HAYRET BİRŞEY!

GÜNDEM 02.12.2019 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1176+ kez okundu.
 

HAYRET BİRŞEY!

  İnanmayacaksınız ancak geçen yıldan buyana iğneden ipliğe zam gelmesine rağmen zeytin, şeftali, kayısı, nar ve limon fidanlarının fiyatı hiç artmadı.  GEÇEN YIL 15’Tİ BU YIL DA AYNI  Fidancılık firması yetkilileri, çiftçilerin maliyetlerin yükselmesinden dolayı bahçe kurmaya yönelmediklerini, bu sebeple kendilerinin de fidanları geçen yılki fiyattan ellerinden çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl 15 liraya satılan fidanlar bu yıl da 15 liradan piyasada işlem görüyor.  BAHÇE KURMAKTA ENDİŞELİLER  Üretimde yaşadıkları sorunlara rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiklerini anlatan fidan üreticileri, “İşçilik, yakıt, su ve enerji maliyetleri geçen yıldan bu yana en az yüzde 50 zamlandı. Ayakta durmak için elimizdeki fidanları tüketmek zorundayız. Bahçe kurmak isteyenler var ancak maliyetlerdeki yükseklikten dolayı para kazanabilir miyiz, endişesi yaşadıklarından üretimden uzak duruyorlar” diyor.

 

İnanmayacaksınız ancak geçen yıldan buyana iğneden ipliğe zam gelmesine rağmen zeytin, şeftali, kayısı, nar ve limon fidanlarının fiyatı hiç artmadı. 

GEÇEN YIL 15’Tİ BU YIL DA AYNI 
Fidancılık firması yetkilileri, çiftçilerin maliyetlerin yükselmesinden dolayı bahçe kurmaya yönelmediklerini, bu sebeple kendilerinin de fidanları geçen yılki fiyattan ellerinden çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl 15 liraya satılan fidanlar bu yıl da 15 liradan piyasada işlem görüyor. 

BAHÇE KURMAKTA ENDİŞELİLER 
Üretimde yaşadıkları sorunlara rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiklerini anlatan fidan üreticileri, “İşçilik, yakıt, su ve enerji maliyetleri geçen yıldan bu yana en az yüzde 50 zamlandı. Ayakta durmak için elimizdeki fidanları tüketmek zorundayız. Bahçe kurmak isteyenler var ancak maliyetlerdeki yükseklikten dolayı para kazanabilir miyiz, endişesi yaşadıklarından üretimden uzak duruyorlar” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.