UZGROW TASHKENT 2021 FUARI ÖZBEKİSTAN’DA KAPILARINI AÇTI

EKONOMİ 08.11.2021 - 10:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2047+ kez okundu.
 

UZGROW TASHKENT 2021 FUARI ÖZBEKİSTAN’DA KAPILARINI AÇTI

      Özbekistan’daki tarımsal ve kalkınma adına önemli bir gücü temsil eden ve So Fuar tarafından gerçekleştirilen Uzgrow Tashkent 2021, 4 Kasım tarihinde International Hotel’de yoğun ilgi ve katılım ile açıldı. 6 Kasım’a kadar devam edecek fuar, Özbekistan’daki tarım ürünleri üretiminin artmasında son derece önemli bir rol üstleniyor. Sektörün önde gelen liderlerinin katıldığı etkinlikte, kırsal kesimlerde oluşturulacak yeni iş alanları ile istihdamın artırılması amaçlanıyor. SEKTÖRÜN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİ BU FUARDA BULUŞUYOR Fuarın resmi açılışına, T.C. Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan Ticaret Odası Başkan   Yardımcısı İslam Casimov, Özbekistan İhracat Birliği Başkanı Muhtar Umarov, Özbekistan Tarım Bakanlığı Tarımdan Sorumlu Danışmanı Shukurov Alisher Nematullaevich, Çiftçiler Birliği Merkez Direktörü Yoldashev Mirzahid ve Gıda İhracatçılar Birliği Başkanı Bahadır Umirshayhov ve  sektörün önemli temsilcileri katılım sağladı. Tarım, Seracılık ve Sulama Sistemleri konularında faaliyet gösteren iş insanları tarafından yoğun ilgi gören fuar 6 Kasım’a kadar devam edecek. TÜRKİYE YAPTIĞI İHRACATLARLA BÖLGEDE ÖNEMLİ KONUMDA Seracılık, Orta Asya’nın en büyük tarım ülkesi haline gelen Özbekistan’ın yatırım stratejilerinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu kapsamda, ülke izlemiş olduğu stratejiler ile pamuğa dayalı yatırımlarını genişleterek çeşitliliği yüksek tarım yapmayı hedefliyor.  Yıllar içerisinde dış ticaret hacminde istikrarlı bir artış yakalayan Özbekistan’ın 2019 yılından itibaren 140’ın üzerinde ülke ile ticari ilişkisi 45 ülke ile de ticaret anlaşması bulunuyor. Ülke için oldukça önemli bir potansiyel oluşturan Türkiye, yapmış olduğu ihracatlar ile önemli bir konumda yer alıyor. Bu doğrultuda gerçekleşen Uluslararası Seracılık ve Sulama Sistemleri Fuarı, yeni yatırımların oluşturulmasına aracı olarak ülkenin kırsal kesimlerinin kalkınmasına ve istihdamının artırılmasına olanak sağlıyor. FUAR YENİ İŞ BİRLİKLERİNE İMKAN SUNUYOR Seracılık, Bahçecilik ve Fidancılık, Tohum, Gübre ve Tarım ilaçları, Sulama Sistemleri ve Sera İklimlendirme gibi başlıca konuların konuşulduğu fuarda, konuya ilişkin önemli konferanslar sektör temsilcileri tarafından ele alınıyor. Özbekistan Seracılar Birliği tarafından bugün verilen konferans ile iş dünyası liderleri arasında önemli iş birliklerinin kurulmasına ve geliştirilmesine de imkân sağlıyor.


 

 

 

Özbekistan’daki tarımsal ve kalkınma adına önemli bir gücü temsil eden ve So Fuar tarafından gerçekleştirilen Uzgrow Tashkent 2021, 4 Kasım tarihinde International Hotel’de yoğun ilgi ve katılım ile açıldı. 6 Kasım’a kadar devam edecek fuar, Özbekistan’daki tarım ürünleri üretiminin artmasında son derece önemli bir rol üstleniyor. Sektörün önde gelen liderlerinin katıldığı etkinlikte, kırsal kesimlerde oluşturulacak yeni iş alanları ile istihdamın artırılması amaçlanıyor.

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİ BU FUARDA BULUŞUYOR

Fuarın resmi açılışına, T.C. Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan Ticaret Odası Başkan   Yardımcısı İslam Casimov, Özbekistan İhracat Birliği Başkanı Muhtar Umarov, Özbekistan Tarım Bakanlığı Tarımdan Sorumlu Danışmanı Shukurov Alisher Nematullaevich, Çiftçiler Birliği Merkez Direktörü Yoldashev Mirzahid ve Gıda İhracatçılar Birliği Başkanı Bahadır Umirshayhov ve  sektörün önemli temsilcileri katılım sağladı. Tarım, Seracılık ve Sulama Sistemleri konularında faaliyet gösteren iş insanları tarafından yoğun ilgi gören fuar 6 Kasım’a kadar devam edecek.

TÜRKİYE YAPTIĞI İHRACATLARLA BÖLGEDE ÖNEMLİ KONUMDA

Seracılık, Orta Asya’nın en büyük tarım ülkesi haline gelen Özbekistan’ın yatırım stratejilerinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu kapsamda, ülke izlemiş olduğu stratejiler ile pamuğa dayalı yatırımlarını genişleterek çeşitliliği yüksek tarım yapmayı hedefliyor. 

Yıllar içerisinde dış ticaret hacminde istikrarlı bir artış yakalayan Özbekistan’ın 2019 yılından itibaren 140’ın üzerinde ülke ile ticari ilişkisi 45 ülke ile de ticaret anlaşması bulunuyor. Ülke için oldukça önemli bir potansiyel oluşturan Türkiye, yapmış olduğu ihracatlar ile önemli bir konumda yer alıyor. Bu doğrultuda gerçekleşen Uluslararası Seracılık ve Sulama Sistemleri Fuarı, yeni yatırımların oluşturulmasına aracı olarak ülkenin kırsal kesimlerinin kalkınmasına ve istihdamının artırılmasına olanak sağlıyor.

FUAR YENİ İŞ BİRLİKLERİNE İMKAN SUNUYOR

Seracılık, Bahçecilik ve Fidancılık, Tohum, Gübre ve Tarım ilaçları, Sulama Sistemleri ve Sera İklimlendirme gibi başlıca konuların konuşulduğu fuarda, konuya ilişkin önemli konferanslar sektör temsilcileri tarafından ele alınıyor. Özbekistan Seracılar Birliği tarafından bugün verilen konferans ile iş dünyası liderleri arasında önemli iş birliklerinin kurulmasına ve geliştirilmesine de imkân sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.