CHP' Heyeti Çığ Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

GÜNDEM 08.02.2020 - 15:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1854+ kez okundu.
 

CHP' Heyeti Çığ Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

  ANKARA/ Van’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği çığ faciasının ardından CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında bulunduğu CHP Heyeti bölgede incelemelerde bulundu. Bulut, çığ faciasına ilişkin “Özellikle iş makinalarının kontrolsüz ve tedbirsiz müdahalesinin ikinci çığı tetiklediği yönünde şüpheler var” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında bulunduğu CHP Heyeti, çığ faciasının yaşandığı Van’da incelemelerde bulundu. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, PM Üyesi İlhan Cihaner, Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ilk olarak şehitlerin cenaze törenine katıldı. HEYET ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI Van’daki şehit cenazelerinin ardından hastanede yaralıları ziyaret eden heyet, çığ faciasının yaşandığı Bahçesaray ilçesinde, bölgedeki yetkililerden facia hakkında bilgi aldı. Çığ bölgesindeki izlenimlerini aktaran CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  facianın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulan CHP heyetinin bölgeye hareket ettiğini kaydetti. İKİNCİ FACİA Faciada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileyen Bulut, çığın altında kalan iki kişi için arama çalışması sürerken, ikinci ve büyük felaketin yaşandığını anımsattı. Bulut, bu sırada, AFAD ekipleri ile jandarma ve koruculardan oluşan grupların iki farklı noktada çalışma yürüttüğünü anlattı. İŞ MAKİNELERİ TETİKLEMİŞ OLABİLİR CHP’li Bulut, “Bölgedeki vatandaşlarla konuştuktan sonra belli bir kanaate varabiliyoruz. İhmal iddiaları araştırılacaktır, ancak büyük facia yaşanmadan önceki arama-kurtarma çalışmalarının daha profesyonelce yapılabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle iş makinalarının kontrolsüz ve tedbirsiz müdahalesinin ikinci çığı tetiklediği yönünde vatandaşlardan bilgiler aldık. Yani bu yönde kuşkular var. Belki de profesyonel bir müdahale olsaydı bu kadar can kaybı yaşanmayacaktı” ifadelerini kullandı. ÇALIŞMALAR PROFESYONELCE YÜRÜTÜLÜYOR AFAD ve tüm yardım kuruluşlarının dün itibarıyla bölgede koordinasyonu sağladığını söyleyen Bulut, “Çalışmalar daha profesyonel yürütülüyor. Vatandaş bölgeye yaklaştırılmıyor. İlk günden böyle müdahale edilmesi daha doğru olurdu” dedi.  

 

ANKARA/ Van’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği çığ faciasının ardından CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında bulunduğu CHP Heyeti bölgede incelemelerde bulundu. Bulut, çığ faciasına ilişkin “Özellikle iş makinalarının kontrolsüz ve tedbirsiz müdahalesinin ikinci çığı tetiklediği yönünde şüpheler var” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında bulunduğu CHP Heyeti, çığ faciasının yaşandığı Van’da incelemelerde bulundu. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, PM Üyesi İlhan Cihaner, Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ilk olarak şehitlerin cenaze törenine katıldı.

HEYET ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI

Van’daki şehit cenazelerinin ardından hastanede yaralıları ziyaret eden heyet, çığ faciasının yaşandığı Bahçesaray ilçesinde, bölgedeki yetkililerden facia hakkında bilgi aldı. Çığ bölgesindeki izlenimlerini aktaran CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  facianın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulan CHP heyetinin bölgeye hareket ettiğini kaydetti.

İKİNCİ FACİA

Faciada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileyen Bulut, çığın altında kalan iki kişi için arama çalışması sürerken, ikinci ve büyük felaketin yaşandığını anımsattı. Bulut, bu sırada, AFAD ekipleri ile jandarma ve koruculardan oluşan grupların iki farklı noktada çalışma yürüttüğünü anlattı.

İŞ MAKİNELERİ TETİKLEMİŞ OLABİLİR

CHP’li Bulut, “Bölgedeki vatandaşlarla konuştuktan sonra belli bir kanaate varabiliyoruz. İhmal iddiaları araştırılacaktır, ancak büyük facia yaşanmadan önceki arama-kurtarma çalışmalarının daha profesyonelce yapılabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle iş makinalarının kontrolsüz ve tedbirsiz müdahalesinin ikinci çığı tetiklediği yönünde vatandaşlardan bilgiler aldık. Yani bu yönde kuşkular var. Belki de profesyonel bir müdahale olsaydı bu kadar can kaybı yaşanmayacaktı” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR PROFESYONELCE YÜRÜTÜLÜYOR

AFAD ve tüm yardım kuruluşlarının dün itibarıyla bölgede koordinasyonu sağladığını söyleyen Bulut, “Çalışmalar daha profesyonel yürütülüyor. Vatandaş bölgeye yaklaştırılmıyor. İlk günden böyle müdahale edilmesi daha doğru olurdu” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.