Ziyapaşa Lions, 2 bin çocuğu beyazperde ile tanıştırıp kanserli çocuklara umut oldu

KÜLTÜR-SANAT 26.04.2018 - 11:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1388+ kez okundu.
 

Ziyapaşa Lions, 2 bin çocuğu beyazperde ile tanıştırıp kanserli çocuklara umut oldu

  Adana’da hiç sinemaya gitmemiş 2 bin ilkokul öğrencisi, Ziyapaşa Lions Kulübü tarafından beyazperde ile tanıştırıldı. Sponsorlar vasıtasıyla yapılan etkinlikten elde edilen gelirle de kanserli çocuklara umut olundu. Ziyapaşa Lions Kulübü Dönem Başkanı Yunus Özdemir, Adana’da özellikle kenar mahallelerde sinema yüzü görmemiş çok sayıda çocuk olduğunu, bunları beyazperde ile tanıştırmak için harekete geçtiklerini söyledi. Bu doğrultuda sponsorlar vasıtasıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da fırsat bilerek hafta boyunca 2 bin çocuğu sinema ile buluşturduklarını belirten Özdemir, “Cuma gününe kadar her gün belirli miktarda çocuğu sinemaya getiriyoruz. Çok duygu dolu anlar yaşadık, tam da istediğimiz hedefi yakaladık.” dedi. Faaliyetten elde ettikleri gelirle kanserli çocuklara da umut olacaklarını anlatan Özdemir, “Buradan elde edeceğimiz gelirle kanserli çocukların ihtiyaçlarına bir fon ayırıp orada kullanacağız. Bu ya çocukların ihtiyacı şeklinde olacak ya da onkoloji servisinin o anki ihtiyacı, alet veya başka ihtiyaçlar için kullanılacak. Çocuk kanserinde kullanacağız, bunun için Balcalı Hastanesi ile de görüştük.” diye konuştu. Daha önce de diyabet günü nedeniyle bir okulda diyabet odası tefriş ettiklerini hatırlatan Özdemir, “Mart ayında da Dünya Otizm Günü nedeniyle otizmli çocuklarla çevre aktivitesi yaptık. Önümüzdeki günlerde etkinliklerimize devam edeceğiz. Öncelikle önümüzdeki Cuma günü Salbaş’ta 150-200 kadını birararaya getirerek onlara cinsel taciz ve kadın istismarı konusunda bir sosyal sorumluluk projesi yapacağız. Daha sonra da engelli çocuklarla birlikte bir ilkokulumuzun duvarlarında boyama yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Adana’da hiç sinemaya gitmemiş 2 bin ilkokul öğrencisi, Ziyapaşa Lions Kulübü tarafından beyazperde ile tanıştırıldı. Sponsorlar vasıtasıyla yapılan etkinlikten elde edilen gelirle de kanserli çocuklara umut olundu.

Ziyapaşa Lions Kulübü Dönem Başkanı Yunus Özdemir, Adana’da özellikle kenar mahallelerde sinema yüzü görmemiş çok sayıda çocuk olduğunu, bunları beyazperde ile tanıştırmak için harekete geçtiklerini söyledi. Bu doğrultuda sponsorlar vasıtasıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da fırsat bilerek hafta boyunca 2 bin çocuğu sinema ile buluşturduklarını belirten Özdemir, “Cuma gününe kadar her gün belirli miktarda çocuğu sinemaya getiriyoruz. Çok duygu dolu anlar yaşadık, tam da istediğimiz hedefi yakaladık.” dedi.

Faaliyetten elde ettikleri gelirle kanserli çocuklara da umut olacaklarını anlatan Özdemir, “Buradan elde edeceğimiz gelirle kanserli çocukların ihtiyaçlarına bir fon ayırıp orada kullanacağız. Bu ya çocukların ihtiyacı şeklinde olacak ya da onkoloji servisinin o anki ihtiyacı, alet veya başka ihtiyaçlar için kullanılacak. Çocuk kanserinde kullanacağız, bunun için Balcalı Hastanesi ile de görüştük.” diye konuştu.

Daha önce de diyabet günü nedeniyle bir okulda diyabet odası tefriş ettiklerini hatırlatan Özdemir, “Mart ayında da Dünya Otizm Günü nedeniyle otizmli çocuklarla çevre aktivitesi yaptık. Önümüzdeki günlerde etkinliklerimize devam edeceğiz. Öncelikle önümüzdeki Cuma günü Salbaş’ta 150-200 kadını birararaya getirerek onlara cinsel taciz ve kadın istismarı konusunda bir sosyal sorumluluk projesi yapacağız. Daha sonra da engelli çocuklarla birlikte bir ilkokulumuzun duvarlarında boyama yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.