“Madencilik Kanunu, paydaşlarla yapılmalı”

GÜNDEM 09.02.2020 - 17:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2587+ kez okundu.
 

“Madencilik Kanunu, paydaşlarla yapılmalı”

  ADANA – Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde başkanlığa Mehmet Yılmaz seçildi. Seyhan Otel’de gerçekleşen ve Divan Başkanlığı’nı İrfan İçaçan’ın yaptığı 10. Olağan Genel Kurula CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, 26. Dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. İki listenin yarıştığı genel kurulda asil ve yedek yönetim kurulu ve genel merkez delegeleri de belirlendi. Seçimler sonucunda Mehmet Yılmaz’ın ekibinde Serdal Özbek, İbrahim Işık, Elif Dinçer, Ali Can Özdemir, Ahmet Aydın ve Bülent Zerengök asil yönetim kurulu üyeleri olarak belirlenirken Sercan Arın, Sercan Varak, Esra Can, Cuma Özgül, İhsan Bekdik ve Raif Bozdemir ve Ayten Miçooğulları da yedek yönetim kurulu üyeleri oldu. MADEN KANUNUNA DİKKAT ÇEKTİ Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada tüm protokol mensuplarına ve genel kurulu katılan davetlilere teşekkür etti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugünlerde yeni bir maden kanunu hazırlıkları yapıldığını belirten Yılmaz, sık sık değişen maden kanununun madencilik sektörünü içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini bu nedenle kanunun paydaşlarla yapılması gerektiğini söyledi. Yeni çıkacak maden kanununda özellikle; ruhsat güvencesinin sağlanmasının önemine işaret eden Yılmaz, “Orman izinlerinde bürokrasi kolaylaştırılmalı,bedeller düşürülmelidir. Zeytincilikle ilgili yeni düzenlemeler getirilerek madencinin önü açılmalıdır. Maden Mühendislerinin maaşları oda tarifesinde olmalı, bununla ilgili düzenleme kanuna eklenmelidir. Ruhsat harçları düşürülmelidir” dedi. “ÜLKE MADENCİLİĞİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ” Yeni dönemde maden mühendislerinin istihdam sorununa eğileceklerini ifade eden Yılmaz, özellikle bünyelerinde maden mühendisi olmayan kamu kurumları ile ilgili gerekli görüşmeler ve çalışmaları yapacaklarını vurguladı. Sektörün önünü açacak uygulamaları hayata geçirmek istediklerini dile getiren Yılmaz, kadın komisyonu ve genç madenci çalışmalarının verimliliği arttırdığını belirtti. Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin kendi kültürünü oluşturduğunu, dün olduğu gibi bugün de mesleğin ve meslektaşlarının haklarını korurken, ülke madenciliğinin gelişmesi için de tüm çabayı göstermeye devam edeceklerini anlatan Yılmaz, gücünü örgütlü üyelerinden alan Maden Mühendisleri Odası’nın halkın ve ülkenin çıkarları doğrultusunda çalışmayı ilke edindiğini sözlerine ekledi. GÖREV DAĞILIMI DA YAPILDI Genel Kurulun hemen ardından görev dağılımı yapan Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde başkanlığa yeniden Mehmet Yılmaz seçilirken 2. Başkan Serdal Özbek, Sayman İbrahim Işık, Yazman Elif Dinçer oldu. Ali Can Özdemir, Ahmet Aydın ve Bülent Zerengök de yönetim kurulu üyesi olarak belirlendi.

 

ADANA – Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde başkanlığa Mehmet Yılmaz seçildi.

Seyhan Otel’de gerçekleşen ve Divan Başkanlığı’nı İrfan İçaçan’ın yaptığı 10. Olağan Genel Kurula CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, 26. Dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İki listenin yarıştığı genel kurulda asil ve yedek yönetim kurulu ve genel merkez delegeleri de belirlendi. Seçimler sonucunda Mehmet Yılmaz’ın ekibinde Serdal Özbek, İbrahim Işık, Elif Dinçer, Ali Can Özdemir, Ahmet Aydın ve Bülent Zerengök asil yönetim kurulu üyeleri olarak belirlenirken Sercan Arın, Sercan Varak, Esra Can, Cuma Özgül, İhsan Bekdik ve Raif Bozdemir ve Ayten Miçooğulları da yedek yönetim kurulu üyeleri oldu.

MADEN KANUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada tüm protokol mensuplarına ve genel kurulu katılan davetlilere teşekkür etti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugünlerde yeni bir maden kanunu hazırlıkları yapıldığını belirten Yılmaz, sık sık değişen maden kanununun madencilik sektörünü içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini bu nedenle kanunun paydaşlarla yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni çıkacak maden kanununda özellikle; ruhsat güvencesinin sağlanmasının önemine işaret eden Yılmaz, “Orman izinlerinde bürokrasi kolaylaştırılmalı,bedeller düşürülmelidir. Zeytincilikle ilgili yeni düzenlemeler getirilerek madencinin önü açılmalıdır. Maden Mühendislerinin maaşları oda tarifesinde olmalı, bununla ilgili düzenleme kanuna eklenmelidir. Ruhsat harçları düşürülmelidir” dedi.

“ÜLKE MADENCİLİĞİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Yeni dönemde maden mühendislerinin istihdam sorununa eğileceklerini ifade eden Yılmaz, özellikle bünyelerinde maden mühendisi olmayan kamu kurumları ile ilgili gerekli görüşmeler ve çalışmaları yapacaklarını vurguladı. Sektörün önünü açacak uygulamaları hayata geçirmek istediklerini dile getiren Yılmaz, kadın komisyonu ve genç madenci çalışmalarının verimliliği arttırdığını belirtti.

Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin kendi kültürünü oluşturduğunu, dün olduğu gibi bugün de mesleğin ve meslektaşlarının haklarını korurken, ülke madenciliğinin gelişmesi için de tüm çabayı göstermeye devam edeceklerini anlatan Yılmaz, gücünü örgütlü üyelerinden alan Maden Mühendisleri Odası’nın halkın ve ülkenin çıkarları doğrultusunda çalışmayı ilke edindiğini sözlerine ekledi.

GÖREV DAĞILIMI DA YAPILDI

Genel Kurulun hemen ardından görev dağılımı yapan Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde başkanlığa yeniden Mehmet Yılmaz seçilirken 2. Başkan Serdal Özbek, Sayman İbrahim Işık, Yazman Elif Dinçer oldu. Ali Can Özdemir, Ahmet Aydın ve Bülent Zerengök de yönetim kurulu üyesi olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.