“Hukuksuzluk var”

GÜNDEM 13.03.2020 - 11:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1675+ kez okundu.
 

“Hukuksuzluk var”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar:
  Adana’nın Ceyhan ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Kadir Aydar, 13 yıl önce aldığı iki ceza birleştirilerek görevden alındı.  Aydar, belediye başkanlığının birinci yılını dolduracağı şu günlerde görevden alındığına ilişkin haberlere tepki gösterdi. Aydar, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçime girmesine izin verdiğini, mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturduğunu söyledi. Aydar, Egemen’e yaptığı açıklamada, “Şu an görevimin başındayım ama hukuksuz şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi.  Kendi koltuğuna oturacak kişinin ancak bir CHP’li olacağını dile getiren Aydar, “Şu an bana tebliğ edilen bir şey yok. Kolay değil o işler, olabilir mi olabilir. Yolsuzluğumuz, hırsızlığımız, arsızlığımız, namussuzluğumuz yok. Bana siyasi yasak vermişler. 13 sene önce iki kez 10 ay aldığım cezayı birleştirmişler. 10 ay ceza almışız. YSK seçime kabul etmiş mazbatayı almışız. Hukuksuz bir şey yapmışlar. O da 12 ayın üzerine çıkınca siyasi yasak vermişler. Şu an öyle bir karar almışlar. Savunma istenecek. Durum pek iç açıcı değil. Meclis’ten seçilecek çoğunluk bizde. Kayyım atanacak bir durum yok. Ceza da verdikleri yok, siyasi yasak.” Çoğunluğun CHP'de olduğu Mecliste Başkan Aydar’ın yerine Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın atandığı öğrenildi.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar:

 

Adana’nın Ceyhan ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Kadir Aydar, 13 yıl önce aldığı iki ceza birleştirilerek görevden alındı. 
Aydar, belediye başkanlığının birinci yılını dolduracağı şu günlerde görevden alındığına ilişkin haberlere tepki gösterdi. Aydar, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçime girmesine izin verdiğini, mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturduğunu söyledi. Aydar, Egemen’e yaptığı açıklamada, “Şu an görevimin başındayım ama hukuksuz şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi. 
Kendi koltuğuna oturacak kişinin ancak bir CHP’li olacağını dile getiren Aydar, “Şu an bana tebliğ edilen bir şey yok. Kolay değil o işler, olabilir mi olabilir. Yolsuzluğumuz, hırsızlığımız, arsızlığımız, namussuzluğumuz yok. Bana siyasi yasak vermişler. 13 sene önce iki kez 10 ay aldığım cezayı birleştirmişler. 10 ay ceza almışız. YSK seçime kabul etmiş mazbatayı almışız. Hukuksuz bir şey yapmışlar. O da 12 ayın üzerine çıkınca siyasi yasak vermişler. Şu an öyle bir karar almışlar. Savunma istenecek. Durum pek iç açıcı değil. Meclis’ten seçilecek çoğunluk bizde. Kayyım atanacak bir durum yok. Ceza da verdikleri yok, siyasi yasak.”
Çoğunluğun CHP'de olduğu Mecliste Başkan Aydar’ın yerine Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın atandığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.