Yaş meyve sebze ve mamulleri sektöründe kamu-ihracatçı birlikteliği ihracat rekoru getirdi

EKONOMİ 12.03.2021 - 14:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1365+ kez okundu.
 

Yaş meyve sebze ve mamulleri sektöründe kamu-ihracatçı birlikteliği ihracat rekoru getirdi

  Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, pandemiye rağmen 2020 yılında 1 milyar 40 milyon dolarlık rekor ihracat rakamına ulaştıklarını, bu başarıda kamu kurumlarıyla işbirliğinde çalışmanın payının büyük olduğunu kaydetti. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'i makamında ziyaret etti. Pandeminin başladığından beri geçen bir yıllık sürede ihracatın aksamadan devam ettiğine işaret eden Başkan Uçak, "Ege İhracatçı Birlikleri olarak İzmir başta olmak üzere, Ege Bölgesi'ndeki tüm Tarım ve Orman İl Müdürlükleriyle işbirliği içinde hareket ettik. Bu sayede tarım ürünleri ihracatımız kesintisiz bir şekilde davam etti. Bu süreçte bize büyük destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımızın tüm teşkilatlarına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Başkan Uçak, ziyarette Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'e Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından başlatılan “Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz” Projesi hakkında da bilgi verdi. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, İzmir'de tarımsal üretimin kalitesinin ve miktarının artması için Ege İhracatçı Birlikleri ile çok uyumlu bir çalışma yürüttüklerini, pandemi döneminde Ege İhracatçı Birlikleri'nin sağladığı desteklerinde çok kıymetli olduğunu ifade etti.   İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'i ziyarette Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak'a Yönetim Kurulu Üyesi Martin Sanford, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Gökay Çelikli, Ziraat Mühendisi Şükrü Ercan ve Üye İlişkileri Temsilcisi Burcu Kurnaz eşlik etti.   Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Yönetim Kurulu üyeleri Martin Sanford, Ata Özdemir ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Serap Ünal ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürü ziyareti sonrasında Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne geçtiğimiz günlerde atanan Aliye Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra, Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Sabah ve İzmir Gümrük Müdürü Mahsum Bağırtan'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyarette, ihracatın işleyişi ile ilgili çözüm önerileri değerlendirildi.  

 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, pandemiye rağmen 2020 yılında 1 milyar 40 milyon dolarlık rekor ihracat rakamına ulaştıklarını, bu başarıda kamu kurumlarıyla işbirliğinde çalışmanın payının büyük olduğunu kaydetti.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'i makamında ziyaret etti.

Pandeminin başladığından beri geçen bir yıllık sürede ihracatın aksamadan devam ettiğine işaret eden Başkan Uçak, "Ege İhracatçı Birlikleri olarak İzmir başta olmak üzere, Ege Bölgesi'ndeki tüm Tarım ve Orman İl Müdürlükleriyle işbirliği içinde hareket ettik. Bu sayede tarım ürünleri ihracatımız kesintisiz bir şekilde davam etti. Bu süreçte bize büyük destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımızın tüm teşkilatlarına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Uçak, ziyarette Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'e Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından başlatılan “Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz” Projesi hakkında da bilgi verdi.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, İzmir'de tarımsal üretimin kalitesinin ve miktarının artması için Ege İhracatçı Birlikleri ile çok uyumlu bir çalışma yürüttüklerini, pandemi döneminde Ege İhracatçı Birlikleri'nin sağladığı desteklerinde çok kıymetli olduğunu ifade etti.

 

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'i ziyarette Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak'a Yönetim Kurulu Üyesi Martin Sanford, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Gökay Çelikli, Ziraat Mühendisi Şükrü Ercan ve Üye İlişkileri Temsilcisi Burcu Kurnaz eşlik etti.

 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Yönetim Kurulu üyeleri Martin Sanford, Ata Özdemir ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Serap Ünal ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdürü ziyareti sonrasında Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne geçtiğimiz günlerde atanan Aliye Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra, Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Sabah ve İzmir Gümrük Müdürü Mahsum Bağırtan'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyarette, ihracatın işleyişi ile ilgili çözüm önerileri değerlendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.