ZAFER PARTİLİ KONCUK’TAN ASTSUBAYLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

GÜNDEM 27.10.2021 - 13:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1654+ kez okundu.
 

ZAFER PARTİLİ KONCUK’TAN ASTSUBAYLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair verdiği Kanun Teklifi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
Yüksek okul mezunu bir devlet memuru 9/2 başlangıç derecesi ile işe başlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının emir ve komuta zincirinde alt komuta kademelerinde görev yapan astsubaylar 9/1 başlangıç derecesinden başlamaktadır. Aynı eğitim seviyesine sahip olmalarına rağmen, mesleğe yeni başlayan astsubayların başlangıçta yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına bu Kanun teklifini hazırladığını belirtti. Göreve yeni başlayan Astsubayların yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek elzem hal almıştır! Zafer Partili Koncuk, yüksek okul mezunu bir devlet memuru 9/2 başlangıç derecesi ile işe başlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının emir ve komuta zincirinde alt komuta kademelerinde görev yapan astsubaylar 9/1 başlangıç derecesinden başlamaktadır. Astsubayların yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına Kanunda ivedilikle düzenlemeye gidilmeli dedi. Koncuk, aynı eğitim seviyesine sahip olmalarına rağmen, mesleğe yeni başlayan astsubayların başlangıçta yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına “27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 137’nci maddesinin dördüncü fıkrasının (c) bendinin üçüncü paragrafının birinci cümlesinde yer alan “birinci” ibaresi “ikinci” olarak değiştirilmesi” elzem hale gelmiştir, kanun teklifinin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda gündeme alınması gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.  
Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair verdiği Kanun Teklifi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

Yüksek okul mezunu bir devlet memuru 9/2 başlangıç derecesi ile işe başlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının emir ve komuta zincirinde alt komuta kademelerinde görev yapan astsubaylar 9/1 başlangıç derecesinden başlamaktadır. Aynı eğitim seviyesine sahip olmalarına rağmen, mesleğe yeni başlayan astsubayların başlangıçta yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına bu Kanun teklifini hazırladığını belirtti.

Göreve yeni başlayan Astsubayların yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek elzem hal almıştır!

Zafer Partili Koncuk, yüksek okul mezunu bir devlet memuru 9/2 başlangıç derecesi ile işe başlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının emir ve komuta zincirinde alt komuta kademelerinde görev yapan astsubaylar 9/1 başlangıç derecesinden başlamaktadır. Astsubayların yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına Kanunda ivedilikle düzenlemeye gidilmeli dedi.

Koncuk, aynı eğitim seviyesine sahip olmalarına rağmen, mesleğe yeni başlayan astsubayların başlangıçta yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek ve ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılara engel olmak adına “27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 137’nci maddesinin dördüncü fıkrasının (c) bendinin üçüncü paragrafının birinci cümlesinde yer alan “birinci” ibaresi “ikinci” olarak değiştirilmesi” elzem hale gelmiştir, kanun teklifinin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda gündeme alınması gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.