TÜİK ve SESRIC’den Kalite Güvencesi Çalıştayı

GÜNDEM 02.07.2025 - 12:44, Güncelleme: 02.07.2025 - 12:44 1725 kez okundu.
 

TÜİK ve SESRIC’den Kalite Güvencesi Çalıştayı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) iş birliğinde, 1-3 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ankara'da SESRIC ev sahipliğinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin katılımıyla Kalite Güvencesi Çalıştayı düzenleniyor.
TÜİK’in internet sitesindeki bilgilere göre, Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü (UNSD), Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA), Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi İstatistik Merkezi (GCC-STAT) ve Arap Ülkeleri İstatistik Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün (AITRS) katkılarıyla gerçekleştirilen çalıştaya, İİT üyesi ülkelerin ulusal istatistik ofislerinden kalite güvencesinden sorumlu üst düzey yöneticiler, uzmanlar ile alternatif veri kaynakları üzerinde çalışan temsilciler katılıyor. Çalıştayın açılış oturumu, SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk'un Başkanlığında gerçekleştirilirken TÜİK’i temsilen Başkan Yardımcıları Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir yer aldı. TÜİK adına konuşma yapan Demir, istatistik üretiminde kalite güvencesinin giderek artan önemine dikkat çekerek; Kurumun kalite politikasına ve bu kapsamda uyguladığı araçlara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Üç gün sürecek çalıştay boyunca, Birleşmiş Milletler Ulusal Kalite Güvencesi Çerçevesi (UN-NQAF) İdari ve Alternatif Veri Kaynaklarında Kalite Yönetimi, Kalite Kültürü Olgunluk Modeli, İstatistiksel İş Süreci Modeli (GSBPM) ile Entegrasyon gibi konu başlıklarında teorik sunumlar, ülke örnekleri ve grup çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanmakta. Katılımcılar ayrıca karşılaştıkları zorlukları, iyi uygulamaları ve çözüm önerilerini tartışma fırsatı bulmakta. TÜİK uzmanları da çalıştayın çeşitli oturumlarında bilgi ve deneyimlerini aktararak Kurumun kalite güvencesi alanındaki liderliğini ortaya koymakta, teknik bilgi alışverişine katkı sunacak. Çalıştayın, İİT üyesi ülkelerde ulusal kalite güvencesi çerçevelerinin uygulanmasının teşvik edilmesine ve istatistiksel kalite yönetimi konusunda bölgesel kapasitenin artırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) iş birliğinde, 1-3 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ankara'da SESRIC ev sahipliğinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin katılımıyla Kalite Güvencesi Çalıştayı düzenleniyor.

TÜİK’in internet sitesindeki bilgilere göre, Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü (UNSD), Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA), Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi İstatistik Merkezi (GCC-STAT) ve Arap Ülkeleri İstatistik Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nün (AITRS) katkılarıyla gerçekleştirilen çalıştaya, İİT üyesi ülkelerin ulusal istatistik ofislerinden kalite güvencesinden sorumlu üst düzey yöneticiler, uzmanlar ile alternatif veri kaynakları üzerinde çalışan temsilciler katılıyor.
Çalıştayın açılış oturumu, SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk'un Başkanlığında gerçekleştirilirken TÜİK’i temsilen Başkan Yardımcıları Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir yer aldı. TÜİK adına konuşma yapan Demir, istatistik üretiminde kalite güvencesinin giderek artan önemine dikkat çekerek; Kurumun kalite politikasına ve bu kapsamda uyguladığı araçlara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.
Üç gün sürecek çalıştay boyunca, Birleşmiş Milletler Ulusal Kalite Güvencesi Çerçevesi (UN-NQAF) İdari ve Alternatif Veri Kaynaklarında Kalite Yönetimi, Kalite Kültürü Olgunluk Modeli, İstatistiksel İş Süreci Modeli (GSBPM) ile Entegrasyon gibi konu başlıklarında teorik sunumlar, ülke örnekleri ve grup çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanmakta. Katılımcılar ayrıca karşılaştıkları zorlukları, iyi uygulamaları ve çözüm önerilerini tartışma fırsatı bulmakta. TÜİK uzmanları da çalıştayın çeşitli oturumlarında bilgi ve deneyimlerini aktararak Kurumun kalite güvencesi alanındaki liderliğini ortaya koymakta, teknik bilgi alışverişine katkı sunacak.
Çalıştayın, İİT üyesi ülkelerde ulusal kalite güvencesi çerçevelerinin uygulanmasının teşvik edilmesine ve istatistiksel kalite yönetimi konusunda bölgesel kapasitenin artırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.