Vatandaşların Devlet Su İşleri Müdürlüğüne yaptığı eleştirileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdım.

GÜNDEM 15.07.2021 - 14:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2554+ kez okundu.
 

Vatandaşların Devlet Su İşleri Müdürlüğüne yaptığı eleştirileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdım.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana’da bazı sulama kanallarının bayram boyunca su vermeyecek olmasıyla ilgili vatandaşların Devlet Su İşleri Müdürlüğüne yaptığı eleştirileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Adana 4 gün sulama kanalına su vermemek tarladaki ürünü çöpe atmak demektir.” Dedi DEVLET SU İŞLERİ ÇİFTÇİYİ YÜZ ÜSTÜ BIRAKAMAZ Orhan Sümer, “Adana Seyhan ilçemizin köylerini kapsayan, 30 köyümüze sulama kaynağı sağlayan Mavi Bulvar Sulama Kanalı'nda bayram boyunca su kesintisi yapılacağı bildirildi. Köylülerimiz ve çiftçilerimiz su kesintisi yapılmasına karşı çünkü bölgedeki köylerin tamamında sulama kanalı tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor. Dört gün boyunca suların kesilmesi 30 köyümüzde yetiştirilecek tarım ürünlerinin çöpe gitmesi anlamına gelecektir. “ Dedi. DESTEK YOK BARİ KÖSTEK OLMAYIN Orhan Sümer, “Çiftçilerimize zaten gereken destek verilmiyor. Bari kimse köstek olmasın. Çiftçilerimiz yükselen girdi maliyetleriyle zaten çok zor bir dönemden geçerken üzerine bir de tarladaki mahsulün heba olması onlarca köylümüze zarar ettirecek ve borç yükünü katlayacaktır. Başta Tarım Bakanlığı yetkilileri olmak üzere Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğünü bu yanlış karardan geri dönmeye, köylülerimizin haklı endişelerine çare olmaya davet ediyorum.” Dedi. ÇİFTÇİ NEYLE MÜCADELE EDECEĞİNİ ŞAŞIRDI Orhan Sümer, “Özellikle Seyhan Bölgemizdeki çiftçilerimizin gözü kulağı sulama kanallarındaki su kesintisinde. Çiftçinin tarlasındaki mahsülü yandıktan sonra, ürettiğini satamadıktan sonra çiftçi borcunu nasıl ödeyecek. Bayrama hangi umutla ve sevinçle girecek. Adana’da başlayan yaz sıcaklarında su olmadan tarlaların ne hale geleceğini Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğü bir kez daha düşünmeli ve ona göre karar almalıdır.” Dedi.  

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana’da bazı sulama kanallarının bayram boyunca su vermeyecek olmasıyla ilgili vatandaşların Devlet Su İşleri Müdürlüğüne yaptığı eleştirileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Adana 4 gün sulama kanalına su vermemek tarladaki ürünü çöpe atmak demektir.” Dedi

DEVLET SU İŞLERİ ÇİFTÇİYİ YÜZ ÜSTÜ BIRAKAMAZ

Orhan Sümer, “Adana Seyhan ilçemizin köylerini kapsayan, 30 köyümüze sulama kaynağı sağlayan Mavi Bulvar Sulama Kanalı'nda bayram boyunca su kesintisi yapılacağı bildirildi. Köylülerimiz ve çiftçilerimiz su kesintisi yapılmasına karşı çünkü bölgedeki köylerin tamamında sulama kanalı tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor. Dört gün boyunca suların kesilmesi 30 köyümüzde yetiştirilecek tarım ürünlerinin çöpe gitmesi anlamına gelecektir. “ Dedi.

DESTEK YOK BARİ KÖSTEK OLMAYIN

Orhan Sümer, “Çiftçilerimize zaten gereken destek verilmiyor. Bari kimse köstek olmasın. Çiftçilerimiz yükselen girdi maliyetleriyle zaten çok zor bir dönemden geçerken üzerine bir de tarladaki mahsulün heba olması onlarca köylümüze zarar ettirecek ve borç yükünü katlayacaktır. Başta Tarım Bakanlığı yetkilileri olmak üzere Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğünü bu yanlış karardan geri dönmeye, köylülerimizin haklı endişelerine çare olmaya davet ediyorum.” Dedi.

ÇİFTÇİ NEYLE MÜCADELE EDECEĞİNİ ŞAŞIRDI

Orhan Sümer, “Özellikle Seyhan Bölgemizdeki çiftçilerimizin gözü kulağı sulama kanallarındaki su kesintisinde. Çiftçinin tarlasındaki mahsülü yandıktan sonra, ürettiğini satamadıktan sonra çiftçi borcunu nasıl ödeyecek. Bayrama hangi umutla ve sevinçle girecek. Adana’da başlayan yaz sıcaklarında su olmadan tarlaların ne hale geleceğini Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğü bir kez daha düşünmeli ve ona göre karar almalıdır.” Dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.