YÜZYÜZE EĞİTİM BİTTİ , TATİL BAŞLADI!

GÜNDEM 21.01.2022 - 16:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1570+ kez okundu.
 

YÜZYÜZE EĞİTİM BİTTİ , TATİL BAŞLADI!

Adana’da ilk ve orta dereceli okullarda 500 bine yakın öğrenci, karne sevinci yaşadı.
Eğitim öğretimde ilk yarıyıl tamamlandı. Öğrenciler, iki hafta sürecek yarıyıl tatilinin ardından 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okula dönecek.   Vali Süleyman Elban, merkez Seyhan ilçesindeki Manas İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz ve Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da karne dağıtımına katıldı.   Vali Süleyman Elban, Adana’da ilk ve orta dereceli okullarda toplam 496 bin 600 öğrencinin karne aldığını söyledi. Elban, “Eğitimcilerimiz pandemi şartlarında çok iyi yönetti. İkinci dönem için herkese başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum.” dedi.   Vali Elban, öğrencilerden çok çalışmalarını ve  kitap okumaktan asla vazgeçmemelerini istedi. Vali Süleyman Elban, ilkokul öğrencilerine karnelerini verdikten sonra çeşitli kitaplar da hediye edip başarı diledi.   EĞİTİMCİLER NE DEDİ?     SEZER: BEKLENTİLER KARŞILANMADAN SONA ERDİ Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer:  Birinci yarıyıl kronik sorunlara çözüm üretilmeden, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı giderilmeden, meslek kanunuyla beklentiler karşılanmadan sona erdi. Salgının gölgesinde geçen bu dönem, eğitim çalışanlarının gayretleri ve özverili çalışmalarıyla tarihe geçmiş, Bakanlığın okulları açık tutma iradesi kamuoyunda takdirle karşılanmış, her şeye rağmen eğitim-öğretimden vazgeçilmemesi doğru bir karar olmuştur.     SALGIN KURALLARI GEVŞETİLMESİN Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya: Kasım’daki ara dönemin ardından pandemi kuralları gevşetildi. Eğitim öğretim seyreltilmiş sınıflarda yapılmalı. Yarı yıla giriyoruz ancak vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Hizmetli eksiği var, tüm bunlara rağmen öğretmen arkadaşların çabalarıyla öğrencileri uyarıp salgının daha fazla artmasını önlendiğini görüyoruz. Pandemi kuralları gevşetilmeden ikinci dönemde de yüzyüze eğitim sürmeli.     EĞİTİME YETERLİ BÜTÇE AYRILMALI Eğitim İş Adana Şube Başkanı Seher Emre: Pandemi sürecinde okul ve öğretmeninden uzak kalan öğrencilerimizin akademik, pedagojik, davranışsal durumunda büyük bir gerileme olduğu bir gerçektir. Yüzyüze eğitimde öğretmenlerimizin büyük bir özverisi vardır. Eğitimciler, TÜİK'in doğruyu yansıtmayan enflasyon rakamları altında ezilmeye mahkum edilmiştir. Eğitime yeterli bütçe ayrılmalı, öğretmene gereken kıymet verilmeli ve tüm eğitim çalışanlarının sorunlarını çözebilecek bir meslek kanunu hazırlanmalıdır.
Adana’da ilk ve orta dereceli okullarda 500 bine yakın öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Eğitim öğretimde ilk yarıyıl tamamlandı. Öğrenciler, iki hafta sürecek yarıyıl tatilinin ardından 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okula dönecek.

 

Vali Süleyman Elban, merkez Seyhan ilçesindeki Manas İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz ve Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da karne dağıtımına katıldı.

 

Vali Süleyman Elban, Adana’da ilk ve orta dereceli okullarda toplam 496 bin 600 öğrencinin karne aldığını söyledi. Elban, “Eğitimcilerimiz pandemi şartlarında çok iyi yönetti. İkinci dönem için herkese başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum.” dedi.

 

Vali Elban, öğrencilerden çok çalışmalarını ve  kitap okumaktan asla vazgeçmemelerini istedi. Vali Süleyman Elban, ilkokul öğrencilerine karnelerini verdikten sonra çeşitli kitaplar da hediye edip başarı diledi.

 

EĞİTİMCİLER NE DEDİ?

 

 

SEZER: BEKLENTİLER KARŞILANMADAN SONA ERDİ

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer:  Birinci yarıyıl kronik sorunlara çözüm üretilmeden, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı giderilmeden, meslek kanunuyla beklentiler karşılanmadan sona erdi. Salgının gölgesinde geçen bu dönem, eğitim çalışanlarının gayretleri ve özverili çalışmalarıyla tarihe geçmiş, Bakanlığın okulları açık tutma iradesi kamuoyunda takdirle karşılanmış, her şeye rağmen eğitim-öğretimden vazgeçilmemesi doğru bir karar olmuştur.

 

 

SALGIN KURALLARI GEVŞETİLMESİN

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya: Kasım’daki ara dönemin ardından pandemi kuralları gevşetildi. Eğitim öğretim seyreltilmiş sınıflarda yapılmalı. Yarı yıla giriyoruz ancak vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Hizmetli eksiği var, tüm bunlara rağmen öğretmen arkadaşların çabalarıyla öğrencileri uyarıp salgının daha fazla artmasını önlendiğini görüyoruz. Pandemi kuralları gevşetilmeden ikinci dönemde de yüzyüze eğitim sürmeli.

 

 

EĞİTİME YETERLİ BÜTÇE AYRILMALI

Eğitim İş Adana Şube Başkanı Seher Emre: Pandemi sürecinde okul ve öğretmeninden uzak kalan öğrencilerimizin akademik, pedagojik, davranışsal durumunda büyük bir gerileme olduğu bir gerçektir. Yüzyüze eğitimde öğretmenlerimizin büyük bir özverisi vardır. Eğitimciler, TÜİK'in doğruyu yansıtmayan enflasyon rakamları altında ezilmeye mahkum edilmiştir. Eğitime yeterli bütçe ayrılmalı, öğretmene gereken kıymet verilmeli ve tüm eğitim çalışanlarının sorunlarını çözebilecek bir meslek kanunu hazırlanmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.