Vatandaş, 2-3 liralık alışveriş için kredi kartı kullanıyor!

GÜNDEM 25.05.2021 - 15:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2211+ kez okundu.
 

Vatandaş, 2-3 liralık alışveriş için kredi kartı kullanıyor!

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, pandemi ve beraberindeki ekonomik kriz nedeniyle artık vatandaşın mutfağında tencere kaynamadığını vurguladı. Adana’nın Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde mahallelere dönüştürülen köylerde hemşehrileriyle bir araya gelen Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarlarla, iş bekleyen vatandaşlarla, çiftçilerle ve kadın girişimcilerle bir araya geldi. Adana Sarıçam ilçesi Yürekli, Acıdere, Küçük Baklalı, Büyük Baklalı ile Yüreğir ilçesine bağlı Geçitli-Havraniye, Geçitli-Cumhuriyet, Abdioğlu-Özler, Abdioğlu-Cumhuriyet ve Yakapınar mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Dr. Şevkin, bakkallardaki borç defterlerinde artık yer kalmadığına tanık oldu. VATANDAŞ 1 LİRA İÇİN KREDİ KARTI KULLANMAK İSTİYOR! Acıdere’de bakkal dükkanı sahibi bir kadın iki adet borç defterini göstererek, “Herkes borç içinde yüzüyor. Halkın alım gücü zayıfladı. Parası olmadığı için 2-3 liralık alışverişte kredi kartı kullanan insanlarımız var. Bir liralık suyu bile kredi kartıyla almak istiyorlar ama bankalarımız buna izin vermiyor.  Borç defterlerinde yer kalmadı. Bizler de vatandaşlarımız da pandemiden çok etkilendi. Herhangi bir destek de alamadık” diye konuştu. ESNAF DERT YANDI: DESTEK YOK, KGF PARA SATIYOR! Hırdavat ve inşaat malzemeleri satan bir esnaf ise Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) destek aldıklarını ancak faiziyle geri ödemekte zorlandıklarına dikkat çekti. Esnaf, “Bize resmen para satıyorlar. Destek dediğiniz faizsiz olmalı” dedi. Unlu mamulleri satışı yapan başka bir kadın ise bir yıldan bu yana herhangi bir destek almadığına dikkat çekti ve aksine yapılandırdığı borçlarını zamanında ödeyemediği için zor durumda kaldığını söyledi.  Berber dükkanı işleten bir genç ise dükkânın kapalı olduğu dönemde herhangi bir destek göremediklerini, evde oturmak zorunda kaldıklarını ve herhangi bir kazanç elde edemediklerini ifade etti. “TENCERELER KAYNAMIYOR” Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin ise “Mahallelerde ve köylerde iyi ki küçük esnaf, dükkân, manav var ki; vatandaşlarımız borç karşılığı yiyecek-içecek, gıda ihtiyacını karşılıyor. Esnafın borç defteri oldukça kabarık. Halkımızın mutfağında tenceresi kaynamıyor. Hayat pahalılığı vatandaşı kara kara düşündürüyor. Kadınlarımız büyük bir emekle hem ev işlerini yapıyor hem de girişimci bir ruhla işletmecilik yapıyor. Ne yazık ki kadınlarımız da herhangi bir destek görmüyor. Bu zor süreci halkımızın sağduyulu davranışıyla hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum” dedi. “ÇİFTÇİ ÇIKMAZA SÜRÜKLENİYOR” Halkın gıda ihtiyacını karşılayan çiftçilerle de görüşen Dr. Şevkin,  girdi maliyetleri ve kuraklıktan kaynaklanan sorunlar yaşandığını, hayvancılık yapan üreticilerin hacizler nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Dr. Şevkin, Çukurova’nın her karış toprağında her çeşit ürün üretildiğini ancak halkın ötelendiğini, çiftçinin zarar ettiğini, çıkmaza sürüklendiğini sözlerine ekledi.

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, pandemi ve beraberindeki ekonomik kriz nedeniyle artık vatandaşın mutfağında tencere kaynamadığını vurguladı.

Adana’nın Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde mahallelere dönüştürülen köylerde hemşehrileriyle bir araya gelen Dr. Şevkin, esnaf ve sanatkarlarla, iş bekleyen vatandaşlarla, çiftçilerle ve kadın girişimcilerle bir araya geldi.

Adana Sarıçam ilçesi Yürekli, Acıdere, Küçük Baklalı, Büyük Baklalı ile Yüreğir ilçesine bağlı Geçitli-Havraniye, Geçitli-Cumhuriyet, Abdioğlu-Özler, Abdioğlu-Cumhuriyet ve Yakapınar mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Dr. Şevkin, bakkallardaki borç defterlerinde artık yer kalmadığına tanık oldu.

VATANDAŞ 1 LİRA İÇİN KREDİ KARTI KULLANMAK İSTİYOR!
Acıdere’de bakkal dükkanı sahibi bir kadın iki adet borç defterini göstererek, “Herkes borç içinde yüzüyor. Halkın alım gücü zayıfladı. Parası olmadığı için 2-3 liralık alışverişte kredi kartı kullanan insanlarımız var. Bir liralık suyu bile kredi kartıyla almak istiyorlar ama bankalarımız buna izin vermiyor.  Borç defterlerinde yer kalmadı. Bizler de vatandaşlarımız da pandemiden çok etkilendi. Herhangi bir destek de alamadık” diye konuştu.

ESNAF DERT YANDI: DESTEK YOK, KGF PARA SATIYOR!

Hırdavat ve inşaat malzemeleri satan bir esnaf ise Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) destek aldıklarını ancak faiziyle geri ödemekte zorlandıklarına dikkat çekti. Esnaf, “Bize resmen para satıyorlar. Destek dediğiniz faizsiz olmalı” dedi. Unlu mamulleri satışı yapan başka bir kadın ise bir yıldan bu yana herhangi bir destek almadığına dikkat çekti ve aksine yapılandırdığı borçlarını zamanında ödeyemediği için zor durumda kaldığını söyledi.  Berber dükkanı işleten bir genç ise dükkânın kapalı olduğu dönemde herhangi bir destek göremediklerini, evde oturmak zorunda kaldıklarını ve herhangi bir kazanç elde edemediklerini ifade etti.

“TENCERELER KAYNAMIYOR”

Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin ise “Mahallelerde ve köylerde iyi ki küçük esnaf, dükkân, manav var ki; vatandaşlarımız borç karşılığı yiyecek-içecek, gıda ihtiyacını karşılıyor. Esnafın borç defteri oldukça kabarık. Halkımızın mutfağında tenceresi kaynamıyor. Hayat pahalılığı vatandaşı kara kara düşündürüyor. Kadınlarımız büyük bir emekle hem ev işlerini yapıyor hem de girişimci bir ruhla işletmecilik yapıyor. Ne yazık ki kadınlarımız da herhangi bir destek görmüyor. Bu zor süreci halkımızın sağduyulu davranışıyla hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

“ÇİFTÇİ ÇIKMAZA SÜRÜKLENİYOR”

Halkın gıda ihtiyacını karşılayan çiftçilerle de görüşen Dr. Şevkin,  girdi maliyetleri ve kuraklıktan kaynaklanan sorunlar yaşandığını, hayvancılık yapan üreticilerin hacizler nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Dr. Şevkin, Çukurova’nın her karış toprağında her çeşit ürün üretildiğini ancak halkın ötelendiğini, çiftçinin zarar ettiğini, çıkmaza sürüklendiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.