Etik çalışma, objektif habercilik, özgür basın, köklü demokrasi…

GÜNDEM 09.01.2018 - 12:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1203+ kez okundu.
 

Etik çalışma, objektif habercilik, özgür basın, köklü demokrasi…

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, toplumun bilgi sahibi olma hakkını elde etmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışan basın ve medya mensuplarının çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.   Gazeteciliğin toplum yararına yapıldığında, şehirlerin ve ükelerin gelişiminde etkin rol oynadığını belirten Başkan Mustafa Şahin Gökçe, şunları söyledi: “Haber alma, olan biteni olduğu gibi öğrenme hakkı hepimiz için önemli ve kutsaldır. Bu görevi layıkıyla yerine getiren gazeteciler, basın ve medya mensupları her türlü övgünün üzerinde bir iş yerine getirmektedir. Gazetecilerin gerek özlük haklarıyla, gerek çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar yaşadığını biliyoruz ve bunların düzeltilmesi için harekete geçilmesi konusunda duyarlı olunması gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin toplumu bilgilendirme görevini, gazetecilik meslek ilkelerini gözeterek, özgürce yaptığı ülkelerde, demokrasinin de köklü hale geldiğini, en azından bu gerçekliğin demokrasinin gelişimine büyük katkı sağladığını biliyor ve gözlüyoruz. Toplumu bilgilendirme, gerçeklerden haberdar etme görevini, bilinçli ve objektif şekilde yerine getiren gazetecilerimizin, daha iyi şartlarda, özgürce çalıştığı günlere hep birlikte yürümemiz gerektiğinin farkındayız. 10 Ocakların sorunları gündeme getirme değil, bayram olarak kutlandığı günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle, basın çalışanlarına en içten dileklerimi iletiyorum.”

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, toplumun bilgi sahibi olma hakkını elde etmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışan basın ve medya mensuplarının çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

 

Gazeteciliğin toplum yararına yapıldığında, şehirlerin ve ükelerin gelişiminde etkin rol oynadığını belirten Başkan Mustafa Şahin Gökçe, şunları söyledi: “Haber alma, olan biteni olduğu gibi öğrenme hakkı hepimiz için önemli ve kutsaldır. Bu görevi layıkıyla yerine getiren gazeteciler, basın ve medya mensupları her türlü övgünün üzerinde bir iş yerine getirmektedir. Gazetecilerin gerek özlük haklarıyla, gerek çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar yaşadığını biliyoruz ve bunların düzeltilmesi için harekete geçilmesi konusunda duyarlı olunması gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin toplumu bilgilendirme görevini, gazetecilik meslek ilkelerini gözeterek, özgürce yaptığı ülkelerde, demokrasinin de köklü hale geldiğini, en azından bu gerçekliğin demokrasinin gelişimine büyük katkı sağladığını biliyor ve gözlüyoruz. Toplumu bilgilendirme, gerçeklerden haberdar etme görevini, bilinçli ve objektif şekilde yerine getiren gazetecilerimizin, daha iyi şartlarda, özgürce çalıştığı günlere hep birlikte yürümemiz gerektiğinin farkındayız. 10 Ocakların sorunları gündeme getirme değil, bayram olarak kutlandığı günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle, basın çalışanlarına en içten dileklerimi iletiyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.