HAK İŞ ve CHP asgari ücrete zam istiyor

GÜNDEM 02.06.2025 - 14:25, Güncelleme: 02.06.2025 - 14:25 2100 kez okundu.
 

HAK İŞ ve CHP asgari ücrete zam istiyor

HAK İŞ Konfederasyonu Adana İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, beraberinde yine konfederasyona bağlı Öz Çelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nu ziyaret etti. Her iki taraf da, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması gerektiğini ifade etti.
HAK İŞ ve CHP’den asgari ücrete zam mutabakatı HAK İŞ Konfederasyonu Adana İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, beraberinde yine konfederasyona bağlı Öz Çelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle, CHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu ile bir araya gelen HAK İŞ heyeti, örgütlü çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.  ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM BEKLENTİSİ  Asgari ücrete Temmuz ayında bir ara zam yapılması noktasında görüşlerini dile getiren Bekir Hakan Duran, ülkemizde belirlenen asgari ücretin en düşük açlık sınırının altında olduğunu, insanca bir yaşam için gerekli olan şartları karşılamadığını ifade etti. Enflasyonun yarattığı zorlukların bedelini işçilerin ödemesinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Tanburoğlu ise asgari ücretin bir genel ücrete dönüştüğünün altını çizdi. Yapılan araştırmalara göre her iki kişiden birinin asgari ücret ile çalıştığına vurgu yapan Tanburoğlu, “Bu şartlar altında asgari ücretin temmuz ayında zamlanmaması kabul edilebilir, dayanılabilir, katlanılabilir bir durum değildir. Biz bu konuyu siyaset üstü bir yerden ele alalım diyoruz. Bu konu sadece sendikaların konusu sadece sosyal demokrat bir partinin konusu değil bütün siyasetin konusudur” şeklinde konuştu. Görüşmenin sonunda HAK İŞ Heyeti, Başkan Tanburoğlu’na, Türk Bayrağı işlemeli bir plaket hediye etti.
HAK İŞ Konfederasyonu Adana İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, beraberinde yine konfederasyona bağlı Öz Çelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nu ziyaret etti. Her iki taraf da, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması gerektiğini ifade etti.

HAK İŞ ve CHP’den asgari ücrete zam mutabakatı
HAK İŞ Konfederasyonu Adana İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, beraberinde yine konfederasyona bağlı Öz Çelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle, CHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu ile bir araya gelen HAK İŞ heyeti, örgütlü çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 
ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM BEKLENTİSİ 
Asgari ücrete Temmuz ayında bir ara zam yapılması noktasında görüşlerini dile getiren Bekir Hakan Duran, ülkemizde belirlenen asgari ücretin en düşük açlık sınırının altında olduğunu, insanca bir yaşam için gerekli olan şartları karşılamadığını ifade etti. Enflasyonun yarattığı zorlukların bedelini işçilerin ödemesinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Tanburoğlu ise asgari ücretin bir genel ücrete dönüştüğünün altını çizdi. Yapılan araştırmalara göre her iki kişiden birinin asgari ücret ile çalıştığına vurgu yapan Tanburoğlu, “Bu şartlar altında asgari ücretin temmuz ayında zamlanmaması kabul edilebilir, dayanılabilir, katlanılabilir bir durum değildir. Biz bu konuyu siyaset üstü bir yerden ele alalım diyoruz. Bu konu sadece sendikaların konusu sadece sosyal demokrat bir partinin konusu değil bütün siyasetin konusudur” şeklinde konuştu. Görüşmenin sonunda HAK İŞ Heyeti, Başkan Tanburoğlu’na, Türk Bayrağı işlemeli bir plaket hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.