"YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN PANDEMİ TEDBİRLERİ YETERSİZ, ENDİŞELİYİZ"

EĞİTİM 19.09.2021 - 18:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2567+ kez okundu.
 

"YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN PANDEMİ TEDBİRLERİ YETERSİZ, ENDİŞELİYİZ"

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Emre, pandemi tedbirlerinin yetersiz olduğunu belirterek, bu şartlarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliği konusunda endişe duyduklarını söyledi.
Emre, yaptığı açıklamada, birçok okulda Covid-19’a yönelik alınan tedbirlerinin yetersiz olduğunu, birçok okulda temizlik personelinin bulunmadığını, ders sürelerinin pandemi öncesinde olduğu gibi 40 dakika sürdürüldüğünü, özellikle anaokullarında öğretmenlerin yardımcı öğretmen olmaksızın 300 dakika bir fiil derse girdiğini bildirdi. Emre, bu koşullar altında yüz yüze eğitim konusunda eğitimciler, veli ve öğrenciler açısından büyük endişe duyduklarını anlattı. Emre, şunları kaydetti: “Adana'da ziyaret ettiğimiz bazı okullarda yıkım ve güçlendirme halinde olan okulların bulunması, bu okulların başka binalarda hizmet vermesi sebebiyle binaların yetersiz kaldığı, ayrıca birçok okulumuzda sınıf mevcutlarının 40’ın üzerine çıktığı, merkezde nüfus yoğunluğu olan kimi okullarda 50 üzerinde sınıf mevcutları olan okullarımızın da bulunduğu bilgisi bizlere gelmektedir. Yine ders saatlerinin 40 dakika olması ve öğrencilerin sınıflarda uzun süre kalmaları, öğrenci ve öğretmenlerin uzun süre maske ile durmak zorunda kalması, Adana gibi sıcakların hala hissedildiği kalabalık sınıf ortamlarında klimaların da açılamadığı gerçeğinden yola çıkarak eğitim öğretim ortamlarının insan bedenini zorlayan bir yönü olduğu açıktır. Adana'daki okullarımızda ısıtma sistemi olarak klimaların kullanılması ve hemen hiçbir okulda havalandırma sistemi olmaması kış aylarında okul ortamlarının nasıl olacağı soruları sordurmakta ve veli, öğretmen ve öğrencileri endişeye sürüklemektedir. Eğitim-İş olarak "maske, mesafe, temizlik" üçlüsünü temel aldığımız okul ziyaretlerimizde Bakanlığın aldık dediği tedbirleri sahada göremediğimizi ve Covid-19'a yok muamelesi yaparak sürecin yönetilmesini doğru bulmadığımızı söyleyebiliriz. Pandemi sebebiyle karantinaya alınan sınıflarla ilgili yapılacak uygulamanın açıklığa kavuşturulmasını ve uzaktan eğitim süreçlerinin okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim yani kademe bazında nasıl uygulanacağı  hususunda açıklama yapılması, uygulamada öğretmenlerin ek ders ücretleri dahil, mali ve özlük haklarında mağduriyet yaratılmaması ve ülke genelinde uygulamada birlik sağlanması için gereğinin yapılması; tüm bu süreçlerde şeffaf olunması, veli, öğretmen, öğrencilerimizin fikir ve taleplerine açık olunması yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliği açısından oldukça önemlidir.”
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Emre, pandemi tedbirlerinin yetersiz olduğunu belirterek, bu şartlarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliği konusunda endişe duyduklarını söyledi.

Emre, yaptığı açıklamada, birçok okulda Covid-19’a yönelik alınan tedbirlerinin yetersiz olduğunu, birçok okulda temizlik personelinin bulunmadığını, ders sürelerinin pandemi öncesinde olduğu gibi 40 dakika sürdürüldüğünü, özellikle anaokullarında öğretmenlerin yardımcı öğretmen olmaksızın 300 dakika bir fiil derse girdiğini bildirdi. Emre, bu koşullar altında yüz yüze eğitim konusunda eğitimciler, veli ve öğrenciler açısından büyük endişe duyduklarını anlattı.

Emre, şunları kaydetti: “Adana'da ziyaret ettiğimiz bazı okullarda yıkım ve güçlendirme halinde olan okulların bulunması, bu okulların başka binalarda hizmet vermesi sebebiyle binaların yetersiz kaldığı, ayrıca birçok okulumuzda sınıf mevcutlarının 40’ın üzerine çıktığı, merkezde nüfus yoğunluğu olan kimi okullarda 50 üzerinde sınıf mevcutları olan okullarımızın da bulunduğu bilgisi bizlere gelmektedir.

Yine ders saatlerinin 40 dakika olması ve öğrencilerin sınıflarda uzun süre kalmaları, öğrenci ve öğretmenlerin uzun süre maske ile durmak zorunda kalması, Adana gibi sıcakların hala hissedildiği kalabalık sınıf ortamlarında klimaların da açılamadığı gerçeğinden yola çıkarak eğitim öğretim ortamlarının insan bedenini zorlayan bir yönü olduğu açıktır. Adana'daki okullarımızda ısıtma sistemi olarak klimaların kullanılması ve hemen hiçbir okulda havalandırma sistemi olmaması kış aylarında okul ortamlarının nasıl olacağı soruları sordurmakta ve veli, öğretmen ve öğrencileri endişeye sürüklemektedir. Eğitim-İş olarak "maske, mesafe, temizlik" üçlüsünü temel aldığımız okul ziyaretlerimizde Bakanlığın aldık dediği tedbirleri sahada göremediğimizi ve Covid-19'a yok muamelesi yaparak sürecin yönetilmesini doğru bulmadığımızı söyleyebiliriz. Pandemi sebebiyle karantinaya alınan sınıflarla ilgili yapılacak uygulamanın açıklığa kavuşturulmasını ve uzaktan eğitim süreçlerinin okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim yani kademe bazında nasıl uygulanacağı  hususunda açıklama yapılması, uygulamada öğretmenlerin ek ders ücretleri dahil, mali ve özlük haklarında mağduriyet yaratılmaması ve ülke genelinde uygulamada birlik sağlanması için gereğinin yapılması; tüm bu süreçlerde şeffaf olunması, veli, öğretmen, öğrencilerimizin fikir ve taleplerine açık olunması yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliği açısından oldukça önemlidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.