık” dedi.
Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Kurultayı 26 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Partinin kurultayına katılmak için Ankara’da bulunan TDP Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, tüm siyasi partilerin tüzüklerinin birbirine benzediğini ancak TDP’nin farklı bir tüzükle demokratlık örneği sergilediğini ve bunu sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi. Malgaf, son zamanlarda ortaya çıkan üniversite öğrencilerinin barınmayla ilgili yaşadıkları sorunlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Malgaf, her gencin eşit şartlarda ve kaliteli eğitim görme hakkının olduğunu bildirdi. Malgaf, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun adının da son derece yanlış olduğunu aktararak, “Buralar Öğrenci Ağırlama Merkezleri olsun. Öğrenciler mesleklerini ellerine almadan hayata borçlu başlıyorlar. Bu son derece yanlış” ifadelerini kullandı. Malgaf şunları kaydetti: “Okumak, eğitim görmek, her gencin istikbali için gerekli ve şart, doğal hakları. Bugünkü sistemde yurtlarda, Kredi Yurtlar yazması bizi son derece rahatsız ediyor. Her gencin eşit şartlarda, aynı kalitede eğitim almasından tarafız. Devlet organları, ülkemizde ne kadar öğretmen, doktor, mühendis ihtiyacı olduğunu belirleyebilir. Ve buna göre bir çalışma ortaya koyabilir. Herkese büyük görev düşüyor. Önemli olan alınan diploma ile hayata atılabilmektir. Gençler, diplomayı alıp kredi borcunu ödemeye çalışıyorlar bu onları müthiş derecede strese ve umutsuzluğa sevk ediyor. Türkiye Değişim Partisi olarak bu yanlışları değiştirmek istiyoruz.”
TDP Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, parti genel başkanını delegelerin değil, üyelerin belirlediği bir sistemi hayata geçirdiklerini söyledi. Malgaf, “Demokrasi adına büyük bir reform yaptık” dedi.

Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Kurultayı 26 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Partinin kurultayına katılmak için Ankara’da bulunan TDP Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, tüm siyasi partilerin tüzüklerinin birbirine benzediğini ancak TDP’nin farklı bir tüzükle demokratlık örneği sergilediğini ve bunu sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi.

Malgaf, son zamanlarda ortaya çıkan üniversite öğrencilerinin barınmayla ilgili yaşadıkları sorunlara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Malgaf, her gencin eşit şartlarda ve kaliteli eğitim görme hakkının olduğunu bildirdi. Malgaf, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun adının da son derece yanlış olduğunu aktararak, “Buralar Öğrenci Ağırlama Merkezleri olsun. Öğrenciler mesleklerini ellerine almadan hayata borçlu başlıyorlar. Bu son derece yanlış” ifadelerini kullandı.

Malgaf şunları kaydetti: “Okumak, eğitim görmek, her gencin istikbali için gerekli ve şart, doğal hakları. Bugünkü sistemde yurtlarda, Kredi Yurtlar yazması bizi son derece rahatsız ediyor. Her gencin eşit şartlarda, aynı kalitede eğitim almasından tarafız. Devlet organları, ülkemizde ne kadar öğretmen, doktor, mühendis ihtiyacı olduğunu belirleyebilir. Ve buna göre bir çalışma ortaya koyabilir. Herkese büyük görev düşüyor. Önemli olan alınan diploma ile hayata atılabilmektir. Gençler, diplomayı alıp kredi borcunu ödemeye çalışıyorlar bu onları müthiş derecede strese ve umutsuzluğa sevk ediyor. Türkiye Değişim Partisi olarak bu yanlışları değiştirmek istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.