YURTTA KALAMAYANA KİRA DESTEĞİ VERİN!

GÜNDEM 06.10.2021 - 18:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1093+ kez okundu.
 

YURTTA KALAMAYANA KİRA DESTEĞİ VERİN!

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte ortaya çıkan barınma sorununun çözümüyle ilgili ilginç bir teklif gündeme geldi.
ADIM ATILMASINI İSTEDİ  Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, barınma problemini çözemeyen üniversite öğrencileri için “kira desteği” verilmesi konusunda adım atılmasını istedi.    BARINMA SORUNU BİR GERÇEK  Koncuk, akademik yılda yaşanan yurt krizine değinerek, “Birçok öğrencimiz yurtlara yerleşememiştir. Her ne kadar yetkililer yurt problemini kabul etmeseler de binlerce öğrencimizin barınma problemi yaşadığı bir gerçektir” dedi.   KAÇ ÖĞRENCİ DIŞARDA KALDI? Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesinde, Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesini, başvuru yapan öğrencilerin kaçının yurtlara yerleştirildiğini ve yerleşemeyen öğrenci sayılarını sordu.
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte ortaya çıkan barınma sorununun çözümüyle ilgili ilginç bir teklif gündeme geldi.

ADIM ATILMASINI İSTEDİ 

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, barınma problemini çözemeyen üniversite öğrencileri için “kira desteği” verilmesi konusunda adım atılmasını istedi. 

 

BARINMA SORUNU BİR GERÇEK 
Koncuk, akademik yılda yaşanan yurt krizine değinerek, “Birçok öğrencimiz yurtlara yerleşememiştir. Her ne kadar yetkililer yurt problemini kabul etmeseler de binlerce öğrencimizin barınma problemi yaşadığı bir gerçektir” dedi.

 

KAÇ ÖĞRENCİ DIŞARDA KALDI?
Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesinde, Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesini, başvuru yapan öğrencilerin kaçının yurtlara yerleştirildiğini ve yerleşemeyen öğrenci sayılarını sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.