Ekonomide yaşanan sıkıntıda erdemsizliğin de etkisi var

GÜNDEM 06.02.2020 - 14:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2711+ kez okundu.
 

Ekonomide yaşanan sıkıntıda erdemsizliğin de etkisi var

  MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, yaşanan ekonomik problemlerde üretimin, ticaretin, finans yönetiminin ve müşteri ilişkilerinin ‘erdem’den uzak yapılıyor olmasının  etkisi olduğunu belirterek, “Sisteme, iş ahlakından uzak bireyler, şirketler, kurumlar girdiğinde bütün bir yapı olumsuz etkileniyor” dedi.   Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (UTESAV) MÜSİAD Adana işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Erdemli İşadamı Okulu’ eğitiminin açılışında konuşan Başkan Burhan Kavak, “Peygamberine hayatında ve ticaretinde ‘en güvenilen’ anlamına gelen ‘Muhammed’ül Emin’ adı verilen bir dinin ferdiysek erdemli olmak zorundayız. Hayatımızın ve işimizin her alanına erdem işlemeli. ‘Erdem’i en ince detaylarına kadar bilmek yetmez, uygulamak yetmez, yaygınlaşmasını sağlamak zorundayız” dedi.   MÜSİAD Adana üyelerinin ilgi gösterdiği eğitim etkinliğinde UTESAV Başkanı Mehmet Develioğlu, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Servet Bayındır, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Anabilim Dalı Doktorantı Mehmet Cebeci ve MÜSİAD Kurucu Başkanı M. Erol Yarar sunum yaptı. Etkinliğe şehir dışından katılanlara Adana’nın Taşköprü, Ulu Cami, Ramazanoğlu Konağı ve Büyük Saat tanıtıldı.

 

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, yaşanan ekonomik problemlerde üretimin, ticaretin, finans yönetiminin ve müşteri ilişkilerinin ‘erdem’den uzak yapılıyor olmasının  etkisi olduğunu belirterek, “Sisteme, iş ahlakından uzak bireyler, şirketler, kurumlar girdiğinde bütün bir yapı olumsuz etkileniyor” dedi.

 

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (UTESAV) MÜSİAD Adana işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Erdemli İşadamı Okulu’ eğitiminin açılışında konuşan Başkan Burhan Kavak, “Peygamberine hayatında ve ticaretinde ‘en güvenilen’ anlamına gelen ‘Muhammed’ül Emin’ adı verilen bir dinin ferdiysek erdemli olmak zorundayız. Hayatımızın ve işimizin her alanına erdem işlemeli. ‘Erdem’i en ince detaylarına kadar bilmek yetmez, uygulamak yetmez, yaygınlaşmasını sağlamak zorundayız” dedi.

 

MÜSİAD Adana üyelerinin ilgi gösterdiği eğitim etkinliğinde UTESAV Başkanı Mehmet Develioğlu, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Servet Bayındır, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Anabilim Dalı Doktorantı Mehmet Cebeci ve MÜSİAD Kurucu Başkanı M. Erol Yarar sunum yaptı. Etkinliğe şehir dışından katılanlara Adana’nın Taşköprü, Ulu Cami, Ramazanoğlu Konağı ve Büyük Saat tanıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.