Trump’ın o sözlerine sansür: 'Yağma başlarsa ateş açarız'

DÜNYA 30.05.2020 - 10:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1221+ kez okundu.
 

Trump’ın o sözlerine sansür: 'Yağma başlarsa ateş açarız'

  Koronavirüse en fazla kurban veren ABD, bu kez de siyahilere yönelik polis şiddetine karşı düzenlenen protestolarla çalkalanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Trump, Twitter’dan ‘Eşkıyalar’ dediği eylemcilere ‘Yağma başladığında silahlar ateşlenir’ diyerek gözdağı verdi. Olayların tırmandığı Minneapolis kentinde iki gece sürecek sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde, geçen pazartesi 46 yaşındaki George Floyd’un adlı siyahinin 44 yaşındaki Derek Chauvin isimli polis tarafından gözaltı işlemi sırasında nefessiz bırakılarak öldürülmesinin ülkede yarattığı infial sürüyor. Cinayetin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması sonrası Minneapolis’te başlayan yağma olaylarına ilaveten kentteki bir polis merkezi de önceki gece göstericiler tarafından ateşe verildi. ‘EŞKIYALARA İZİN VERMEM’ ABD Başkanı Donald Trump, olaylar üzerine dün Twitter’dan yaptığı açıklamada Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey’e sert sözlerle yüklendi. Kentte, “lider eksikliği” olduğunu savunan Trump, “Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey, elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim” ifadesini kullandı. Şiddet olaylarına karışan göstericilere de yüklenen Trump, “Bu eşkıyalar, George Floyd’un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Walz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir” dedi. Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz da, bölgede polise yardımcı olmaları için Ulusal Muhafızları aktive ettiğini duyurmuştu. Gün içinde yaptığı bir başka açıklamada ise Trump, George Floyd’un ailesiyle görüştüğünü söyledi. EMNİYET BİNASI YAKILDI Floyd’un hayatını kaybettiği 3’üncü bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar da kameralara yansıdı. Polisin daha önce kurduğu barikatı aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bazı sosyal medya hesapları tarafından canlı olarak yayınlandı. Bu sırada etrafta pozisyon alan polislerin, binlerce göstericinin bulunduğu kalabalığa yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği görüldü. SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, şehirde tırmanan gerilim ve olayların ardından sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurdu.Frey açıklamasında, yasağın cuma akşamı yerel saatle 20.00’den ertesi sabah 06.00’ya kadar süreceğini ve cumartesi gecesi de geçerli olacağını söyledi. Frey, karakolun yakılmasıyla ilgili “Tuğla ve harç insan yaşamı kadar önemli değildir. Bir binanın sembolize ettiği şey, yaşamdan, memurlarımızdan veya kamudan daha önemli değildir. Şehrimizde şu anda çok fazla öfke ve acı var, bunu anlıyorum. Son birkaç gecedir ve saattir yağmacılık anlamında gördüklerimiz ise kabul edilemez” açıklamasını yapmıştı.  

 

Koronavirüse en fazla kurban veren ABD, bu kez de siyahilere yönelik polis şiddetine karşı düzenlenen protestolarla çalkalanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Trump, Twitter’dan ‘Eşkıyalar’ dediği eylemcilere ‘Yağma başladığında silahlar ateşlenir’ diyerek gözdağı verdi. Olayların tırmandığı Minneapolis kentinde iki gece sürecek sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde, geçen pazartesi 46 yaşındaki George Floyd’un adlı siyahinin 44 yaşındaki Derek Chauvin isimli polis tarafından gözaltı işlemi sırasında nefessiz bırakılarak öldürülmesinin ülkede yarattığı infial sürüyor. Cinayetin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması sonrası Minneapolis’te başlayan yağma olaylarına ilaveten kentteki bir polis merkezi de önceki gece göstericiler tarafından ateşe verildi.

‘EŞKIYALARA İZİN VERMEM’

ABD Başkanı Donald Trump, olaylar üzerine dün Twitter’dan yaptığı açıklamada Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey’e sert sözlerle yüklendi. Kentte, “lider eksikliği” olduğunu savunan Trump, “Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey, elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim” ifadesini kullandı. Şiddet olaylarına karışan göstericilere de yüklenen Trump, “Bu eşkıyalar, George Floyd’un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Walz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir” dedi. Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz da, bölgede polise yardımcı olmaları için Ulusal Muhafızları aktive ettiğini duyurmuştu.

Gün içinde yaptığı bir başka açıklamada ise Trump, George Floyd’un ailesiyle görüştüğünü söyledi.

EMNİYET BİNASI YAKILDI

Floyd’un hayatını kaybettiği 3’üncü bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar da kameralara yansıdı. Polisin daha önce kurduğu barikatı aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bazı sosyal medya hesapları tarafından canlı olarak yayınlandı. Bu sırada etrafta pozisyon alan polislerin, binlerce göstericinin bulunduğu kalabalığa yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği görüldü.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, şehirde tırmanan gerilim ve olayların ardından sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurdu.Frey açıklamasında, yasağın cuma akşamı yerel saatle 20.00’den ertesi sabah 06.00’ya kadar süreceğini ve cumartesi gecesi de geçerli olacağını söyledi. Frey, karakolun yakılmasıyla ilgili “Tuğla ve harç insan yaşamı kadar önemli değildir. Bir binanın sembolize ettiği şey, yaşamdan, memurlarımızdan veya kamudan daha önemli değildir. Şehrimizde şu anda çok fazla öfke ve acı var, bunu anlıyorum. Son birkaç gecedir ve saattir yağmacılık anlamında gördüklerimiz ise kabul edilemez” açıklamasını yapmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.