Sözütek: Atatürk tarihin yetiştirdiği en büyük liderdir

GÜNDEM 07.11.2019 - 14:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1948+ kez okundu.
 

Sözütek: Atatürk tarihin yetiştirdiği en büyük liderdir

  Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dünyanın saygı duyduğu büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihin yetiştirdiği ender dehalardan birisi olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, "Bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyorum" dedi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Milli Mücadele kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Atatürk'ün, yapmış olduğu işler ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile sadece Türk milletinin değil bütün dünyanın kabul ettiği büyük bir lider olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine damgasını vurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, engin öngörüsü, askeri dehası ve  devlet adamlığı ile Türk ulusunun yanı sıra dünya ulusları tarafından da saygı ve takdir ile anılan büyük bir liderdir" dedi.  Ulu Önder Atatürk’ün düşünce ve eserlerinin her zaman Türk milletinin yolunu aydınlatacağına işaret eden Başkan Sözütek, "Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Bu nedenle 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını göstermemiz gereken bir gündür. Bu günde bizlere düşen en büyük görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyet mirasına sahip çıkmak ve Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, O'nun ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı kalarak milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmektir. Bizler; Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım, teşkilatım, tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına ebediyete intikal edişinin 81. yılında daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.  

 

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dünyanın saygı duyduğu büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihin yetiştirdiği ender dehalardan birisi olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, "Bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyorum" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Milli Mücadele kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Atatürk'ün, yapmış olduğu işler ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile sadece Türk milletinin değil bütün dünyanın kabul ettiği büyük bir lider olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine damgasını vurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, engin öngörüsü, askeri dehası ve  devlet adamlığı ile Türk ulusunun yanı sıra dünya ulusları tarafından da saygı ve takdir ile anılan büyük bir liderdir" dedi. 

Ulu Önder Atatürk’ün düşünce ve eserlerinin her zaman Türk milletinin yolunu aydınlatacağına işaret eden Başkan Sözütek, "Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Bu nedenle 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını göstermemiz gereken bir gündür. Bu günde bizlere düşen en büyük görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyet mirasına sahip çıkmak ve Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, O'nun ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı kalarak milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmektir. Bizler; Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım, teşkilatım, tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına ebediyete intikal edişinin 81. yılında daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.