BÖYLE TASARRUF OLUR MU?

GÜNDEM 06.01.2020 - 17:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2268+ kez okundu.
 

BÖYLE TASARRUF OLUR MU?

Karalar, işçi çıkardı, amatör kulüplere ödemeyi kesti
Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana tasarruf bahanesiyle yüzlerce çalışanın iş akdini fesheden CHP’li Zeydan Karalar’ın yine tasarrufu gerekçe gösterip ‘canının istediği’ amatör spor kulüplerine yardımı kestiği ileri sürüldü.  YASAL ZORUNLULUK ANCAK  Büyükşehir belediyeleri, kanun çerçevesinde, şehrinde yaşayan, branşında başarılı, yardım kriterine uyan amatör spor kulüplerine bütçesinin binde 7’si oranında nakdi ve ayni yardım yapmak zorunda. Karalar’ın yeni uygulaması binlerce gencin yetişmesine katkı sağlayan amatör spor kulüplerini zora soktu. Ancak bazı kulüplere de el altından ödeme yapıldığı iddia ediliyor.  AYTAÇ DURAK’TAN BERİ ÖDENİYOR Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılına ait 50 bin liralık nakdi yardımı ödemediğini söyledi. Aytaç Durak döneminden bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi’nden nakdi ve ayni yardım aldıklarını hatırlatan Akkaya, “2019 yılı bütçesinden geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından uygun görülen nakdi yardımlar yeni dönem belediye başkanı seçilen Zeydan Karalar tarafından hala ödenmedi. Adana Valiliği’ne ödemenin iptal edildiğine dair yazı gönderildiğini duyduk. Genel Sekreter Ergül Halisçelik de ödemelerin yapılmayacağını iletti” dedi.  13 KULÜBE 243 BİN LİRA ÖDEMİŞLER  Valiliğe gönderilen yazı ve Genel Sekreter Ergül Halisçelik’in açıklamalarından sonra geçen yılın Eylül ayında 13 spor kulübüne 243 bin lira ödeme yapıldığını öğrendiklerini anlatan Akkaya,  “Bu yapılan yardımlar eşitlik ilkesiyle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bu konuda bir ayrımcılık yapılmıştır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli her türlü yasal haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.  2020’DEN DE ÇOK UMUTLU DEĞİLİZ Akkaya, şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanlığı lisanslı 134 pilotla Türkiye’nin en büyük yamaç paraşütü kulübüyüz. Başarı anlamında da en başarılıyız. İki kez üst üste Türkiye şampiyonluğumuz var. Dünyanın 21 ülkesinde ülkemizi ve Adanamızı temsil ettik. Başarısız olsak bile eşitlik ilkesi gereğince bütçesinin binde 7’sini Büyükşehir belediyeleri şehrindeki amatör spor kulüplerine yardım kriterine uyduğu takdirde ki bu kritere en uygun kulüplerden biri olduğumuzu iddia ediyoruz. Yardımları ödememe gerekçesi olarak tasarruf tedbirlerini kullanıyorlar. Eğer tasarrufsa 13 kulübe neden tasarruf yapılmamış? Biz sporcuyuz, sporla olan kısmını ifade ettik. Madem tasarrufsa bu kulüpler için neden tasarruf yapılmadı? Bu paralar ödendi. 2019 yılında böyle bir yardımı yapmayan yönetimden 2020 yılından da açıkçası çok umutlu değiliz.”  İŞTE O KULÜPLER Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Eylül ayında 243 bin lira ödediği kulüplerden bazıları şöyle: Yenibey Spor Kulübü, Şakirpaşa Spor Kulübü, Denizli-Mithatpaşa Spor Kulübü, Yeşilyurt Demirspor, Sinanpaşa Spor Kulübü, Gazipaşa Yüzme İhtisas Kulübü, Çalışkan Spor Kulübü, Adana Güney Gençlik Spor Kulübü, Yüreğir Afetevleri Spor Kulübü, Karşıyaka Seyhan Spor Kulübü.
Karalar, işçi çıkardı, amatör kulüplere ödemeyi kesti

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana tasarruf bahanesiyle yüzlerce çalışanın iş akdini fesheden CHP’li Zeydan Karalar’ın yine tasarrufu gerekçe gösterip ‘canının istediği’ amatör spor kulüplerine yardımı kestiği ileri sürüldü. 

