TÜRKİYE, FULBRİGHT ANLAŞMASINDAN ÇEKİLMELİDİR!

SİYASET 23.06.2021 - 14:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2636+ kez okundu.
 

TÜRKİYE, FULBRİGHT ANLAŞMASINDAN ÇEKİLMELİDİR!

  Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, diğer adıyla Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 13 Mart 1950 tarih ve 5596 sayılı Kanun çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Milli Eğitim ile ilgili öğrenci değişimi adı altındaki ikili anlaşma “şartları adil olmayan, ikili anlaşma mantığından tamamen uzak, Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkarlarını koruyan ve kamufle bir şekilde direk milli eğitimimize müdahalede söz konusudur.” Güya Türkiye’de eğitimi geliştirmek amacıyla yapılan bu anlaşma; Türk kamuoyunca Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan ve Türk Milli Eğitim sistemini altüst eden bir anlaşma olarak görülmekte olduğunu ifade etti. Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemini Yok Etmeyi Planlayan Anlaşmadır! Böyle bir anlaşma Millî Eğitim Bakanlığının milli vasfı ile bağdaşmıyor diyerek, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan Milli Eğitim ile ilgili öğrenci değişimi adı altındaki ikili anlaşmadan çekilmek elzemdir, dedi. Koncuk yaptığı açıklamada son olarak, “Türk kamuoyunca Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan ve Türk Milli Eğitim sistemini altüst eden bir anlaşma olarak görülen bu anlaşmadan çekilmek için ne tür bir girişimde bulunacaksınız?” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, diğer adıyla Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 13 Mart 1950 tarih ve 5596 sayılı Kanun çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Milli Eğitim ile ilgili öğrenci değişimi adı altındaki ikili anlaşma “şartları adil olmayan, ikili anlaşma mantığından tamamen uzak, Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkarlarını koruyan ve kamufle bir şekilde direk milli eğitimimize müdahalede söz konusudur.” Güya Türkiye’de eğitimi geliştirmek amacıyla yapılan bu anlaşma; Türk kamuoyunca Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan ve Türk Milli Eğitim sistemini altüst eden bir anlaşma olarak görülmekte olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemini Yok Etmeyi Planlayan Anlaşmadır!

Böyle bir anlaşma Millî Eğitim Bakanlığının milli vasfı ile bağdaşmıyor diyerek, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan Milli Eğitim ile ilgili öğrenci değişimi adı altındaki ikili anlaşmadan çekilmek elzemdir, dedi.

Koncuk yaptığı açıklamada son olarak, “Türk kamuoyunca Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan ve Türk Milli Eğitim sistemini altüst eden bir anlaşma olarak görülen bu anlaşmadan çekilmek için ne tür bir girişimde bulunacaksınız?” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.