BÜYÜK SORUŞTURMA!

GÜNDEM 01.09.2020 - 15:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2543+ kez okundu.
 

BÜYÜK SORUŞTURMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık müfettişlerinin Seyhan Belediyesi’nde Zeydan Karalar dönemine ait bir arsanın satışını mercek altına almasının ardından başlatılan soruşturmaya onay verdi. Başkan Karalar, “Üzerinde 13 adet bina olan, mülkiyet sorunu çözülmeyen taşınmazı, metrekare birim fiyatından daha düşük bedelle satışını uygun bulmak” la suçlanıyor.   HİLELİ SATIŞ NASIL ORTAYA ÇIKTI? İddialara göre, inceleme S. isimli firmanın şikâyeti üzerine başlatıldı. Dönmezler Yapı firmasına, Seyhan Belediyesi’nin sahibi olduğu Türkmenbaşı Bulvarı üzerindeki bir arsa, takdir komisyonunda görüşülmeden bedelinin çok altında satıldı. Arsa, 5 yıl sonra ise çok yüksek bir fiyata el değiştirdi. Müfettişler, mayıs ayında satış öncesi hileli işlem ile görevi kötüye kullanmanın söz konusu olup olmadığını araştırdı. Mülkiye müfettişleri, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Toros, Emlak İstimlâk Müdürü Turan Yılmaz, bazı meclis ve encümen üyeleri ile belediye çalışanlarının ifadesini aldı.   KİMLER NE İLE SUÇLANIYOR? Karalar’la birlikte Eski Emlak ve İstimlâk Müdür Vekili Turan Yılmaz, “Parselin satış işlemini iptal eden mahkeme kararını belediye başkanlık makamına bildirmeyip herhangi bir işlem yapmadan arşive kaldırmak” la itham ediliyor. Dönemin belediye Encümen Başkanı Ulaş Toros, encümen üyeleri CHP’li Bayram Bilgin, CHP’li İlhami Turan, MHP’li Gökhan Tupa, Mali Hizmetler Müdür Vekili Düzgün Sevgili ve Yazı işleri Müdürü Hüseyin Başçı ise “Taşınmazın metrekare birim fiyatı belirlenmeden, tespit edilen bedel encümende görüşülmeden mevzuata aykırı şekilde kıymet takdir komisyonunca belirlenen fiyattan satılmasına yönelik karar almaları” ndan dolayı soruşturulacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık müfettişlerinin Seyhan Belediyesi’nde Zeydan Karalar dönemine ait bir arsanın satışını mercek altına almasının ardından başlatılan soruşturmaya onay verdi. Başkan Karalar, “Üzerinde 13 adet bina olan, mülkiyet sorunu çözülmeyen taşınmazı, metrekare birim fiyatından daha düşük bedelle satışını uygun bulmak” la suçlanıyor.

 

HİLELİ SATIŞ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İddialara göre, inceleme S. isimli firmanın şikâyeti üzerine başlatıldı. Dönmezler Yapı firmasına, Seyhan Belediyesi’nin sahibi olduğu Türkmenbaşı Bulvarı üzerindeki bir arsa, takdir komisyonunda görüşülmeden bedelinin çok altında satıldı. Arsa, 5 yıl sonra ise çok yüksek bir fiyata el değiştirdi. Müfettişler, mayıs ayında satış öncesi hileli işlem ile görevi kötüye kullanmanın söz konusu olup olmadığını araştırdı. Mülkiye müfettişleri, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Toros, Emlak İstimlâk Müdürü Turan Yılmaz, bazı meclis ve encümen üyeleri ile belediye çalışanlarının ifadesini aldı.

 

KİMLER NE İLE SUÇLANIYOR?

Karalar’la birlikte Eski Emlak ve İstimlâk Müdür Vekili Turan Yılmaz, “Parselin satış işlemini iptal eden mahkeme kararını belediye başkanlık makamına bildirmeyip herhangi bir işlem yapmadan arşive kaldırmak” la itham ediliyor. Dönemin belediye Encümen Başkanı Ulaş Toros, encümen üyeleri CHP’li Bayram Bilgin, CHP’li İlhami Turan, MHP’li Gökhan Tupa, Mali Hizmetler Müdür Vekili Düzgün Sevgili ve Yazı işleri Müdürü Hüseyin Başçı ise “Taşınmazın metrekare birim fiyatı belirlenmeden, tespit edilen bedel encümende görüşülmeden mevzuata aykırı şekilde kıymet takdir komisyonunca belirlenen fiyattan satılmasına yönelik karar almaları” ndan dolayı soruşturulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.