“Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri ile sonsuza kadar ışığımız olacaktır”

GÜNDEM 08.11.2019 - 15:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1814+ kez okundu.
 

“Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri ile sonsuza kadar ışığımız olacaktır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Kasım nedeni ile yayımladığı mesajında, “Atatürk’ü anmak, onun düşüncelerini öğrenip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma mücadelesi vermekle olur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılmasına rağmen, düşünceleri ile sonsuza kadar ışığımız olacaktır.” dedi.  “20. YÜZYILIN DÂHİSİ TÜRKLERE NASİP OLDU” İngiltere Başbakanı,  David Lloyd George’nun Atatürk için söylediği, “Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dâhisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı” sözünü hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Atatürk başardıkları ile dünyanın bugün bile hayranlıkla izlediği bir liderdir. Onun, işgalcilere karşı savaş alanlarında göstermiş olduğu zaferler, yok edilmek istenen bir ulusu yeniden var edebilmek için çabaları takdir edilesidir. Ülkemizi çağdaş bir kimliğe, cumhuriyet ile demokrasiye taşıması ve bunu halkın desteğini alarak yapması, dünya tarihinde örnek olarak kayıtlara geçmiştir” dedi. “10 KASIMI, ATAMIZI ANLAYARAK VE ALGILAYARAK ANIYORUZ” Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, mücadele ve sonucunda oluşturdukları yeni Türkiye’nin gelmiş olduğu noktanın iyi algılanıp anlaşılmasının ülkemizin geleceği adına da önem arz ettiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “10 Kasımı Atatürk’ümüzü anlayarak ve algılayarak anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet ile anıyoruz. Ulus olarak, 10 Kasım saat 9.05 geçe, Atatürk’ümüzü bir kez daha saygı ile anıp selamlayacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Kasım nedeni ile yayımladığı mesajında, “Atatürk’ü anmak, onun düşüncelerini öğrenip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma mücadelesi vermekle olur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılmasına rağmen, düşünceleri ile sonsuza kadar ışığımız olacaktır.” dedi. 
“20. YÜZYILIN DÂHİSİ TÜRKLERE NASİP OLDU”
İngiltere Başbakanı,  David Lloyd George’nun Atatürk için söylediği, “Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dâhisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı” sözünü hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Atatürk başardıkları ile dünyanın bugün bile hayranlıkla izlediği bir liderdir. Onun, işgalcilere karşı savaş alanlarında göstermiş olduğu zaferler, yok edilmek istenen bir ulusu yeniden var edebilmek için çabaları takdir edilesidir. Ülkemizi çağdaş bir kimliğe, cumhuriyet ile demokrasiye taşıması ve bunu halkın desteğini alarak yapması, dünya tarihinde örnek olarak kayıtlara geçmiştir” dedi.
“10 KASIMI, ATAMIZI ANLAYARAK VE ALGILAYARAK ANIYORUZ”
Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, mücadele ve sonucunda oluşturdukları yeni Türkiye’nin gelmiş olduğu noktanın iyi algılanıp anlaşılmasının ülkemizin geleceği adına da önem arz ettiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “10 Kasımı Atatürk’ümüzü anlayarak ve algılayarak anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet ile anıyoruz. Ulus olarak, 10 Kasım saat 9.05 geçe, Atatürk’ümüzü bir kez daha saygı ile anıp selamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.