PANDEMİ İHALESİ!

GÜNDEM 29.10.2020 - 15:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1578+ kez okundu.
 

PANDEMİ İHALESİ!

Dünyayı etkisi alan Covid-19 salgını, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde en büyük bahanesi oldu. Belediye, mal ve hizmet alımlarında 21 B maddesini işletip “pazarlık usulü” alımları tercih ediyor.  Büyükşehir Belediyesi, pandemi için dağıtılacak maskelerle ilgili 21 B’yi işletip 1 milyon adetlik maske ihalesini pazarlık yöntemi ile B. Bilgisayar firmasına verdi. 1 milyon adetlik maske alımı için Büyükşehir Belediyesi’nin 28 kuruş ve 33 kuruştan teklif veren firmalar dururken, 54 kuruş teklif eden firmaya maske ihalesini vermesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi Eski Sağlık Daire Başkanı, şimdi Başkan Danışmanı Dr. Rıza Mete’nin maske alımları için L. Firmasını da adres gösterdiği ileri sürülüyor. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi, asfalt hazırlamakta kullanılan 7 bin tonluk bitüm alım işini de 21 B kapsamında yaptı. Büyükşehir Belediyesi, işin yaklaşık maliyeti; 17 milyon 739 iken, 121 bin lira fazlasına yani 17 milyon 860 bin liraya Batmanlı işadamı İ. F.’ye verdi. AK Partili ve MHP’li bazı meclis üyelerinin Büyükşehir Belediyesi’nin 21 B ile yaptığı alımları mercek altına aldığı da ileri sürülüyor.

Dünyayı etkisi alan Covid-19 salgını, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde en büyük bahanesi oldu. Belediye, mal ve hizmet alımlarında 21 B maddesini işletip “pazarlık usulü” alımları tercih ediyor. 
Büyükşehir Belediyesi, pandemi için dağıtılacak maskelerle ilgili 21 B’yi işletip 1 milyon adetlik maske ihalesini pazarlık yöntemi ile B. Bilgisayar firmasına verdi. 1 milyon adetlik maske alımı için Büyükşehir Belediyesi’nin 28 kuruş ve 33 kuruştan teklif veren firmalar dururken, 54 kuruş teklif eden firmaya maske ihalesini vermesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi Eski Sağlık Daire Başkanı, şimdi Başkan Danışmanı Dr. Rıza Mete’nin maske alımları için L. Firmasını da adres gösterdiği ileri sürülüyor.
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi, asfalt hazırlamakta kullanılan 7 bin tonluk bitüm alım işini de 21 B kapsamında yaptı. Büyükşehir Belediyesi, işin yaklaşık maliyeti; 17 milyon 739 iken, 121 bin lira fazlasına yani 17 milyon 860 bin liraya Batmanlı işadamı İ. F.’ye verdi. AK Partili ve MHP’li bazı meclis üyelerinin Büyükşehir Belediyesi’nin 21 B ile yaptığı alımları mercek altına aldığı da ileri sürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.