“TÜRKİYE ZORDA KALABİLİR”

GÜNDEM 16.01.2018 - 14:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1785+ kez okundu.
 

“TÜRKİYE ZORDA KALABİLİR”

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararlarına riayet etmesi gerektiğini söyledi.
Gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “serbest bırakılmalı” kararına yerel mahkemenin direnmesiyle baş gösteren hukuksal tartışmalar sürüyor. Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uyması gerektiğini söyledi.  Küçük, EGEMEN’e yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Altan ve Alpay’a ilişkin kararının bu davayla ilgili birçok noktada hak ve hukuk ihlali olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi. Yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararına riayet etmesi gerektiğine dikkat çeken Küçük, “Çünkü iç hukuk kuralları boyutuyla; bunun bir üst kademesi ülkemiz açısından hukukumuzda yer almıyor. Anayasa Mahkemesi’nin düzenleniş amacı ve bu hak ihlali ile bireysel müracaat hakkının oluşturulmasıyla ilgili amaç zaten buydu. O nedenle ilk derece mahkemesinin mutlak surette riayet etmesi gereken bir karar. Buna riayetsizlik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yapılacak herhangi bir müracaatta ülkemizi çok zor durumda bırakacaktır” diye konuştu. Küçük, gazetecilerin yayın politikaları, düşünceleri, görüşleri, olaylara bakış açılarını ifade ettiği yazılarıyla ilgili yargılanmamaları gerektiğini hatırlatarak, “Hatta hatta soruşturma dahi açılmaması gerekir. Ancak ülkemiz ne yazık ki olumsuz bir süreçten geçiyor. Ve bu yaşadıklarımız hukukun evrensel ilkelerine uymayan üzücü gelişmelerdir” dedi.
Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararlarına riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “serbest bırakılmalı” kararına yerel mahkemenin direnmesiyle baş gösteren hukuksal tartışmalar sürüyor. Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uyması gerektiğini söyledi. 

Küçük, EGEMEN’e yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Altan ve Alpay’a ilişkin kararının bu davayla ilgili birçok noktada hak ve hukuk ihlali olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi. Yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararına riayet etmesi gerektiğine dikkat çeken Küçük, “Çünkü iç hukuk kuralları boyutuyla; bunun bir üst kademesi ülkemiz açısından hukukumuzda yer almıyor. Anayasa Mahkemesi’nin düzenleniş amacı ve bu hak ihlali ile bireysel müracaat hakkının oluşturulmasıyla ilgili amaç zaten buydu. O nedenle ilk derece mahkemesinin mutlak surette riayet etmesi gereken bir karar. Buna riayetsizlik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yapılacak herhangi bir müracaatta ülkemizi çok zor durumda bırakacaktır” diye konuştu.
Küçük, gazetecilerin yayın politikaları, düşünceleri, görüşleri, olaylara bakış açılarını ifade ettiği yazılarıyla ilgili yargılanmamaları gerektiğini hatırlatarak, “Hatta hatta soruşturma dahi açılmaması gerekir. Ancak ülkemiz ne yazık ki olumsuz bir süreçten geçiyor. Ve bu yaşadıklarımız hukukun evrensel ilkelerine uymayan üzücü gelişmelerdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.