ZEYDAN’A AĞIR SUÇLAMALAR!

GÜNDEM 27.04.2022 - 16:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1845+ kez okundu.
 

ZEYDAN’A AĞIR SUÇLAMALAR!

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Adana ESOB seçimleri için müdahil olduğu ileri sürülüyor.
Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 7 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde kendisine rakip olan Adana Marangoz Ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı’nın kazanması için isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı adres gösterip oda başkanlarına; çocuklarını işi alma sözü verdiğini ileri sürdü.    55 bine yakın üyesi ve 78 oda başkanı bulunan Adana ESOB’ta genel kurul yaklaşırken, Niyazi Göger’in karşısına Yalçın Avcı çıktı. Avcı, düzenlediği basın toplantısında; kendisinin kolay ulaşılabilir, makamdan güç almak yerine makama güç veren, sürekli esnaf ve sanatkârın içinde olacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğini belirterek, Başkan Göger’e göndermelerde bulundu.    Göger’in genel kurul ilanında denetim raporunu gündeme taşımasına da tepki gösteren Avcı, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Adana ESOB Başkanı Göger, karşısına çıkan rakibi Yalçın Avcı için bir belediye başkanı ile bazı milletvekillerinin destek istediklerini bunun ahlaki olmadığını savundu. Göger, “Hiç kimsenin esnafın iradesine ipotek koymasına izin vermeyiz” dedi.    Göger’in iddiaları şöyle: Bazı belediye başkanları ve milletvekilleri, telefonla aradıkları, belediyeye çağırdıkları oda başkanlarından, muhalefetin adayını desteklemelerini istiyor, bunun karşılığında da çocuklarını işe alma vaadinde bulunuyorlar, bu ahlaki bir davranış değil. Belediye başkanı ve milletvekilinin görüştüğü oda başkanlarının kimler olduğu herkesçe biliniyor.”   Göger’in iddialarına göre; ‘Borcumuz çok, işçi fazlamız var’ diyerek göreve geldikten hemen sonra binlerce işçi çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren birlik seçimlerinde Avcı’yı destekleyecek oda başkanlarının yakınlarını işe aldı veya alacak. Göger, “İşe alınacak isimler incelendiğinde hangi oda başkanının yakının işe alındığı ortaya çıkacaktır” dedi.    Göger, ağır ifadelerle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yüklenerek, “Adana’nın çözüm bekleyen onca sorunu varken, şehrin yolları köstebek yuvasına dönmüş bir haldeyken, hizmet bekleyen yüzlerce mahallesi dururken bir sivil toplum kuruluşunun seçimlerine müdahil olma çabası, baskıyla insanların tercihini değiştirmeye çalışması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Adana ESOB seçimleri için müdahil olduğu ileri sürülüyor.

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 7 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde kendisine rakip olan Adana Marangoz Ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı’nın kazanması için isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı adres gösterip oda başkanlarına; çocuklarını işi alma sözü verdiğini ileri sürdü. 

 

55 bine yakın üyesi ve 78 oda başkanı bulunan Adana ESOB’ta genel kurul yaklaşırken, Niyazi Göger’in karşısına Yalçın Avcı çıktı. Avcı, düzenlediği basın toplantısında; kendisinin kolay ulaşılabilir, makamdan güç almak yerine makama güç veren, sürekli esnaf ve sanatkârın içinde olacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğini belirterek, Başkan Göger’e göndermelerde bulundu. 

 

Göger’in genel kurul ilanında denetim raporunu gündeme taşımasına da tepki gösteren Avcı, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Adana ESOB Başkanı Göger, karşısına çıkan rakibi Yalçın Avcı için bir belediye başkanı ile bazı milletvekillerinin destek istediklerini bunun ahlaki olmadığını savundu. Göger, “Hiç kimsenin esnafın iradesine ipotek koymasına izin vermeyiz” dedi. 

 

Göger’in iddiaları şöyle: Bazı belediye başkanları ve milletvekilleri, telefonla aradıkları, belediyeye çağırdıkları oda başkanlarından, muhalefetin adayını desteklemelerini istiyor, bunun karşılığında da çocuklarını işe alma vaadinde bulunuyorlar, bu ahlaki bir davranış değil. Belediye başkanı ve milletvekilinin görüştüğü oda başkanlarının kimler olduğu herkesçe biliniyor.”

 

Göger’in iddialarına göre; ‘Borcumuz çok, işçi fazlamız var’ diyerek göreve geldikten hemen sonra binlerce işçi çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren birlik seçimlerinde Avcı’yı destekleyecek oda başkanlarının yakınlarını işe aldı veya alacak. Göger, “İşe alınacak isimler incelendiğinde hangi oda başkanının yakının işe alındığı ortaya çıkacaktır” dedi. 

 

Göger, ağır ifadelerle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yüklenerek, “Adana’nın çözüm bekleyen onca sorunu varken, şehrin yolları köstebek yuvasına dönmüş bir haldeyken, hizmet bekleyen yüzlerce mahallesi dururken bir sivil toplum kuruluşunun seçimlerine müdahil olma çabası, baskıyla insanların tercihini değiştirmeye çalışması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.