Bulut: İlaçlar geri ödeme listesinden çıkarılıyor mu?

GÜNDEM 12.02.2020 - 13:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2046+ kez okundu.
 

Bulut: İlaçlar geri ödeme listesinden çıkarılıyor mu?

ANKARA/ CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, çok sayıda ilacın ödeme listesinden çıkarılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan acilen bilgilendirme beklediklerini söyledi.   CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda çok sayıda ilacın geri ödeme listesinden çıkarılacağı ve eşdeğer ilaca SGK tarafından ödenen fark uygulamasının %10’dan %5’e çekileceğine dair iddiaları dile getirdi.   VATANDAŞIN CEBİNDEN DAHA ÇOK PARA ÇIKACAK CHP’li Bulut, daha fazla ilaç kaleminin geri ödeme kapsamına alınması beklenirken, SGK’nın farkı düşürmesinin, vatandaşın ilaca cebinden daha fazla para çıkmasına neden olacağını belirtti. Bulut,  ekonomik krizdeki vatandaşların ilaca erişiminin güçleşeceğine dikkat çekti.   İktidarın, yerli ve milli ilacın gelişmesi için adımlar atılacağı yönündeki söylemlerini hatırlatan Bulut, eşdeğer ilaca ödenen payın azaltılmasının yerli ilaç üretimini ve üreticisini vuracağını kaydetti.   DOĞRUYSA BU KARARDAN DÖNÜLMELİDİR Bu uygulamanın halk sağlığına, yerli ilaç politikasına, yerli ilaç üreticilerine ve eczacılara zarar vereceğini belirten Bulut,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu iddialar ile ilgili ivedilikle şeffaf bir bilgilendirmeyi kamuoyuna yapmasını beklediklerini bildirdi. Sağlığın Anayasal bir hak olduğunu, sağlıktan tasarruf olamayacağını kaydeden Bulut, iddialar doğruysa bir an önce bu yanlış karardan dönülmesini de istedi.        

ANKARA/ CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, çok sayıda ilacın ödeme listesinden çıkarılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan acilen bilgilendirme beklediklerini söyledi.

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda çok sayıda ilacın geri ödeme listesinden çıkarılacağı ve eşdeğer ilaca SGK tarafından ödenen fark uygulamasının %10’dan %5’e çekileceğine dair iddiaları dile getirdi.

 

VATANDAŞIN CEBİNDEN DAHA ÇOK PARA ÇIKACAK

CHP’li Bulut, daha fazla ilaç kaleminin geri ödeme kapsamına alınması beklenirken, SGK’nın farkı düşürmesinin, vatandaşın ilaca cebinden daha fazla para çıkmasına neden olacağını belirtti. Bulut,  ekonomik krizdeki vatandaşların ilaca erişiminin güçleşeceğine dikkat çekti.   İktidarın, yerli ve milli ilacın gelişmesi için adımlar atılacağı yönündeki söylemlerini hatırlatan Bulut, eşdeğer ilaca ödenen payın azaltılmasının yerli ilaç üretimini ve üreticisini vuracağını kaydetti.

 

DOĞRUYSA BU KARARDAN DÖNÜLMELİDİR

Bu uygulamanın halk sağlığına, yerli ilaç politikasına, yerli ilaç üreticilerine ve eczacılara zarar vereceğini belirten Bulut,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu iddialar ile ilgili ivedilikle şeffaf bir bilgilendirmeyi kamuoyuna yapmasını beklediklerini bildirdi. Sağlığın Anayasal bir hak olduğunu, sağlıktan tasarruf olamayacağını kaydeden Bulut, iddialar doğruysa bir an önce bu yanlış karardan dönülmesini de istedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.