YİNE İŞSİZ KALACAKLAR!

GÜNDEM 13.06.2021 - 18:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1841+ kez okundu.
 

YİNE İŞSİZ KALACAKLAR!

  Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda geçici işçi kadrosunda “hizmetli” olarak çalışan 32 bin kişi, 2 ay boyunca ücret alamayacak.  PANDEMİ DÖNEMİNDE NASIL GEÇİNECEKLER? Tüm Kamu Çalışanları Derneği (Tüm Kamu Der) Başkanı Halit Önük, 15 Haziran ile 14 Ağustos tarihleri arasında ücret alamayacak bu çalışanların, ne işsizlik, ne de kısa çalışma ödeneği aldıklarını söyledi. Önük, 32 bin işçinin bu pandemi döneminde iki ay boyunca kira, elektrik, su, telefon, doğalgaz faturaları ile gıda harcamalarını nasıl yapacaklarını kara kara düşündüklerini anlattı.  MAĞDUDİYETLERİMİZ GİDERİLSİN  Önük, MEB’e bağlı okullarda aynı işi yapan 5 farklı statüde çalışan olduğunu anımsatarak, Toplum Yararına programda çalışanlar ile geçici işçi kadrosundakilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Önük, 15 ile 18 Haziran tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde, 32 bin işçinin sürekli işçi kadrosuna dahil edilmesi için açıklama yapacaklarını bildirdi.  YENİ KHK İLE DURUM DÜZELTİLİR CHP’li milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl MEB’de 10 ay çalışıp 2 ay ücretsiz kalan işçilerin durumunun yeni bir Kanun Hükmündeki Kararname ile düzeltilebileceğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise yıllık çalışma süreleri 10 ay olan işçiler için mevcut uygulama dışında yapılacak bir işlem bulunmadığını bildirmişti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda geçici işçi kadrosunda “hizmetli” olarak çalışan 32 bin kişi, 2 ay boyunca ücret alamayacak. 

PANDEMİ DÖNEMİNDE NASIL GEÇİNECEKLER?
Tüm Kamu Çalışanları Derneği (Tüm Kamu Der) Başkanı Halit Önük, 15 Haziran ile 14 Ağustos tarihleri arasında ücret alamayacak bu çalışanların, ne işsizlik, ne de kısa çalışma ödeneği aldıklarını söyledi. Önük, 32 bin işçinin bu pandemi döneminde iki ay boyunca kira, elektrik, su, telefon, doğalgaz faturaları ile gıda harcamalarını nasıl yapacaklarını kara kara düşündüklerini anlattı. 

MAĞDUDİYETLERİMİZ GİDERİLSİN 
Önük, MEB’e bağlı okullarda aynı işi yapan 5 farklı statüde çalışan olduğunu anımsatarak, Toplum Yararına programda çalışanlar ile geçici işçi kadrosundakilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Önük, 15 ile 18 Haziran tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde, 32 bin işçinin sürekli işçi kadrosuna dahil edilmesi için açıklama yapacaklarını bildirdi. 

YENİ KHK İLE DURUM DÜZELTİLİR
CHP’li milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl MEB’de 10 ay çalışıp 2 ay ücretsiz kalan işçilerin durumunun yeni bir Kanun Hükmündeki Kararname ile düzeltilebileceğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise yıllık çalışma süreleri 10 ay olan işçiler için mevcut uygulama dışında yapılacak bir işlem bulunmadığını bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.