TÜRKİYE’DEKİ NASA KAYNAKLI FİLM ‘‘KARANLIK MADDE’’ SİNEMALARDA...

KÜLTÜR-SANAT 11.06.2022 - 11:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2138+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’DEKİ NASA KAYNAKLI FİLM ‘‘KARANLIK MADDE’’ SİNEMALARDA...

  TESTERE SESLERİYLE FİLM MÜZİĞİ! Film ismini kuantum fiziğinin en önemli terimlerinden biri olan ‘Karanlık Madde’den alıyor. Gözle görülmeyen ve elle tutulamayan ama varlığını hissettiğimiz madde türünü NASA “KARANLIK MADDE” olarak tanımlıyor. Filmi sıradışı bulan İranlı besteci ve müzisyen Kamyar Behbahani, metal testereleri keman yayı ile kullanarak özel sesler tasarladı.  Gizem, macera ve heyecanı iliklerinizde hissettirecek, cin, şeytan, peri ve katil olmadan hikayeleştirilen, türü nedeniyle Türkiye”de ilk olma özelliği taşıyan, Macera-Gerilim filmi ‘‘Karanlık Madde’’ sadece kendine has olaylar örgüsüyle seyirciye farklı bir deneyim vadediyor... Yapımcılığını 2Bros.Productions yaptığı, senaryosunu Pouyan Asgari’nin yazdığı, yönetmenliğini İman Tahsin’in üstlendiği, Türk sinemasında kendi kategorisinde ilk olma özelliği taşıyan film ‘‘Karanlık Madde’’ nin başrollerini Ahmet Yıldırım, Nihan Aşçı, Orkun Olgar, Ahmet Pınar paylaşıyor. Tamamı doğada geçen macera-gerilim türündeki ‘‘Karanlık Madde’’ senaryosu, oyuncu seçimi, kategorisi, çekim lokasyonu, müzikleri, üslubu ve özellikle de görüntü yönetmenliği ile neredeyse her alanda sıra dışı olmayı başarmış farklı bir film olma özelliği taşıyor.  Filmin yönetmeni İman Tahsin ‘’Seyredenin her sahneden sonra yanındakine dönüp ‘ne oldu şimdi?‘ diye sorduğu ve heyecanlandığı, paralel evrenler ve kuantum fiziği öğelerine sıkça göndermeler yaptığımız bir film yaptık’’ dedi. Filmin konusu:  Yıllar öncesinde yaşanan bir olay bir grup maceraperest arkadaşı kamp gezisinde buluşturur. Doğa Rehberi Mert’in liderliğindeki ekip ‘‘Cehennem Çukuru’’ adı verilen doğa harikası bir bölgeye doğru yola çıkar. Başkarakterimiz Can içinde bulunduğu ruh hali ve gördüğü sanrılar yüzünden grup içinde bu yolculuğa hevesi olmayan tek isimdir. Yolculuk sırasında bölge hakkında anlatılan şehir efsaneleri ve yaşadıkları bazı garip olaylarla gezi esrarengiz bir hal alır. Can’ın artan sanrıları, diğer karakterlerdeki ani duygusal değişiklikler ve bölgede tüm nesnelere etki eden bir gücün varlığı grubun üzerinde etkisini göstermeye başlar. Mistik ve psikolojik faktörlerin her bireye farklı etki ettiği bu ortamda kahramanlarımız için çözüm pek kolay gözükmemektedir.  

 

TESTERE SESLERİYLE FİLM MÜZİĞİ!

Film ismini kuantum fiziğinin en önemli terimlerinden biri olan ‘Karanlık Madde’den alıyor. Gözle görülmeyen ve elle tutulamayan ama varlığını hissettiğimiz madde türünü NASA “KARANLIK MADDE” olarak tanımlıyor. Filmi sıradışı bulan İranlı besteci ve müzisyen Kamyar Behbahani, metal testereleri keman yayı ile kullanarak özel sesler tasarladı. 

Gizem, macera ve heyecanı iliklerinizde hissettirecek, cin, şeytan, peri ve katil olmadan hikayeleştirilen, türü nedeniyle Türkiye”de ilk olma özelliği taşıyan, Macera-Gerilim filmi ‘‘Karanlık Madde’’ sadece kendine has olaylar örgüsüyle seyirciye farklı bir deneyim vadediyor...

Yapımcılığını 2Bros.Productions yaptığı, senaryosunu Pouyan Asgari’nin yazdığı, yönetmenliğini İman Tahsin’in üstlendiği, Türk sinemasında kendi kategorisinde ilk olma özelliği taşıyan film ‘‘Karanlık Madde’’ nin başrollerini Ahmet Yıldırım, Nihan Aşçı, Orkun Olgar, Ahmet Pınar paylaşıyor.

Tamamı doğada geçen macera-gerilim türündeki ‘‘Karanlık Madde’’ senaryosu, oyuncu seçimi, kategorisi, çekim lokasyonu, müzikleri, üslubu ve özellikle de görüntü yönetmenliği ile neredeyse her alanda sıra dışı olmayı başarmış farklı bir film olma özelliği taşıyor. 

Filmin yönetmeni İman Tahsin ‘’Seyredenin her sahneden sonra yanındakine dönüp ‘ne oldu şimdi?‘ diye sorduğu ve heyecanlandığı, paralel evrenler ve kuantum fiziği öğelerine sıkça göndermeler yaptığımız bir film yaptık’’ dedi.

Filmin konusu: 

Yıllar öncesinde yaşanan bir olay bir grup maceraperest arkadaşı kamp gezisinde buluşturur. Doğa Rehberi Mert’in liderliğindeki ekip ‘‘Cehennem Çukuru’’ adı verilen doğa harikası bir bölgeye doğru yola çıkar. Başkarakterimiz Can içinde bulunduğu ruh hali ve gördüğü sanrılar yüzünden grup içinde bu yolculuğa hevesi olmayan tek isimdir. Yolculuk sırasında bölge hakkında anlatılan şehir efsaneleri ve yaşadıkları bazı garip olaylarla gezi esrarengiz bir hal alır. Can’ın artan sanrıları, diğer karakterlerdeki ani duygusal değişiklikler ve bölgede tüm nesnelere etki eden bir gücün varlığı grubun üzerinde etkisini göstermeye başlar. Mistik ve psikolojik faktörlerin her bireye farklı etki ettiği bu ortamda kahramanlarımız için çözüm pek kolay gözükmemektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.