Gökte Yıldız Yerde Ateş

09.01.2018 - 14:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2690+ kez okundu.
 

Gökte Yıldız Yerde Ateş

Yazar Ayça Öztorun, ilk romanını TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde Çukurova Belediyesi standında imzaladı.
  ADANA / Yazar Ayça Öztorun, ilk romanı olan “Gökte Yıldız Yerde Ateş” adlı kitabını Çukurova 11. Kitap Fuarı’nda imzaladı.  TOPLUMCU GERÇEKÇİ  Aynı zamanda gazetemiz yazarı olan Ayça Öztorun, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarıyla buluştu. Çukurova Belediyesi standında romanını imzalayan Öztorun’un Heyemola Yayınları’ndan çıkan "Gökte Yıldız Yerde Ateş” adlı romanı toplumcu gerçekçi bir özelliğe sahip.  “ESARET, DİRENİŞ VE AŞK”  Yazar Ayça Öztorun ile ilk romanının içeriği hakkında konuştuk. Öztorun, “Bir esaret, türlü entrika, dört cinayet, ezilen kesimin mücadelesi, direniş ve aşkın konu alındığı bir Çukurova romanıdır Gökte Yıldız Yerde Ateş. Toplumsal içerikli romanda 1960’lı yıllarda yaşanmış olaylar anlatılmaktadır” dedi.  “AYDIN İNSANLARIN ÖNCÜLÜĞÜ” Yazar Ayça Öztorun, “Acımasız bir toprak ağasının kötü bir kadınla kurduğu çirkin ilişki, marabalara, emekçilere karşı düşmanca baskı sürerken; aydınlanmış insanlarla köylünün bir araya gelmesi sonucu toprak ağası ve işbirlikçilerinin yerle yeksan edilmesinin anlatıldığı bir roman. Çukurova'da geçen bir eski zaman hikayesi ” diye konuştu.  “ÖZLEM GİDERMENİN  MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM” Adana’da Çukurova Belediyesi standında olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Ayça Öztorun, “Kendi memleketimin insanıyla özlem gidermenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk imza günümde beni yalnız bırakmayan Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli ve gazeteci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.  12 Eylül cuntasının Barış Derneği davasından yargıladığı ve genç yaşta yaşamını yitiren CHP Adana Milletvekili İsmail Hakkı Öztorun’un kızı Ayça Öztorun’un 2010 yılında Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık ile birlikte yazdığı ve Barış Derneği'nin yayınladığı "Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun" adlı ortak bir kitabı da bulunuyor. (EGEMEN)
Yazar Ayça Öztorun, ilk romanını TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde Çukurova Belediyesi standında imzaladı.

 

ADANA / Yazar Ayça Öztorun, ilk romanı olan “Gökte Yıldız Yerde Ateş” adlı kitabını Çukurova 11. Kitap Fuarı’nda imzaladı. 
TOPLUMCU GERÇEKÇİ 
Aynı zamanda gazetemiz yazarı olan Ayça Öztorun, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarıyla buluştu. Çukurova Belediyesi standında romanını imzalayan Öztorun’un Heyemola Yayınları’ndan çıkan "Gökte Yıldız Yerde Ateş” adlı romanı toplumcu gerçekçi bir özelliğe sahip. 
“ESARET, DİRENİŞ VE AŞK” 
Yazar Ayça Öztorun ile ilk romanının içeriği hakkında konuştuk. Öztorun, “Bir esaret, türlü entrika, dört cinayet, ezilen kesimin mücadelesi, direniş ve aşkın konu alındığı bir Çukurova romanıdır Gökte Yıldız Yerde Ateş. Toplumsal içerikli romanda 1960’lı yıllarda yaşanmış olaylar anlatılmaktadır” dedi. 
“AYDIN İNSANLARIN ÖNCÜLÜĞÜ”
Yazar Ayça Öztorun, “Acımasız bir toprak ağasının kötü bir kadınla kurduğu çirkin ilişki, marabalara, emekçilere karşı düşmanca baskı sürerken; aydınlanmış insanlarla köylünün bir araya gelmesi sonucu toprak ağası ve işbirlikçilerinin yerle yeksan edilmesinin anlatıldığı bir roman. Çukurova'da geçen bir eski zaman hikayesi ” diye konuştu. 
“ÖZLEM GİDERMENİN 
MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
Adana’da Çukurova Belediyesi standında olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Ayça Öztorun, “Kendi memleketimin insanıyla özlem gidermenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk imza günümde beni yalnız bırakmayan Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli ve gazeteci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. 
12 Eylül cuntasının Barış Derneği davasından yargıladığı ve genç yaşta yaşamını yitiren CHP Adana Milletvekili İsmail Hakkı Öztorun’un kızı Ayça Öztorun’un 2010 yılında Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık ile birlikte yazdığı ve Barış Derneği'nin yayınladığı "Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun" adlı ortak bir kitabı da bulunuyor. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.