YASAL ZORUNLULUK ANCAK 
Büyükşehir belediyeleri, kanun çerçevesinde, şehrinde yaşayan, branşında başarılı, yardım kriterine uyan amatör spor kulüplerine bütçesinin binde 7’si oranında nakdi ve ayni yardım yapmak zorunda. Karalar’ın yeni uygulaması binlerce gencin yetişmesine katkı sağlayan amatör spor kulüplerini zora soktu. Ancak bazı kulüplere de el altından ödeme yapıldığı iddia ediliyor. 
AYTAÇ DURAK’TAN BERİ ÖDENİYOR
Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılına ait 50 bin liralık nakdi yardımı ödemediğini söyledi. Aytaç Durak döneminden bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi’nden nakdi ve ayni yardım aldıklarını hatırlatan Akkaya, “2019 yılı bütçesinden geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından uygun görülen nakdi yardımlar yeni dönem belediye başkanı seçilen Zeydan Karalar tarafından hala ödenmedi. Adana Valiliği’ne ödemenin iptal edildiğine dair yazı gönderildiğini duyduk. Genel Sekreter Ergül Halisçelik de ödemelerin yapılmayacağını iletti” dedi. 
13 KULÜBE 243 BİN LİRA ÖDEMİŞLER 
Valiliğe gönderilen yazı ve Genel Sekreter Ergül Halisçelik’in açıklamalarından sonra geçen yılın Eylül ayında 13 spor kulübüne 243 bin lira ödeme yapıldığını öğrendiklerini anlatan Akkaya,  “Bu yapılan yardımlar eşitlik ilkesiyle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bu konuda bir ayrımcılık yapılmıştır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli her türlü yasal haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı. 
2020’DEN DE ÇOK UMUTLU DEĞİLİZ
Akkaya, şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanlığı lisanslı 134 pilotla Türkiye’nin en büyük yamaç paraşütü kulübüyüz. Başarı anlamında da en başarılıyız. İki kez üst üste Türkiye şampiyonluğumuz var. Dünyanın 21 ülkesinde ülkemizi ve Adanamızı temsil ettik. Başarısız olsak bile eşitlik ilkesi gereğince bütçesinin binde 7’sini Büyükşehir belediyeleri şehrindeki amatör spor kulüplerine yardım kriterine uyduğu takdirde ki bu kritere en uygun kulüplerden biri olduğumuzu iddia ediyoruz. Yardımları ödememe gerekçesi olarak tasarruf tedbirlerini kullanıyorlar. Eğer tasarrufsa 13 kulübe neden tasarruf yapılmamış? Biz sporcuyuz, sporla olan kısmını ifade ettik. Madem tasarrufsa bu kulüpler için neden tasarruf yapılmadı? Bu paralar ödendi. 2019 yılında böyle bir yardımı yapmayan yönetimden 2020 yılından da açıkçası çok umutlu değiliz.” 
İŞTE O KULÜPLER
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Eylül ayında 243 bin lira ödediği kulüplerden bazıları şöyle: Yenibey Spor Kulübü, Şakirpaşa Spor Kulübü, Denizli-Mithatpaşa Spor Kulübü, Yeşilyurt Demirspor, Sinanpaşa Spor Kulübü, Gazipaşa Yüzme İhtisas Kulübü, Çalışkan Spor Kulübü, Adana Güney Gençlik Spor Kulübü, Yüreğir Afetevleri Spor Kulübü, Karşıyaka Seyhan Spor Kulübü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.