Turizm Sektörüne Taze Kan

EĞİTİM 14.07.2021 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2692+ kez okundu.
 

Turizm Sektörüne Taze Kan

ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yeni Mezunlarını Uğurladı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 15. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.          Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen ve sadece dereceye giren öğrencilerin katıldığı mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay Karaca, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Onur Gözel bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Ünlükaplan: “Yüksekokulumuzun Akademik Hayata Olduğu Kadar Kalkınmaya da Hatırı Sayılır Katkıları Var” Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, 15 yılda yüzlerce mezun veren ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun akademik hayata olduğu kadar şehre, ülkeye, kalkınmaya da hatırı sayılır katkılarının olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Ünlükaplan, “Yüksekokulumuz tamamı doktoralı, alanında uzman akademik kadrosuyla turizm eğitimi misyonunu daha ileri merhalelere ulaştıracaktır, buna yürekten inanıyoruz. Turizm eğitimindeki seviyeyi her fırsatta bir üst noktaya taşımaya gayret eden okul yöneticilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimize teşekkür ediyor ve çabalarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin anne ve babalarını tebrik ediyor, bugün mezun olan öğrencilerimizi can-ı yürekten kutluyorum. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun!” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Karaca: “Mezunlarımızın İş Bulma Yüzdesi Yüksek” Yüksek Okul Müdürü Oya Berkay Karaca ise, mezunlarının birçok sektöre ve meslek grubuna göre iş bulma yüzdelerinin oldukça yüksek olduğunu belirterek sektörde özellikle lisans düzeyinde turizm eğitimine sahip bireyler açısından büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. İstihdamı çok yüksek iş kollarından biri olmasına rağmen öğrenme serüveninin bitmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Karaca öğrencilerine yönelik seslenerek, “Hayatınızın her aşamasında bir şeyler öğrenme çabası içinde olmalı ve kendi kişisel gelişiminizi sürdürmelisiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi. Öğrenciler Diplomalarını Alarak Keplerini Havaya Fırlattı Açılış konuşmalarını ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay Karaca plaketlerini ve hediyelerini takdim etti. Okul birincisinin yaş kütüğüne adının bulunduğu plakayı çakmasının ardından öğrenciler diplomalarını alarak keplerini hava fırlattı.  

ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yeni Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 15. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.         

Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen ve sadece dereceye giren öğrencilerin katıldığı mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay Karaca, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Onur Gözel bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Ünlükaplan: “Yüksekokulumuzun Akademik Hayata Olduğu Kadar Kalkınmaya da Hatırı Sayılır Katkıları Var”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, 15 yılda yüzlerce mezun veren ÇÜ Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun akademik hayata olduğu kadar şehre, ülkeye, kalkınmaya da hatırı sayılır katkılarının olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Ünlükaplan, “Yüksekokulumuz tamamı doktoralı, alanında uzman akademik kadrosuyla turizm eğitimi misyonunu daha ileri merhalelere ulaştıracaktır, buna yürekten inanıyoruz. Turizm eğitimindeki seviyeyi her fırsatta bir üst noktaya taşımaya gayret eden okul yöneticilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimize teşekkür ediyor ve çabalarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin anne ve babalarını tebrik ediyor, bugün mezun olan öğrencilerimizi can-ı yürekten kutluyorum. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun!” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Karaca: “Mezunlarımızın İş Bulma Yüzdesi Yüksek”

Yüksek Okul Müdürü Oya Berkay Karaca ise, mezunlarının birçok sektöre ve meslek grubuna göre iş bulma yüzdelerinin oldukça yüksek olduğunu belirterek sektörde özellikle lisans düzeyinde turizm eğitimine sahip bireyler açısından büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. İstihdamı çok yüksek iş kollarından biri olmasına rağmen öğrenme serüveninin bitmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Karaca öğrencilerine yönelik seslenerek, “Hayatınızın her aşamasında bir şeyler öğrenme çabası içinde olmalı ve kendi kişisel gelişiminizi sürdürmelisiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Öğrenciler Diplomalarını Alarak Keplerini Havaya Fırlattı

Açılış konuşmalarını ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay Karaca plaketlerini ve hediyelerini takdim etti. Okul birincisinin yaş kütüğüne adının bulunduğu plakayı çakmasının ardından öğrenciler diplomalarını alarak keplerini hava fırlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.