YANLIŞ BESLENME BÖBREK TAŞINA NEDEN OLABİLİR!

SAĞLIK-YAŞAM 23.09.2021 - 10:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1896+ kez okundu.
 

YANLIŞ BESLENME BÖBREK TAŞINA NEDEN OLABİLİR!

İnsan metabolizmasının işleyişi sonucunda oluşan atıkların vücuttan uzaklaştırılması başta olmak üzere birçok önemli göreve sahip olan böbreklerde görülen ve sık karşılaşılan hastalıklarından biri de böbrek taşı hastalığı. Kimi zaman oldukça ağrılı olabilen ve tedavi edilmediği takdirde böbrek kaybına dahi yol açabilen bu hastalıktan mümkün olduğunca korunmak gerekiyor. Böbrek kanalları içerisinde genellikle bilinmeyen nedenlere bağlı olarak bazı minerallerin birleşerek oluşturduğu sert yapılara böbrek taşı adı verildiğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Cem Şah, “Değişik büyüklükte ve yapıda olan böbrek taşları eğer idrar akışına engel olmuyorsa herhangi bir ağrıya da yol açmıyor. Ancak aniden oluşan ve idrar yollarını tümüyle tıkayan böbrek taşları şiddetli ağrı ve sancıyla hayatı adeta kâbusa çevirebiliyor” diyor.

İnsan metabolizmasının işleyişi sonucunda oluşan atıkların vücuttan uzaklaştırılması başta olmak üzere birçok önemli göreve sahip olan böbreklerde görülen ve sık karşılaşılan hastalıklarından biri de böbrek taşı hastalığı. Kimi zaman oldukça ağrılı olabilen ve tedavi edilmediği takdirde böbrek kaybına dahi yol açabilen bu hastalıktan mümkün olduğunca korunmak gerekiyor.

Böbrek kanalları içerisinde genellikle bilinmeyen nedenlere bağlı olarak bazı minerallerin birleşerek oluşturduğu sert yapılara böbrek taşı adı verildiğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Cem Şah, “Değişik büyüklükte ve yapıda olan böbrek taşları eğer idrar akışına engel olmuyorsa herhangi bir ağrıya da yol açmıyor. Ancak aniden oluşan ve idrar yollarını tümüyle tıkayan böbrek taşları şiddetli ağrı ve sancıyla hayatı adeta kâbusa çevirebiliyor” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.