TRAKTÖRLERİNE TARLALARIDA HACİZ, KÖYLÜ NE YAPSIN

SİYASET 01.06.2021 - 15:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1697+ kez okundu.
 

TRAKTÖRLERİNE TARLALARIDA HACİZ, KÖYLÜ NE YAPSIN

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Ak Parti köylülerimizin üzerinden elini çekmeli ve icraları durdurarak cezalandırmaktan vazgeçmelidir”. dedi. Çulhaoğlu; yaptığı basın açıklamasında Ülke genelinde gittiğimiz her köyde karşımıza çıkan ve köylülerimizin mağdur edildiği en önemli konulardan birisi de; Ecrimisil bedelini ödedikleri halde Atadan-Dededen kalan, yüzyıldan fazla süredir ekip biçtikleri arazilerini ekip biçtikleri için Ak Parti tarafından cezalandırılmalarıdır. Kanun çıkarken muhalefet olarak biz bunların olacağını, yasanın Ak Partinin istediği şekilde çıkması durumunda büyük mağduriyetler yaşanacağını gündeme getirmiştik. Ama iktidar sayısal çoğunluğu ile yasayı istediği şekilde çıkarttı. Bizim ve diğer muhalefet milletvekillerinin köylülerimiz için bütün isteklerini yok saydı.             Buradan iktidarın Bakanlarını ve Milletvekillerini uyarıyorum.             Yasa çıkarken bizi dinlemediniz. Artık bu eziyetin, bu zulmün bir an önce bitirilmesi için harekete geçin ve yasayı köylülerimizin lehine olacak şekilde değiştirmek için vakit geçirmeden çalışma yapın.             Daha dün Adana- Kozan Doğanalanı köyünden beni arayarak köylünün tamamının icralık olduğunu söylediler. Traktörlerine, evlerine, tarlalarına haciz geldiğini, icra ve hapis cezası korkusuyla topraklarını ekemediklerini, yaşlılarını ve hastalarını araçları bağlanır korkusuyla ilçedeki hastaneye bile götüremediklerini söyleyerek, araç alım-satımı bile yapamadıklarından bahsettiler.             Bu köylülerimiz Vergi Dairesi ve Adliyeden gelen tebligatlar sebebiyle jandarma zoruyla adliyeye götürülüyoruz, tüm bu olup biteni CİMER’e yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yazdığımız halde cevap bile alamadık diyorlar.             Ak Parti Genel Başkanı “Ekilmedik bir karış toprak bırakmayın” diyor ama, Adana’lı hemşerilerimin tapulu arazileri orman ilan edilerek cezalandırılıyor.             Bakın burada iktidar başka bir mekanizma daha geliştirmiş. Köylülerimiz ile iç- içe olan Orman Muhafaza Memurlarımızı köylümüze göndererek ceza almayacaksınız diye ikna ediyorlar. Sonrasında da 42 bin Lira para cezası gönderiyorlar. Bu cezaların iptal edilmesi ve bu eziyetin durdurulması gerekmektedir. Köylümüz milletin efendisi iken bugün düştüğü durumu bütün kamuoyunun dikkatlerine sunuyorum.  

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Ak Parti köylülerimizin üzerinden elini çekmeli ve icraları durdurarak cezalandırmaktan vazgeçmelidir”. dedi. Çulhaoğlu; yaptığı basın açıklamasında Ülke genelinde gittiğimiz her köyde karşımıza çıkan ve köylülerimizin mağdur edildiği en önemli konulardan birisi de; Ecrimisil bedelini ödedikleri halde Atadan-Dededen kalan, yüzyıldan fazla süredir ekip biçtikleri arazilerini ekip biçtikleri için Ak Parti tarafından cezalandırılmalarıdır. Kanun çıkarken muhalefet olarak biz bunların olacağını, yasanın Ak Partinin istediği şekilde çıkması durumunda büyük mağduriyetler yaşanacağını gündeme getirmiştik. Ama iktidar sayısal çoğunluğu ile yasayı istediği şekilde çıkarttı. Bizim ve diğer muhalefet milletvekillerinin köylülerimiz için bütün isteklerini yok saydı.

            Buradan iktidarın Bakanlarını ve Milletvekillerini uyarıyorum.

            Yasa çıkarken bizi dinlemediniz. Artık bu eziyetin, bu zulmün bir an önce bitirilmesi için harekete geçin ve yasayı köylülerimizin lehine olacak şekilde değiştirmek için vakit geçirmeden çalışma yapın.

            Daha dün Adana- Kozan Doğanalanı köyünden beni arayarak köylünün tamamının icralık olduğunu söylediler. Traktörlerine, evlerine, tarlalarına haciz geldiğini, icra ve hapis cezası korkusuyla topraklarını ekemediklerini, yaşlılarını ve hastalarını araçları bağlanır korkusuyla ilçedeki hastaneye bile götüremediklerini söyleyerek, araç alım-satımı bile yapamadıklarından bahsettiler.

            Bu köylülerimiz Vergi Dairesi ve Adliyeden gelen tebligatlar sebebiyle jandarma zoruyla adliyeye götürülüyoruz, tüm bu olup biteni CİMER’e yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yazdığımız halde cevap bile alamadık diyorlar.

            Ak Parti Genel Başkanı “Ekilmedik bir karış toprak bırakmayın” diyor ama, Adana’lı hemşerilerimin tapulu arazileri orman ilan edilerek cezalandırılıyor.

            Bakın burada iktidar başka bir mekanizma daha geliştirmiş. Köylülerimiz ile iç- içe olan Orman Muhafaza Memurlarımızı köylümüze göndererek ceza almayacaksınız diye ikna ediyorlar. Sonrasında da 42 bin Lira para cezası gönderiyorlar. Bu cezaların iptal edilmesi ve bu eziyetin durdurulması gerekmektedir. Köylümüz milletin efendisi iken bugün düştüğü durumu bütün kamuoyunun dikkatlerine sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.