Teknoloji dünyasında “Robo Sapiens”

TEKNOLOJİ 07.09.2021 - 11:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1461+ kez okundu.
 

Teknoloji dünyasında “Robo Sapiens”

Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla sunan İncehesap.com’un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, robot teknolojisinin önde gelen şirketlerinden Boston Dynamics'in, “dünyanın en gelişmiş insansı robotu” olarak tanımlanan Atlas modeli hakkında konuştu. Değişen yaşam koşulları ve gelişen teknoloji, beraberinde çok sayıda alışkanlığı da değiştirmiş durumda. Dijital dünyanın gücüyle insan hayatına hükmetmeyi başarabilen teknolojilerden yalnızca biri de, çok yakın gelecekte neredeyse her meslekte görev alabileceği planlanan akıllı robotlar.  Her video, dünya genelinde trend oluyor Arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere geliştirilen Atlas, Boston Dynamics firması tarafından ilk olarak 2013 yılında tanıtıldı. İki ayaklı insansı robot modeli Atlas’ın geliştirmeleri ise, hala devam ediyor. Her geçen gün yeteneklerine yenisini ekleyen firma, Atlas’ın yeni becerilerini ilgi çekici videolarla halka duyuruyor. Atlas’ta yaşanan gelişmeleri, belirli aralıklarla özellikle YouTube ve Instagram aracılığıyla halka duyuran firma tarafından yayınlanan her video, dünya genelinde trend olmakla kalmayıp insanların konuya olan ilgilerini de diri tutmaya yardımcı oluyor. Şimdi ise, Atlas’ın zorlu şartlarda ayakta durması ve arama kurtarma faaliyetlerini tamamlayacak yeteneklere sahip olması için geliştirmelere devam ediliyor  1,5 metre boyunda ve 89 kg ağırlığındaki Atlas’ın saniyede 2,5 metre mesafe kat edebildiğini söyleyen Erzen, bu insansı robotun yürüme, atlama ve dönme gibi vücut hareketlerini gerçekleştirmek için, 28 bağımsız hidrolik, birbiriyle entegre çalışan sensör, otonom teknikleri, farklı algoritmalar ve yapay zeka teknolojisini kullandığını belirtiyor.  Teknoloji dünyasında “Robo Sapiens” Akıllı robotların, teknoloji dünyasında tıpkı insanlık tarihine atılmış yeni bir adım gibi değerli görüldüğünü belirten Erzen, yapay zeka alanında uzman Amerikalı bilim adamı Gary Bradski’nin, Atlas’ta yaşanan gelişmeleri "yeni bir tür olan Robo Sapiens'in ortaya çıkması" olarak değerlendirdiğini söylüyor.   “Gelecek günleri sabırsızlıkla bekliyorum” 2021 yılı Ağustos ayında yayınlanan son videoda, Atlas’ın koluyla destek alarak engelden atlaması, ters takla atması, merdivenden inip çıkması ve eğimli yüzeyde yürümesi gibi yeni yetenekleri tanıtıldı. Boston Dynamics’in iki ayaklı insansı robotu Atlas’ı tanıttığı videoda, Atlas'ın tek koluyla destek alarak engelden atladığı ve backflip yaptığı anlara şahit olduğunu söyleyen Erzen, her ne kadar şu an için iletilen komutlarla hareket edebiliyor olsa da, Atlas'ın ulaştığı bu seviyenin gelecekte karşılaşılacak modellere ilişkin heyecanını arttırdığını belirterek bu robotların, arama-kurtarma ve ilkyardım görevlerinde rol alacağı günleri görmeyi sabırsızlıkla beklediğini açıklıyor. 

Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla sunan İncehesap.com’un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, robot teknolojisinin önde gelen şirketlerinden Boston Dynamics'in, “dünyanın en gelişmiş insansı robotu” olarak tanımlanan Atlas modeli hakkında konuştu.

Değişen yaşam koşulları ve gelişen teknoloji, beraberinde çok sayıda alışkanlığı da değiştirmiş durumda. Dijital dünyanın gücüyle insan hayatına hükmetmeyi başarabilen teknolojilerden yalnızca biri de, çok yakın gelecekte neredeyse her meslekte görev alabileceği planlanan akıllı robotlar. 

Her video, dünya genelinde trend oluyor

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere geliştirilen Atlas, Boston Dynamics firması tarafından ilk olarak 2013 yılında tanıtıldı. İki ayaklı insansı robot modeli Atlas’ın geliştirmeleri ise, hala devam ediyor. Her geçen gün yeteneklerine yenisini ekleyen firma, Atlas’ın yeni becerilerini ilgi çekici videolarla halka duyuruyor. Atlas’ta yaşanan gelişmeleri, belirli aralıklarla özellikle YouTube ve Instagram aracılığıyla halka duyuran firma tarafından yayınlanan her video, dünya genelinde trend olmakla kalmayıp insanların konuya olan ilgilerini de diri tutmaya yardımcı oluyor. Şimdi ise, Atlas’ın zorlu şartlarda ayakta durması ve arama kurtarma faaliyetlerini tamamlayacak yeteneklere sahip olması için geliştirmelere devam ediliyor 

1,5 metre boyunda ve 89 kg ağırlığındaki Atlas’ın saniyede 2,5 metre mesafe kat edebildiğini söyleyen Erzen, bu insansı robotun yürüme, atlama ve dönme gibi vücut hareketlerini gerçekleştirmek için, 28 bağımsız hidrolik, birbiriyle entegre çalışan sensör, otonom teknikleri, farklı algoritmalar ve yapay zeka teknolojisini kullandığını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasında “Robo Sapiens”

Akıllı robotların, teknoloji dünyasında tıpkı insanlık tarihine atılmış yeni bir adım gibi değerli görüldüğünü belirten Erzen, yapay zeka alanında uzman Amerikalı bilim adamı Gary Bradski’nin, Atlas’ta yaşanan gelişmeleri "yeni bir tür olan Robo Sapiens'in ortaya çıkması" olarak değerlendirdiğini söylüyor.  

“Gelecek günleri sabırsızlıkla bekliyorum”

2021 yılı Ağustos ayında yayınlanan son videoda, Atlas’ın koluyla destek alarak engelden atlaması, ters takla atması, merdivenden inip çıkması ve eğimli yüzeyde yürümesi gibi yeni yetenekleri tanıtıldı. Boston Dynamics’in iki ayaklı insansı robotu Atlas’ı tanıttığı videoda, Atlas'ın tek koluyla destek alarak engelden atladığı ve backflip yaptığı anlara şahit olduğunu söyleyen Erzen, her ne kadar şu an için iletilen komutlarla hareket edebiliyor olsa da, Atlas'ın ulaştığı bu seviyenin gelecekte karşılaşılacak modellere ilişkin heyecanını arttırdığını belirterek bu robotların, arama-kurtarma ve ilkyardım görevlerinde rol alacağı günleri görmeyi sabırsızlıkla beklediğini açıklıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.