Yüz yüze eğitim, temassız oyun

EĞİTİM 23.09.2020 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2276+ kez okundu.
 

Yüz yüze eğitim, temassız oyun

  Covid-19 salgınıyla mücadelede Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü Eğitim Kurumları İçin Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Programı kapsamında ‘TSE Covid-19 Okulum Temiz Belgesi’ni alarak güvenli eğitim modelini tescilleyen Uğur Okulları Adana Kampüsü’nde, anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili “yüz yüze eğitim temassız oyun” parolasıyla çaldı. Koronavirüs enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla verilen Okulum Temiz Belgesi’ni Akdeniz bölgesinde almaya hak kazanan ilk eğitim kurumu olmanın haklı gururunu yaşayan Uğur Okulları Adana Kampüsü, eğitim maratonuna yeni başlayan minikleri birbirinden eğlenceli temassız oyunlarla karşıladı. Önceliklerinin her zaman sağlık olduğunu vurgulayan Uğur Okulları Adana Kampüsü İlkokul Müdürü Ali Canoğlu, Covid-19’dan korunmak için fiziki alanların düzenli olarak dezenfekte edildiğini, yöneticisinden öğretmenine, hizmetlisinden servis görevlisine kadar okulla ilişiği olan her kişinin sağlık durumunu HES kodu ile takip ettiklerini belirtti. Yeni normalde tüm tedbirleri titizlikle ve eksiksiz uyguladıklarını kaydeden Ali Canoğlu, “Sınıflarımızda en az bir metre mesafe olacak şekilde oturma düzeni oluşturduk. Ders esnasında kapılarımızı da sürekli açık tutacağız. Derslerimizi maskeli halde işleyeceğiz ve ders aralarında mutlaka sınıflarımızı havalandıracağız. Bu dönemde zorunlu olmadıkça okulumuza ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Velilerimizle görüşmelerimizi de internet üzerinden online yapacağız” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir fiziksel temas içermeyen, tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve işbirliği gibi çeşitli edinimleri hedefleyen 60 farklı oyun belirlediğini kaydeden Canoğlu, “Uğur Okulları Adana Kampüsü’ne adım atan anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerimiz için maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarını içselleştiren temassız oyunlara öncelik verdik. Minik öğrencilerimiz deneyimli öğretmenlerimizin rehberliğinde ‘İsmini Söyle’, ‘Seksek’, ‘Tahmin Et’, ‘Maske Mesafe’, ‘Bay Sağlık’ ‘Kim Yok’ adlı temassız oyunlarla uyum haftasını geçirecekler” diye konuştu. Kişiye özgü öğrenme platformu ‘’Metodbox’’ sayesinde uzaktan eğitim sürecini sorunsuz ve başarıyla geçirdiklerini belirten Canoğlu, gerek uzaktan eğitim modelinde gerekse yüz yüze eğitimde Türkiye’de eğitimin öncüsü olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.  

 



Covid-19 salgınıyla mücadelede Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü Eğitim Kurumları İçin Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Programı kapsamında ‘TSE Covid-19 Okulum Temiz Belgesi’ni alarak güvenli eğitim modelini tescilleyen Uğur Okulları Adana Kampüsü’nde, anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili “yüz yüze eğitim temassız oyun” parolasıyla çaldı.

Koronavirüs enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla verilen Okulum Temiz Belgesi’ni Akdeniz bölgesinde almaya hak kazanan ilk eğitim kurumu olmanın haklı gururunu yaşayan Uğur Okulları Adana Kampüsü, eğitim maratonuna yeni başlayan minikleri birbirinden eğlenceli temassız oyunlarla karşıladı.

Önceliklerinin her zaman sağlık olduğunu vurgulayan Uğur Okulları Adana Kampüsü İlkokul Müdürü Ali Canoğlu, Covid-19’dan korunmak için fiziki alanların düzenli olarak dezenfekte edildiğini, yöneticisinden öğretmenine, hizmetlisinden servis görevlisine kadar okulla ilişiği olan her kişinin sağlık durumunu HES kodu ile takip ettiklerini belirtti.

Yeni normalde tüm tedbirleri titizlikle ve eksiksiz uyguladıklarını kaydeden Ali Canoğlu, “Sınıflarımızda en az bir metre mesafe olacak şekilde oturma düzeni oluşturduk. Ders esnasında kapılarımızı da sürekli açık tutacağız. Derslerimizi maskeli halde işleyeceğiz ve ders aralarında mutlaka sınıflarımızı havalandıracağız. Bu dönemde zorunlu olmadıkça okulumuza ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Velilerimizle görüşmelerimizi de internet üzerinden online yapacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir fiziksel temas içermeyen, tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve işbirliği gibi çeşitli edinimleri hedefleyen 60 farklı oyun belirlediğini kaydeden Canoğlu, “Uğur Okulları Adana Kampüsü’ne adım atan anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerimiz için maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarını içselleştiren temassız oyunlara öncelik verdik. Minik öğrencilerimiz deneyimli öğretmenlerimizin rehberliğinde ‘İsmini Söyle’, ‘Seksek’, ‘Tahmin Et’, ‘Maske Mesafe’, ‘Bay Sağlık’ ‘Kim Yok’ adlı temassız oyunlarla uyum haftasını geçirecekler” diye konuştu.

Kişiye özgü öğrenme platformu ‘’Metodbox’’ sayesinde uzaktan eğitim sürecini sorunsuz ve başarıyla geçirdiklerini belirten Canoğlu, gerek uzaktan eğitim modelinde gerekse yüz yüze eğitimde Türkiye’de eğitimin öncüsü olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.