"Termik santraller ölüm saçıyor"

SİYASET 07.02.2021 - 18:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2082+ kez okundu.
 

"Termik santraller ölüm saçıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, termik santrallerin doğayı ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Ölüm saçan termik santraller kapatılsın, yapım aşamasında olanların inşaatı durdurulsun" dedi. "DÜNYA TERK EDİYOR, TÜRKİYE'DE ARTIYOR" Tarım, çevre ve sağlık örgütlerinin raporlarına göre kömürlü termik santrallerin zararlarının net olarak ortaya konduğunu belirten Ayhan Barut, "Hava kirliliğinin neden olduğu solunum yolu hastalıkları, artan kanser vakaları, erken doğumdan nefes darlığına dek çok sayıda rahatsızlık, kömürlü termik santrallerin kapatılmasıyla önemli ölçüde azalacaktır. Gelişmiş ülkelerin terk ettiği, topraklarından söktürdüğü ve izin vermediği bu çağ dışı santrallerin sayısı maalesef ülkemizde hızla artıyor" diye konuştu. "TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN HAREKETE GEÇELİM" Dünyanın her bölgesinde olduğu gibi Türkiye'de ve Adana'da da çevrecilerin, doğa hakları ve halk sağlığını savunan aktivistlerin kömürlü termik santrallere karşı sesini duyurmaya çalıştığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Bu çabalara rağmen ülkemizin bir çok yerinde olduğu gibi Akdenizin incisi olan ve tarım için çok önemli Yumurtalık ilçemiz de adeta termik santral çöplüğüne döndürülmek isteniyor. Dün ve bugün olduğu gibi bizler yarın da temiz ve yaşanabilir bir memleket için mücadele eden herkesle omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bölgemizdekiler de dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm mevcut termik santrallerin kapatılmasını, yapımı sürenlerin inşaatının durdurulmasını, doğa ve halk sağlığının korunmasını istiyoruz. Herkesi tedirgin eden, halk sağlığı ve çevreyi tehdit eden bu ilkel yöntemden artık vazgeçilsin. Geçmişte termik santrallerle ilgili verdiğimiz Meclis Araştırma Önergesi'nin işleme alınmasını, siyasi ayrım gözetmeden toplum sağlığı ve temiz bir çevre için harekete geçilmesini talep ediyoruz."


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, termik santrallerin doğayı ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, "Ölüm saçan termik santraller kapatılsın, yapım aşamasında olanların inşaatı durdurulsun" dedi.

"DÜNYA TERK EDİYOR, TÜRKİYE'DE ARTIYOR"

Tarım, çevre ve sağlık örgütlerinin raporlarına göre kömürlü termik santrallerin zararlarının net olarak ortaya konduğunu belirten Ayhan Barut, "Hava kirliliğinin neden olduğu solunum yolu hastalıkları, artan kanser vakaları, erken doğumdan nefes darlığına dek çok sayıda rahatsızlık, kömürlü termik santrallerin kapatılmasıyla önemli ölçüde azalacaktır. Gelişmiş ülkelerin terk ettiği, topraklarından söktürdüğü ve izin vermediği bu çağ dışı santrallerin sayısı maalesef ülkemizde hızla artıyor" diye konuştu.

"TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN HAREKETE GEÇELİM"

Dünyanın her bölgesinde olduğu gibi Türkiye'de ve Adana'da da çevrecilerin, doğa hakları ve halk sağlığını savunan aktivistlerin kömürlü termik santrallere karşı sesini duyurmaya çalıştığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu çabalara rağmen ülkemizin bir çok yerinde olduğu gibi Akdenizin incisi olan ve tarım için çok önemli Yumurtalık ilçemiz de adeta termik santral çöplüğüne döndürülmek isteniyor. Dün ve bugün olduğu gibi bizler yarın da temiz ve yaşanabilir bir memleket için mücadele eden herkesle omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bölgemizdekiler de dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm mevcut termik santrallerin kapatılmasını, yapımı sürenlerin inşaatının durdurulmasını, doğa ve halk sağlığının korunmasını istiyoruz. Herkesi tedirgin eden, halk sağlığı ve çevreyi tehdit eden bu ilkel yöntemden artık vazgeçilsin. Geçmişte termik santrallerle ilgili verdiğimiz Meclis Araştırma Önergesi'nin işleme alınmasını, siyasi ayrım gözetmeden toplum sağlığı ve temiz bir çevre için harekete geçilmesini talep ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.