Vatandaşların borçları Cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. Toplam borç 965,9 milyar TL.

GÜNDEM 12.07.2021 - 12:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1203+ kez okundu.
 

Vatandaşların borçları Cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. Toplam borç 965,9 milyar TL.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaşların borçlarının Cumhuriyet tarihi rekoru kırdığını belirterek, “Bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan toplam borç 965,9 milyar lirayı buldu” dedi. Bulut, 3 yıllık tek adam rejiminin faturasının vatandaşa rekor borç olarak yansıdığını bildirdi.  ANKARA// CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 3 yıllık tek adam rejiminde ülkenin demokrasi, hukuk ve ekonomi alanında yıkım yaşadığını söyledi. Ekonomik kriz ortamında mutfakta tencerenin kaynamadığını, vatandaşın alım gücünün azaldığını, işsizliğin, yoksulluğun, ödenemeyen borçların arttığını kaydeden Bulut, “Cumhuriyet tarihi boyunca vatandaş hiç bu kadar borçlu olmadı. 3. yılını dolduran tek adam rejiminin özeti rekor borçlanma” dedi.  VATANDAŞ BORÇLU Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcunun son 1 haftada 7,3 milyar lira daha artarak Temmuz ayı itibariyle 909,2 milyar liraya yükseldiğini kaydeden Bulut, bu borcun 19,1 milyar lirasının vadesinde ödenmediği için takibe alınan borçlardan oluştuğunu bildirdi. Bulut, “Bu borcun 736,9 milyar lirası bireysel kredilerinden, 172,3 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 3,6 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 3,7 milyar liralık artış oldu” ifadelerini kullandı. Vatandaşların borç özeti şöyle: TAKİPTEKİ BORÇ Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçlarının 13,9 milyar lirası tüketici kredilerinden, 5,3 milyar lirası da kredi kartlarından olmak üzere toplam 19,1 milyar TL. VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE BORÇ Bankaların vatandaştan zamanında tahsil edemedikleri için takibe aldıkları ancak daha sonra da varlık yönetim şirketlerine sattıkları alacaklarından kaynaklanan vatandaşın borcu Mart 2021 sonu itibariyle 30,3 milyar TL. TOKİ’YE OLAN BORÇ  Taksitli konut alımları nedeniyle Toplu Konut İdaresine (TOKİ) olan borçlar 26,4 milyar lira düzeyinde bulunuyor. TOPLAM BORÇ Vatandaşların, bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan toplam borcu 965,9 milyar lirayı buluyor.  

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaşların borçlarının Cumhuriyet tarihi rekoru kırdığını belirterek, “Bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan toplam borç 965,9 milyar lirayı buldu” dedi. Bulut, 3 yıllık tek adam rejiminin faturasının vatandaşa rekor borç olarak yansıdığını bildirdi. 

ANKARA//

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 3 yıllık tek adam rejiminde ülkenin demokrasi, hukuk ve ekonomi alanında yıkım yaşadığını söyledi. Ekonomik kriz ortamında mutfakta tencerenin kaynamadığını, vatandaşın alım gücünün azaldığını, işsizliğin, yoksulluğun, ödenemeyen borçların arttığını kaydeden Bulut, “Cumhuriyet tarihi boyunca vatandaş hiç bu kadar borçlu olmadı. 3. yılını dolduran tek adam rejiminin özeti rekor borçlanma” dedi. 

VATANDAŞ BORÇLU

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcunun son 1 haftada 7,3 milyar lira daha artarak Temmuz ayı itibariyle 909,2 milyar liraya yükseldiğini kaydeden Bulut, bu borcun 19,1 milyar lirasının vadesinde ödenmediği için takibe alınan borçlardan oluştuğunu bildirdi. Bulut, “Bu borcun 736,9 milyar lirası bireysel kredilerinden, 172,3 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 3,6 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 3,7 milyar liralık artış oldu” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların borç özeti şöyle:

TAKİPTEKİ BORÇ

Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçlarının 13,9 milyar lirası tüketici kredilerinden, 5,3 milyar lirası da kredi kartlarından olmak üzere toplam 19,1 milyar TL.

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE BORÇ

Bankaların vatandaştan zamanında tahsil edemedikleri için takibe aldıkları ancak daha sonra da varlık yönetim şirketlerine sattıkları alacaklarından kaynaklanan vatandaşın borcu Mart 2021 sonu itibariyle 30,3 milyar TL.

TOKİ’YE OLAN BORÇ 

Taksitli konut alımları nedeniyle Toplu Konut İdaresine (TOKİ) olan borçlar 26,4 milyar lira düzeyinde bulunuyor.

TOPLAM BORÇ

Vatandaşların, bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan toplam borcu 965,9 milyar lirayı buluyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.