Uzaktan Çalışma İnsan Kaynağı ve Yetenek Havuzunu Genişletiyor

SAĞLIK-YAŞAM 11.09.2021 - 10:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1207+ kez okundu.
 

Uzaktan Çalışma İnsan Kaynağı ve Yetenek Havuzunu Genişletiyor

Pandemi dönemi ile birlikte iş dünyasının gündemine bir anda girip hızla yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, aşı çalışmalarının yaygınlaşması ile birlikte yerini giderek geleneksel ofis çalışmasına bırakıyor. Bazı firmalar çalışanlarını aşı politikaları doğrultusunda ofislere çağırmaya başlarken, diğer taraftan bazı firmaların uzaktan çalışma politikasını içselleştirmeleri dikkat çekiyor. Bugüne kadar 50’den fazla mobil oyun yayınlayarak 70 milyondan fazla indirme sayısına erişen Mayadem de uzaktan çalışma modeli konusunda devam kararı alan firmalardan biri. 30 kişilik ekibi 8 farklı şehirde yerleşik bulunan Mayadem, yıl sonuna kadar uzaktan çalışmaya devam kararı aldı. Uzaktan çalışma modeli ile hayata geçirilen TRT Çocuk Kitaplık uygulaması bugüne kadar 1 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaştı ve yoğun ilgi ile karşılandı Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu “Geçtiğimiz yılın başlarında dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi ile birlikte 2020 yılının Mart ayından itibaren uzaktan çalışma modeline geçiş sağladık ve altyapı anlamında da gerekli hazırlıkları daha önceden tamamlamış olduğumuz için bugüne kadar herhangi bir değişiklik yapmadan çalışma modeline devam ediyoruz. Bu noktada yaptığımız ölçümler performans anlamında büyük bir kayıp yaşamadığımızı ortaya koyarken, aynı zamanda yetenek havuzumuzu yerelden ulusala yükseltmemize de yardımcı oldu. Daha önce lokal yerleşik olma sınırı ile doğru insan kaynağına ulaşmak zorunda iken, bugün gelinen noktada ulusal olarak oyun alanında çalışabilecek yeteneklerin istihdamını sağlayabilecek imkanlara erişmiş bulunuyoruz. Bugün Mayadem’de yerleşik olduğu İstanbul dışında 8 farklı şehirden 30 farklı personel görev alıyor ve çalışmalarımız bu şekilde aksamadan devam ediyor. Pandeminin etkisi azalmış olsa dahi şu aşamada uzaktan çalışma politikasını kalıcı hale getirmiş bulunuyoruz ve gün geçtikçe verimin arttığını da gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.

Pandemi dönemi ile birlikte iş dünyasının gündemine bir anda girip hızla yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli, aşı çalışmalarının yaygınlaşması ile birlikte yerini giderek geleneksel ofis çalışmasına bırakıyor. Bazı firmalar çalışanlarını aşı politikaları doğrultusunda ofislere çağırmaya başlarken, diğer taraftan bazı firmaların uzaktan çalışma politikasını içselleştirmeleri dikkat çekiyor.

Bugüne kadar 50’den fazla mobil oyun yayınlayarak 70 milyondan fazla indirme sayısına erişen Mayadem de uzaktan çalışma modeli konusunda devam kararı alan firmalardan biri. 30 kişilik ekibi 8 farklı şehirde yerleşik bulunan Mayadem, yıl sonuna kadar uzaktan çalışmaya devam kararı aldı. Uzaktan çalışma modeli ile hayata geçirilen TRT Çocuk Kitaplık uygulaması bugüne kadar 1 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaştı ve yoğun ilgi ile karşılandı

Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu “Geçtiğimiz yılın başlarında dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi ile birlikte 2020 yılının Mart ayından itibaren uzaktan çalışma modeline geçiş sağladık ve altyapı anlamında da gerekli hazırlıkları daha önceden tamamlamış olduğumuz için bugüne kadar herhangi bir değişiklik yapmadan çalışma modeline devam ediyoruz. Bu noktada yaptığımız ölçümler performans anlamında büyük bir kayıp yaşamadığımızı ortaya koyarken, aynı zamanda yetenek havuzumuzu yerelden ulusala yükseltmemize de yardımcı oldu. Daha önce lokal yerleşik olma sınırı ile doğru insan kaynağına ulaşmak zorunda iken, bugün gelinen noktada ulusal olarak oyun alanında çalışabilecek yeteneklerin istihdamını sağlayabilecek imkanlara erişmiş bulunuyoruz. Bugün Mayadem’de yerleşik olduğu İstanbul dışında 8 farklı şehirden 30 farklı personel görev alıyor ve çalışmalarımız bu şekilde aksamadan devam ediyor. Pandeminin etkisi azalmış olsa dahi şu aşamada uzaktan çalışma politikasını kalıcı hale getirmiş bulunuyoruz ve gün geçtikçe verimin arttığını da gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.