“Büyük Akdeniz Şöleni” başladı

GÜNDEM 04.10.2019 - 17:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1021+ kez okundu.
 

“Büyük Akdeniz Şöleni” başladı

  Adana’nın geleneksel mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 3.’sü gerçekleştiren Uluslararası Adana Lezzet Festival başladı.  Vali Mahmut Demirtaş,  şehrin mevcut potansiyeli harekete geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Bunu hep birlikte başarmalıyız” dedi.  Merkez Park’taki festival, kebapçıdan şırdancıya, tatlıcıdan börekçiye, midye dolmacısından şalgamcıya onlarca esnafı da bir araya getirirken ilçe belediyeleri de yöresel ürünleriyle renk kattı. Bu yıl  “Büyük Akdeniz Şöleni” teması ile start alan festival 6 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. 3 gün sürecek festivale katılacaklar, 200’ün üzerinde geleneksel lezzeti tatma fırsatı bulacak. Ayrıca Gaziantep ve Hatay mutfaklarından yemekler de burada halkın beğenisine sunulacak.  Mangal yakılarak başlayan festivale dünyanın en iyi kasabı olarak bilinen Dario Cecchini (İtalya), Juan Jose López (İspanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi önemli isimler de katılıyor. Ülkemizin en önemli isimlerinden Cüneyt Asan, Hazer Amani, Danilo Zanna, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefler de ana sahnede Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle festival ziyaretçileriyle buluşacak. Bu arada, bazı yabancı ülkelerden katılımcılar da festival de stant açarak ülkelerine ait lezzetleri konuklarına tattırma fırsatı buldu. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bir rekor denemesine de sahne olacak; 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi denemesi ile daha önce Çin’in kırdığı rekorun geçilerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girilmesi bekleniyor.  Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Lezzet Festivali’nde yöresel ürünleri sergileme fırsatı bulduklarını söyledi. Aslan, Karaisalı biberinin yapım aşamalarını festivale taşıdıklarını ayrıca açtıkları stantta pekmez, salça, nar ekşisi ve balı vatandaşlarla buluşturduklarını bildirdi.

 

Adana’nın geleneksel mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 3.’sü gerçekleştiren Uluslararası Adana Lezzet Festival başladı.  Vali Mahmut Demirtaş,  şehrin mevcut potansiyeli harekete geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Bunu hep birlikte başarmalıyız” dedi. 
Merkez Park’taki festival, kebapçıdan şırdancıya, tatlıcıdan börekçiye, midye dolmacısından şalgamcıya onlarca esnafı da bir araya getirirken ilçe belediyeleri de yöresel ürünleriyle renk kattı. Bu yıl  “Büyük Akdeniz Şöleni” teması ile start alan festival 6 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. 3 gün sürecek festivale katılacaklar, 200’ün üzerinde geleneksel lezzeti tatma fırsatı bulacak. Ayrıca Gaziantep ve Hatay mutfaklarından yemekler de burada halkın beğenisine sunulacak. 
Mangal yakılarak başlayan festivale dünyanın en iyi kasabı olarak bilinen Dario Cecchini (İtalya), Juan Jose López (İspanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi önemli isimler de katılıyor. Ülkemizin en önemli isimlerinden Cüneyt Asan, Hazer Amani, Danilo Zanna, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefler de ana sahnede Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle festival ziyaretçileriyle buluşacak.
Bu arada, bazı yabancı ülkelerden katılımcılar da festival de stant açarak ülkelerine ait lezzetleri konuklarına tattırma fırsatı buldu. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bir rekor denemesine de sahne olacak; 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi denemesi ile daha önce Çin’in kırdığı rekorun geçilerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girilmesi bekleniyor. 
Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Lezzet Festivali’nde yöresel ürünleri sergileme fırsatı bulduklarını söyledi. Aslan, Karaisalı biberinin yapım aşamalarını festivale taşıdıklarını ayrıca açtıkları stantta pekmez, salça, nar ekşisi ve balı vatandaşlarla buluşturduklarını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.